Biologische Maaltijdbox

Op zoek naar een biologische maaltijdbox? Zoals je op deze website wel kunt zien: er zijn ontzettend veel verschillende aanbieders van maaltijdboxen. Maar niet alle boxen zijn per definitie biologisch. Hier vind je een overzicht van de de meest populaire biologische maaltijdboxen. Veel supermarkten en aanbieders van maaltijdboxen zijn geneigd om snel te roepen dat hun producten “biologisch” zijn. Vaak blijkt dat zij helemaal niet aan de betreffende keurmerken voldoen. Check dus altijd even of de Maaltijdbox wel bijvoorbeeld het EKO-keurmerk heeft. Bekende biologische foodboxen zijn Ekomenu en Willem & Drees (welke onlangs is samengegaan met Ekomenu). Ook De Krat werkt met veel eerlijke producten van directe leveranciers, maar is niet officieel aangemerkt als biologisch.

Tip: De biologische maaltijdbox van Ekomenu

Ekomenu biedt een enorm assortiment aan 100% biologische maaltijdboxen. Op dit moment kan je liefst 13 verschillende menu’s bestellen via de website. De meest gangbare boxen zijn het variatie menu en het Gezins menu. Maar je kunt hier ook terecht voor een vegetarisch of veganistisch menu. Ook biedt Ekomenu een aantal zeer gerichte boxen zoals het koolhydraatarme menu, een gluten-lactosevrij menu en een 9 maanden menu. Naast het enorme gevarieerde aanbod biedt Ekomenu nog een aantal belangrijke voordelen: de gerechten staan snel (binnen 30 minuten) op tafel. De producten zijn 100% biologisch (0% kunstmatige toevoegingen of E-nummers) en zijn afkomstig van eigen boeren en het seizoen. Dankzij het flexibele abonnement kan je op elk moment je abonnement wijzigen of pauzeren. Zo kan je jouw biologische maaltijdbox eenvoudig een week wisselen met bijvoorbeeld een koolhydraatarm menu.

biologische maaltijdbox ekomenu

Voordelen van een bio-maaltijdbox
Een Biologische Maaltijdbox heeft verschillende voordelen ten opzichte van een reguliere maaltijdbox. Zo zitten er in Biologische maaltijdboxen vaak geen bestrijdingsmiddelen, en bevatten de producten meer voedingsstoffen. Daarnaast mag je er vanuit gaan dat producten in een Biologische Maaltijdbox geen genetisch gemanipuleerde producten bevatten. Veel mensen vinden biologische producten lekkerder, maar dat is ook een kwestie van smaak. Tenslotte zijn biologische producten gemaakt onder betere omstandigheden. Dus geen plofkippen of vlees van runderen in overvolle stallen. Er zijn nog veel meer voordelen te bedenken, maar dit zijn wel de belangrijkste.

biologische maaltijdbox vergelijken

Welke aanbieders van Biologische Maaltijdboxen zijn er nog meer?

  • Een andere zeer bekende biologische Maaltijdbox is Willem&Drees. Ruim 90% van de producten in hun boxen hebben een biologische oorsprong. Willem&Drees is samen met Ekomenu een van de weinige maaltijdbox aanbieders ook als bedrijf EKO-gecertificeerd.
  • Ook de HelloFresh box biedt gedeeltelijk biologische producten aan in hun maaltijdbox. HelloFresh is als bedrijf niet gecertificeerd en het verschilt dus per box of er biologische producten inzitten of niet. Op de pagina “Is HelloFresh biologisch?” vindt je er meer informatie over.
  • BeterBio is een partij die voor de volle 100% biologische producten aanbiedt. Niet voor niets draagt BeterBio het EKO keurmerk. Naast maaltijdboxen, biedt het bedrijf ook speciale biologische groentepakketten en fruitpakketten. Klanten kunnen er ook hun overige boodschappen bestellen, die worden dan lekker makkelijk in een keer bij je afgeleverd. De Bio-Freshbox met 3 maaltijden voor 2 personen kost €40,-. De Bio-streekbox (€37,50) en de Bio-Veggiebox (€35) zijn iets goedkoper.
  • Streekbox is erg transparant over de herkomst van de producten die zijn in hun maaltijdboxen stoppen. De producten in de boxen zijn deels biologisch, en deels niet. Het verschilt dus ook hier per box of je je maaltijd met biologische producten op tafel zet of niet.
  • De Krat is een partij die relatief veel producten met het EKO-keurmerk aanbiedt. Echter, het bedrijf is niet EKO-gecertificeerd. Die extra stap hebben Willem&Drees, Ekomenu en Beterbio wel gemaakt. Toch mag je er bij De Krat van uitgaan dat je maaltijdbox grotendeels biologisch is.

Welke Biologische Maaltijdbox kies jij?

Wij zijn erg benieuwd of jij al gebruik maakt van een Biologische Maaltijdbox. Zoals hierboven al aangegeven, veel boxen zijn deels biologisch. Enkel Ekomenu, Beterbio en Willem&Drees zijn ook als bedrijf EKO gecertificeerd. Wil je er dus zeker van zijn dat de producten waarmee je kookt echt op een biologische manier zijn ontstaan? Dan doe jer goed aan voor een van deze aanbieders te kiezen. Houd er hier wel rekening mee dat een Biologische Maaltijdbox vaak iets duurder is dan een reguliere box. Vind je het leuk om af en toe met biologische producten te werken? Dan voldoen ook HelloFresh en De Krat zeker weten aan jouw eisen!