Ekomenu Maaltijdbox

Wil jij lekker én gezond eten? Dan is Ekomenu zeker een aanbieder die je in de gaten moet houden. Deze maaltijdbox is onderdeel van de bekende biologische supermarkt Ekoplaza, en werd in september 2016 geïntroduceerd. Zoals op de website te lezen valt wil Ekomenu jou “onbezorgd laten genieten van variatie en diversiteit in je eetgewoontes”. Bij deze maaltijdbox draait het met name om kwaliteit, biologische herkomst en gezonde menu’s. Daarnaast is het goed om te noemen dat Ekomenu enorm persoonlijk is. Van alle maaltijdbox-aanbieders biedt Ekomenu het ruimste aanbod. Lees hieronder mee over het complete aanbod.

Alles wat je over Ekomenu moet weten in 1 minuut

Ekomenu in het kort:

 • Aantal recepten: 20 p/week
 • Personen: 1 t/m 4
 • Vegetarisch: Ja
 • Kindvriendelijk: Ja
 • Actietarief 1e box: €27,00
 • 2 pers. 3 maaltijden: €42,99 p/week

Waarom deze box proberen?
Ekomenu is de meest persoonlijke box van Nederland. Je kunt kiezen uit liefst 13 leefstijlen en ruim 20 recepten. Per gerecht kun je het aantal personen wijzigen. Alle ingrediënten zijn bovendien 100% biologisch en komen rechtstreeks van de boer. Zonder kunstmatige toevoegingen en e-nummers.

ekomenu maaltijdbox menu's

Welk menu past bij mij?
Er is dus genoeg te kiezen. De menu’s zijn beschikbaar voor 1, 2, 3 of 4 personen, en bevatten 3 of 4 maaltijden. Zoals je wel kunt zien wil Ekomenu een passende maaltijdbox voor iedereen bieden. Het variatie menu is het meest “gangbare” menu met 3 gevarieerde (soms ook vegetarische) gerechten. Het familie menu is geschikt voor het hele gezin. Daarnaast zijn er veel specifieke menu’s. Hieronder vind je alle verschillende maaltijdboxen die Ekomenu aanbiedt. Per leefstjil vind je de vanafprijs en een korte omschrijving.

Leefstijl Vanafprijs maaltijd Omschrijving
Variatie €4,85 Mix van recepten met vlees, vis en vega
Vegetarisch €4,85 Lekkere, originele en gevarieerde vega-recepten
Vegan €4,85 De 100% plantaardige box
Koolhydraatbewust €4,85 Recepten met focus op minderen van koolhydraten
Gezinsbox €4,85 Toegankelijke recepten voor jong en oud
Seizoensbox €4,85 Genieten van groenten en ingrediënten van het seizoen
Slim en simpel €4,85 Recepten die extra snel op tafel staan (15 – 20 minuten)
Gluten-lactosevrij €4,85 Speciale box voor mensen met glutenallergie of lactose intolerantie
Afslankbox €4,85 Menu voor iedereen die graag wat kilo’s wil kwijtraken. Focus op energiebalans
Eiwitrijk €4,85 Geschikt voor (kracht)sporters voor spieropbouw
Herstelbox €4,85 Voor wie herstelt van ziekte of luchtweginfectie als Covid-19
Keto €4,85 Zo min mogelijk koolhydraten, zie ook keto-maaltijdbox
Diabetes €4,85 Perfect uitgebalanceerd menu voor diabetici met
9-maanden menu €4,85 Verantwoord eten voor zwangere vrouwen

Hoe werkt het flexibele lidmaatschap?

Ekomenu werkt met een flexibel lidmaatschap. Dat wil zeggen dat je elke week zelf bepaalt welk menu je ontvangt. Zoals je hierboven al kunt lezen, er zijn ontzettend veel verschillende menu’s. Wil je een week vegetarisch eten? Dan kies je simpel voor het vegetarische menu. Wil je de volgende week wat letten op de koolhydraten? Dan kies je gewoon een weekje voor het koolhydraatarme menu. Je kunt via jouw Ekomenu account ook eenvoudig een box overslaan. Bijvoorbeeld als je een weekje op vakantie bent, of als je gewoon even zelf je boodschappen wilt doen.

Het is dus goed om te weten dat je nooit ergens aan vast zit. Je kunt wekelijks tot ± 5 dagen voor de eerstvolgende bezorgdag pauzeren of opzeggen. Zorg dus dat je dit wel op tijd doet. Als je een bezorging hebt staan op de maandag, dan kan je niet de zaterdag ervoor nog je bestelling annuleren. Op de website van Ekomenu lezen we dat je een wijziging uiterlijk op de maandag voor je volgende levering moet doorgeven. Op dat moment wordt jouw menu namelijk al voorbereid, de ingrediënten ingekocht, etc. Je kunt al je boxen tot 8 weken vooruit inplannen.

 • In “Mijn Ekomenu” kan je eenvoudig boxen inplannen, overslaan en recepten kiezen
 • Je kunt tot 8 weken vooruit plannen
 • Recepten wijzigen of een box overslaan? Doe dit dan uiterlijk op de maandag voor je volgende levering
 • Je kunt ook eenmalig een proefbox bestellen. De kortingsacties gelden niet op deze eenmalige boxen

Onze ervaringen met Ekomenu

Wil je meer weten over deze maaltijdbox? In onze Ekomenu review hebben we het variatie menu uitgebreid getest. Je vindt hier meer informatie over het bestellen, de inhoud en de gerechten van Ekomenu. Uit onze review blijkt dat Ekomenu een stukje professioneler is dan andere biologische foodboxen als De Krat en Beebox. Bij Ekomenu werd het gewoon allemaal naadloos. De producten zijn netjes per recept verpakt en de instructies zijn erg duidelijk. Binnen 30 minuten heb je een heerlijk gerecht op tafel staan! In het artikel met onze ervaringen met Ekomenu tref je ook foto’s zodat je een beeld hebt bij deze box.

Highlights uit onze review

 • Bij Ekomenu eet je 100% biologisch tegen een scherpe prijs. De slogan is dan ook “Voor hetzelfde geld eet je biologisch”
 • Ekomenu biedt een enorme ruime keuze in recepten. Wekelijks kan je kiezen uit meer dan 20 verschillende gerechten die elke weer aansluiten op een specifieke leefstijl
 • Alle gerechten zij niet alleen heel lekker maar ook ontzettend gezond. Ze worden stuk voor stuk samengesteld door chefs en diëtisten.
 • De ingrediënten in jouw box zijn biologisch, puur natuur en direct van de boer
 • Duurzaam: alles wordt verpakt in maaltijdzakken van recyclebaar papier. Verder maakt Ekomenu gebruik van plasticvrije, composteerbare verpakkingen en etiketten
ekomenu-variatiemenu-inhoud
Het variatie menu hebben wij uitgebreid getest

Kortingscodes en welkomstaanbiedingen

Zoals veel maaltijdboxen biedt ook Ekomenu regelmatig een kortingscode aan. Deze code kan je direct toepassen in je winkelmand. Zie ook de pagina kortingscode Ekomenu met een overzicht van actuele en werkende codes. Dankzij deze couponcode ontvang je al gauw 25% korting op je bestelling. Op dit moment is er ook een aanbieding waarbij je €45,00 korting ontvangt. Deze korting wordt verdeeld over jouw eerste 3 boxen. In totaal heb je recht op 3 keer €15,00 korting. In de tabel hieronder vind je het actuele overzicht met de lopende acties en aanbiedingen van Ekomenu.

Voordeel Beschrijving Geldig tot
25% korting Je ontvang 25% korting op je eerste box 31/12/2020
€45 korting €15 korting op je eerste 3 boxen 04/10/2020

Veelgestelde vragen over Ekomenu

Meer weten over deze aanbieder? Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen en antwoorden verzameld in een handige FAQ.

Wat is Ekomenu?
Ekomenu maakt lekker en gezond eten voor iedereen gemakkelijk. Elke week kies je uit meer dan 20 verschillende gerechten. Alle ingrediënten zijn 100% biologisch, puur natuur en direct van de boer. De box wordt gratis bij je thuisbezorgd. Je kunt jouw box ook afhalen bij een Ekoplaza winkel.

Hoe werkt het abonnement?
Bij Ekomenu begin je met een flexibel abonnement. Dit betekent dat je via Mijn Ekomenu op elke moment jouw box kunt wijzigen of overslaan. Hier kan je wekelijks ook een keuze maken uit de verschillende recepten. Wijzigingen dien je uiterlijk op de maandag voor het volgende levermoment door te geven. Je kunt tot 8 weken vooruit inplannen.

Waar komen de ingrediënten vandaan?
Ekomenu werkt uitsluitend met biologische producten. Alle producten in jouw box zijn dus 100% biologisch, puur natuur, en direct van de boer. Er zijn geen onnodige tussenschakels. Dit zorgt voor een eerlijke prijs voor de boer en voor jou als consument.

Uit hoeveel recepten kan ik kiezen?
Bij Ekomenu kies je elke week uit ruim 20 verschillende recepten. De recepten horen bij 13 verschillende leefstijlen. Per gerecht kan je het aantal personen wijzigen. Dit is uniek want dit is niet mogelijk bij andere aanbieders.

Hoe duur is Ekomenu?
Ekomenu is verkrijgbaar vanaf €38,01 (een box voor 1 personen met 3 recepten). De meest populaire box met 3 gerechten voor 2 personen kost €42,99 per week. De duurste box (4 personen, 4 maaltijden) kost €77,64 per week.