Jumbo neemt restaurantketen La Place over

La place, voorheen onderdeel van V&D is verkocht aan Jumbo. Dat werd gisteren bekendgemaakt door de curator van V&D en La Place. Jumbo zal aanvankelijk alleen de afzonderelijke La Place restaurants overnemen, en dus niet de restaurants die in een V&D pand zitten. Frits van Eerd, de topman van Jumbo, is content met de overname. Volgens hem past een bedrijf als La Place perfect bij een supermarkt als Jumbo. De scheidslijn tussen de supermarkt en foodhoreca ondernemingen is volgens hem langzaam aan het verdwijnen. Door de overname kunnen veen val de 5200 La Place medewerkers in elk geval hun baan behouden.

Jumbo is dus vol in beweging. Eerder werd al duidelijk dat Jumbo ook bezig is met een eigen maaltijdbox. Nu heeft het bedrijf dus ook een restaurant in het portfolio. Maar hoe zit het met die Jumbo maaltijdbox? Sinds de aankondiging in augustus van het vorig jaar is het nog vrij stil rondom een eventuele eigen foodbox. Het zou een logische stap zijn dat de Jumbo haar thuisbezorg service en pick-up point service uitbreidt met een eigen maaltijdbox. Ook Albert Heijn is al enkele maanden bezig met een eigen Allerhande box en de eerste resultaten hiervan zijn ontzettend positief. Een van de voordelen van Albert Heijn is dan ook dat klanten naast de maaltijdbox, ook andere boodschappen gratis mee kunnen laten bezorgen. Van dit voordeel zou ook Jumbo kunnen profiteren.

 

 

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *