HelloFresh of Marley Spoon

Regelmatig ontvangen wij de vraag: wat is nu een betere maaltijdbox? HelloFresh of Marley Spoon? Hier is uiteraard geen eenduidig antwoord op te geven. Het verschilt per persoon enorm welke foodbox het beste bij jou past. Om de keuze voor jou toch iets makkelijker te maken zetten we HelloFresh en Marley Spoon in deze post naast elkaar. Je kunt dan hopelijk zelf een beslissing maken welke maaltijdbox het beste bij jou past! In onze vergelijking kijken we onder andere naar het aantal recepten dat je kan kiezen, het aanbod in boxen, de flexibiliteit van het abonnement en natuurlijk de prijs. Let op dat de genoemde prijs de prijs is voor de eerste box met het gebruik van de kortingscode.

hellofresh of marley-spoon
  • HelloFresh
  • Kiezen uit 12 recepten
  • Bezorgt op zat, zon, din, woe
  • Vegetarische box: Ja
  • Eenmalige box bestellen: Ja
  • Bestelling wijzigen tot 4 dagen voor bezorging
  • Voor 1 t/m 6 personen
  • NU €17,97
marley-spoon vs hellofresh
  • Marley Spoon
  • Kiezen uit 20 recepten
  • Bezorgt op din, woe, vrij, zat
  • Vegetarische box: Ja
  • Eenmalige box bestellen: Ja
  • Bestelling wijzigen tot 6 dagen voor bezorging
  • Voor 2 t/m 4 personen
  • NU €26

Welke maaltijdbox is beter, HelloFresh of Marley Spoon?

Zoals je in de bovenstaande tabel wel kunt zien: de beide foodboxen lijken enorm op elkaar. Bij zowel Marley Spoon als HelloFresh kan je kiezen uit meerdere recepten. Bij HelloFresh is dat iets meer. Bij HelloFresh heb je overigens wel meer keuze qua boxen. Zo biedt HelloFresh een Originalbox (vergelijkbaar met de Classic Box van Marley), een Familybox (vergelijkbaar met de Familiebox van Marley) en een Veggiebox. Een vegetarische foodbox ontbreekt nog in het assortiment van Marley Spoon. Daarnaast kan je bij HelloFresh bijvoorbeeld ook een ontbijtbox of een wijnbox bestellen wat bij Marley nog niet mogelijk is. Wel bieden beide aanbieders een fruitbox die je kan meebestellen. Inmiddels hebben wij beide boxen uitvoerig mogen uittesten. Bekijk ook onze ervaringen via review HelloFresh en review Marley Spoon.

Flexibiliteit lidmaatschap
Beide partijen beiden een uiterst flexibel lidmaatschap. Ze hebben blijkbaar geleerd van de kritiek die er vorig jaar was op de maaltijdbox-abonnementen. Bij zowel Marley Spoon als HelloFresh kan je eenmalig een box proberen. Je zit nooit verplicht vast aan meerdere boxen. Wel is het zo dat je bij HelloFresh iets 3 euro moet bijbetalen voor een “eenmalige” box. Een klein pluspuntje bij HelloFresh is dat je hier tot 4 dagen voor de bezorging van je box nog kan wijzigen of annuleren. Bij Marley dient dit uiterlijk 6 dagen voor de bezorging te gebeuren. Ook is een voordeel van HelloFresh dat je ook voor 1 persoon, of juist voor 5 of 6 personen een box kan bestellen. Bij Marley Spoon heb je de keuze uit een box voor 2 personen (Classic Box) en een box voor het hele gezin (Familiebox, 2 volwassenen, 2 kinderen).

Welke maaltijdbox is het goedkoopst?

Uiteindelijk is de prijs van de foodboxen natuurlijk ook niet onbelangrijk. Let op dat de genoemde prijzen, de prijs is met het gebruik van de kortingscode. Voor actuele codes zie ook korting Marley Spoon en korting HelloFresh. Zoals je wel kunt zien: Marley Spoon is met €19,90 een stuk goedkoper dan HelloFresh (€29,00). Goed om te vermelden: Bij HelloFresh heb je de eerste twee boxen recht op 10 euro korting. Je betaalt dus €29,00 voor de eerste en de tweede box. Daarna gaat de prijs naar €39,00. Bij Marley Spoon betaal je voor de tweede box gewoon het reguliere tarief van €39,90. Wil je eenmalig een box proberen? Dan is Marley Spoon het meest aantrekkelijk. Wil je sowieso wel twee weken een foodbox uitproberen? Dan is HelloFresh weer voordeliger. Ben je van plan om voor een langere periode een maaltijdbox te gebruiken? Dan zit er qua prijs niet veel verschil tussen beide spelers.

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *