Glutenvrije Maaltijdbox

Maaltijdboxen spitsen zich steeds meer toe op de individuele wensen van de consument. Een goed voorbeeld is de glutenvrije maaltijdbox. We kregen al wat vragen in de mailbox van mensen die zich afvroegen waarom er nog geen glutenvrije maaltijdbox op de markt is. In Nederland zijn er ongeveer 160.00 mensen die een glutenvrij dieet volgen, vaak noodgedwongen omdat zij glutenintolerant zijn. Wanneer je glutenintolerant bent, en toch gluten eet, dan beschadigt dit al snel de dunne darm. Het gevolg is dat de darm niet goed functioneert, en je al snel misselijk wordt, last van diarree hebt, of een ontzettend opgeblazen gevoel hebt. Gelukkig kun je met een glutenvrij dieet al heel snel van deze klachten afkomen. Aangezien er nu ook een glutenvrije maaltijdbox op de markt is, kan je nu ook genieten van alle voordelen van een maaltijdbox! Op deze pagina vertellen we je er meer over!

Tip: Gluten-lactosevrij menu van Ekomenu

Sinds enige tijd is er een nieuwe speler actief in Maaltijdbox-land: Ekomenu. Ekomenu is dit moment de enige aanbieder met een gluten- en lactosevrije maaltijdbox. De foodbox van Ekomenu bevat alle benodigde ingrediënten voor 3 maaltijden. Het menu zit vol met groente, kwalitatief vlees (soms ook vis) en altijd minimaal 1 vegetarisch recept. De inhoud is altijd 100% biologisch! De gerechten zet je doorgaans binnen 30 minuten op tafel. Uiteraard is deze maaltijdbox 100% gluten- en lactosevrij.

glutenvrije maaltijdbox ekomenu

De glutenvrije maaltijdbox van 123fresh

De aanbieder 123fresh was tot voor kort de enige aanbieder met een gerichte box waarin alleen glutenvrije ingrediënten en producten zitten. Via de website 123Fresh.nl kon je eenvoudig en snel een glutenvrije foodbox samenstellen. Helaas is deze maaltijdbox niet meer verkrijgbaar. De website van 123Fresh is uit de lucht.

Doordat 123Fresh niet langer actief is, is Ekomenu op dit moment de enige verkrijgbare glutenvrije maaltijdbox. Het Gluten-lactosevrij menu van Ekomenu bestel je via Ekomenu.nl. Hier kies je zelf of je het menu als “proefbox” of op basis van een abonnement wil bestellen. Bij een abonnement zit je overigens nergens aan vast. Het flexibele lidmaatschap kan je op elk moment stoppen of wijzigen. Wist je dat Ekomenu naast een glutenvrij menu nog veel meer keus heeft? Denk aan een Variatie menu, familie menu, vegetarisch / veganistisch menu of een koolhydraatarm menu.

glutenvrije maaltijdbox

Hoe duur is de glutenvrije maaltijdbox?

De glutenvrije maaltijdbox van Ekomenu is iets duurder dan een “gewone” foodbox. Het variatie menu van Ekomenu kost bijvoorbeeld €39,90. Dat is vergelijkbaar met de standaard box van bijvoorbeeld Albert Heijn en HelloFresh. Voor de gluten-lactosevrije variant betaal je €42. Je ontvangt dan een box voor 2 personen en 3 maaltijden. Dat is €7 per maaltijd. Niet gek als je je bedenkt dat verzendkosten hierbij zitten inbegrepen. Bovendien hoef je niet meer na te denken over recepten. Dit wordt allemaal voor jou gedaan. Daarnaast is het gewoon zo dat glutenvrije producten iets duurder zijn producten met gluten. Wil je met 4 mensen genieten van de foodbox? Dan kost deze box €63.