Keuzehulp

Wil jij een maaltijdbox bestellen? Maar vind je het lastig om een juiste keuze te maken. Wij bieden een handige keuzehulp die het kiezen van jouw eerste box een stukje eenvoudiger maakt. In de tabel hieronder vind je alle boxen die in Nederland beschikbaar zijn. Per box vind je een vanafprijs (voor een eerlijke vergelijking is dit gebaseerd op 2 personen en 3 maaltijden). Verder kan je in het overzicht vinden of er ook biologische en vegetarische boxen beschikbaar zijn. Tenslotte zie je in een oogopslag of je eenmalig een box kunt bestellen en of je kunt kiezen uit meerdere recepten.

Aanbieder Vanaf (2 pers, 3 maaltijden) Biologisch Vegetarisch Eenmalige Box Recepten Kiezen Meer info
hellofresh €45,99
€18,49
marley-spoon €49,89
€21,25
ekomenu €45,95
€25,48
de-familiebox €43,00
€25,80
green chef €52,99
€27,99
dinnerly €38,59
€19,15
veganbox €43,00
€25,80
boerschappen €34,00
factor €62,93
€39,54
de-krat €40,00
€36,00

Het kiezen van een maaltijdbox

Via de bovenstaande tabel kan je de meest bekende aanbieders van Nederland eenvoudig en snel vergelijken. Heb je een box gevonden waar je meer over wilt weten? Klik dan op de groene button achter de betreffende box. Hier vind je uitgebreide informatie. Je leest hier het verhaal achter het bedrijf en je vindt informatie over het assortiment. Bovendien kan je doorklikken naar handige pagina’s als kortingscodes en reviews. Heb je iets meer hulp nodig? Hieronder vind je voor verschillende situaties de beste keuze.

  1. De goedkoopste box
  2. De meest gebruiksvriendelijke box
  3. De meest duurzame box
  4. De box voor het hele gezin
  5. De meest persoonlijke box
  6. De box voor 1 persoon

De goedkoopste box

Vind jij vooral prijs belangrijk? Dan kies je voor de goedkoopste optie. Zoals je in de tabel hierboven kunt zien zit er veel verschil in prijs. Voor 2 personen varieert dit van €31,50 tot €42,50. Veel aanbieders werk en met een aantrekkelijke welkomstkorting. Voor dit overzicht gaan we uit van de normale tarieven, dus zonder korting. Hieronder vind je de meest voordelige opties. Voor een uitgebreide berekening zie ook ons overzicht met de goedkoopste maaltijdboxen.

Aanbieder Prijs (2 pers + 3 maaltijden) Prijs p.p. per portie
1. Dinnerly €38,59 €6,43
2. Familiebox €45,00 €7,50
3. Ekomenu €45,95 €7,66

Meest gebruiksvriendelijke box

Veel mensen nemen een maaltijdbox vanwege het gemak. Je hoeft niet meer te bedenken wat je gaat eten, en je hoeft ook niet meer naar de supermarkt. Maar bij gebruikersgemak denken we ook aan zaken zoals een duidelijke receptenkaart, een gemakkelijke bestelmodule, eenvoudig boxen inplannen en overslaan met een App, een bereikbare klantenservice, een ruime keuze uit bezorgmomenten, etc. Kortom: er komt veel meer bij kijken dan alleen verse producten in een box stoppen en naar klanten sturen. Hieronder vind je onze top-3 met gebruiksvriendelijke maaltijdboxen. Zie ook ons uitgebreide overzicht met de beste boxen.

Aanbieder Gemak Prijs (2 pers + 3 maaltijden)
1. HelloFresh Uitstekende bezorgservice + prettige App €45,99
2. Marley Spoon Fijne bestelmodule + veel bezorgmomenten €49,89
3. Ekomenu Innovatief persoonlijk menu + bestelhulp €45,95

Meest duurzame box

Duurzaamheid is voor steeds meer mensen een belangrijk thema. We zijn ons steeds meer bewust van de impact die de huidige voedingsindustrie op het klimaat heeft. Steeds meer Nederlanders eten dan ook bewust vegetarisch, eten volgens het seizoen, of kopen rechtstreeks hun boodschappen bij een biologische winkel of rechtstreeks bij de boer. In de basis kan je stellen dat eigenlijk elke box “duurzaam” is. Veel aanbieder kopen hun ingrediënten rechtsteeks in bij geselecteerde leveranciers. Bovendien zijn alle ingrediënten precies geportioneerd zodat je ook vrijwel niks hoeft weg te gooien. Hieronder vind je onze top-3 aanbieders die nog een stapje extra zetten en zich het meest inzetten voor een betere wereld.

Aanbieder Belofte Prijs (2 pers + 3 maaltijden)
1. Ekomenu Biologisch, direct van de boer €45,95
2. De Krat Seizoensgebonden + lokaal €46,99
3. Veganbox 100% plantaardige box €45,00

De box voor het hele gezin

Juist veel gezinnen met jonge kinderen maken gebruik van een maaltijdbox. De belangrijkste reden is dat zo’n box enorm veel tijd bespaart. Jonge gezinnen zijn vaak razend druk. Het is dan ook fijn als je niet veel tijd kwijt bent aan boodschappen doen en koken, en dat je wat extra tijd over houdt om met z’n allen aan tafel te zitten. Bovendien zorg je er met een gezinsbox voor dat iedereen ten minste 3 dagen in de week een gezonde maaltijd krijgt voorgeschoteld met lekker veel groenten. Hieronder vind je onze top-3 met de meest kindvriendelijke maaltijdboxen: gezonde en lekkere recepten voor jong en oud die snel op tafel staan.

Aanbieder Belofte Prijs (4 pers + 3 maaltijden)
1. Familiebox 100% kindvriendelijk + 200 gram groente €70,00
2. HelloFresh Snelle en gemakkelijke recepten voor jong & oud €68,99
3. Marley Spoon Wekelijks 10 kindvriendelijke recepten €74,79

De persoonlijke box

Iedereen is uniek, en iedereen heeft zo zijn voorkeuren als het gaat om eten. Maaltijdboxen passen zich steeds beter aan op jouw individuele leefstijl en voorkeuren. Tegenwoordig kan je bij veel aanbieders al kiezen uit 15 tot wel 20 recepten. Op die manier bepaal je dus zelf de inhoud van jouw box. Daarnaast bieden steeds meer aanbieders standaard al vegetarische en koolhydraatarme gerechten. Maar ook glutenvrij, lactosevrij of eiwitrijk komt steeds vaker voor. Hieronder vind je onze top-3 met boxen die het beste aansluiten op jouw leefstijl. Tip: zie ook ons artikel met de gezondste boxen.

Aanbieder Belofte Prijs (2 pers + 3 maaltijden)
1. Ekomenu Mijn Persoonlijk Menu met 13 leefstijlen + 20 recepten €45,95
2. HelloFresh Ruime variatie, wekelijks 20 recepten met handige labels €45,99
3. Marley Spoon 20 zeer gevarieerde recepten. O.a. gluten- en zuivelarm + vegan €49,89

De 1-persoons box

In Nederland zijn er zo’n 3 miljoen eenpersoonshuishoudens. Iedereen die alleen woont kent de uitdaging van dagelijks een gezonde maaltijd klaarmaken. Je grijpt dan ook al weer snel terug naar dezelfde snelle recepten. Of je koopt een kant-en-klaar maaltijd in de supermarkt of je laat eten thuisbezorgen. Gelukkig zijn er vandaag de dag ook uitstekende maaltijdboxen voor 1 persoon. Betaalbaar, met snelle recepten en ontzettend gezond. Vind je het niet erg om een maaltijd 2 keer te eten? Dan is een 2-persoonsbox mogelijk ook interessant en relatief voordelig. Hieronder vind je de beste 1-persoonsboxen.

Aanbieder Gemak Prijs (1 pers + 3 maaltijden)
1. HelloFresh Gezonde eenpansgerechten snel op tafel €39,99
2. Ekomenu Ruime keuze recepten en leefstijlen (o.a. gluten- en lactosevrij) €36,66

Kookboxen in België

Daarnaast zijn er een aantal kookboxen die enkel beschikbaar zijn in België. Op Maaltijdbox.org vind je ook uitgebreide informatie over deze Belgische kookboxen. Hieronder een overzicht van de verschillende boxen:

Filmpje met tips en tricks

Wil je een maaltijdbox proberen, maar weet je nog niet welke? Wij hebben een handige video opgenomen waar we de meest belangrijke aanbieders bespreken. We benoemen kort de voordelen en nadelen en laten je de websites zien waar je deze kunt bestellen. Deze video maakt het kiezen van een box een stuk gemakkelijker!