Factor Meals

Factor biedt verse en gezonde kant-en-klaar maaltijden die je binnen een paar minuten opwarmt. Elke week kan je kiezen uit 12 verse, gezonde en lekkere maaltijden. De koelverse maaltijden worden samengesteld door een eigen team van diëtisten en bereid door de eigen chefs van Factor Meals. Zo geniet jij thuis van een snelle en gezonde maaltijd alsof je het zelf klaargemaakt hebt! Factor pas je eenvoudig aan op jouw individuele wensen. Op dit moment kan je kiezen uit 4 menuvoorkeuren: vega, flexitarisch, pescotarisch en keto. De prijs per maaltijd start vanaf €8,49. Hoe meer maaltijden je laat bezorgen, hoe lager de prijs per portie. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de maaltijdbox van Factor!

factor maaltijdbox logo

Alles wat je over Factor moet weten in 1 minuut

Factor Meals in het kort

 • Wekelijks 12 verse maaltijden
 • Kies uit 4 – 14 maaltijden per week
 • 4 dieetvoorkeuren: vega, flexitarisch, pescotarisch en keto
 • 2 pers. 3 maaltijden: €62,93 per week (inclusief bezorging)
 • Huidige actie: tot €99,00 korting op de eerste 4 boxen

Waarom deze box proberen?
Factor is ideaal voor mensen met een overvolle agenda die toch gezond en gevarieerd willen eten. Je hoeft geen boodschappen te doen, je hoeft niet zelf te koken, alles wordt lekker makkelijk aan huis bezorgd en je kunt het in een paar minuten opwarmen in de oven of magnetron. Gezond eten was nog nooit zo eenvoudig!

Hoe werkt Factor?

Factor werkt net even anders dan veel andere maaltijdboxen die je op Maaltijdbox.org kunt vinden. Bij Factor hoef je namelijk niet zelf je maaltijden klaar te maken. Factor levert verse opwarmmaaltijden die je binnen een paar minuten kunt opwarmen. Je hoeft het alleen maar even in de magnetron of oven zetten (net als bij Uitgekookt). Zo bespaar jij heel veel tijd. Hieronder leggen we in het kort uit hoe het werkt.

Menuvoorkeur kiezen
Bij Factor kies je eerst een menuvoorkeur. Op dit moment kan je kiezen uit 4 menuvoorkeuren: flexitarisch, pescotarisch, vegetarisch en keto. Op basis van jouw menuvoorkeur zet Factor elke week jouw favoriete maaltijden automatisch voor je klaar. Uiteraard is mixen wel gewoon mogelijk.

Aantal maaltijden kiezen
Factor biedt verschillende plans. Je kiest minimaal 4 maaltijden per week en maximaal 14 maaltijden per week. Let op: elke maaltijd is voor 1 persoon. Hoe meer maaltijden je kiest, des te lager de prijs per portie.

Registreren en bezorgmoment kiezen
Vervolgens kan je je eenvoudig registeren. Vul jouw naam in en kies jouw bezorgadres. Het is ook mogelijk om de Factor Meals op je werk te laten bezorgen. Op dit moment kan je kiezen uit 2 bezorgmomenten: zondagavond en maandag. Ze bezorgen in heel Nederland en in België. Tip: vergeet ook niet om een Factor kortingscode toe te voegen aan je eerste bestelling.

Maaltijden kiezen
Als het registeren gelukt is volgt de laatste stap: het kiezen van de maaltijden. Op basis van jouw gekozen menuvoorkeur heeft Factor al een aantal maaltijden voor je klaargezet. Uiteraard is het mogelijk om te mixen en andere gerechten te kiezen. Je kunt op de website of met de handige App op elk moment je maaltijden wijzigen. Let op: je kunt tot 5 dagen voor de volgende levering nog wijzigingen doorvoeren.

uitleg-van-factor-maaltijden

Hoe werken de menuvoorkeuren van Factor Meals?

De Factor Maaltijdbox stel je heel eenvoudig jouw eigen box samen. Jouw wekelijkse box wordt gevuld met maaltijden op basis van jouw geselecteerde menuvoorkeur. Wanneer je je registreert kies je namelijk een van de 4 beschikbare dieetvoorkeuren. Factor zet dan automatisch de gerechten voor je klaar die passen bij jouw wensen. Mixen is natuurlijk wel mogelijk. Dus stel je hebt gekozen het vega-menu, dan kan je best een weekje een gerecht kiezen met kip.

Flexitarisch
Dit is het meest gevarieerde menu van Factor met allerlei verschillende soorten maaltijden. Je geniet van vega(n) gerechten, gerechten met vlees maar ook van keto-maaltijden. Dit is eigenlijk een ideale keuze als je niet echt een duidelijke voorkeur hebt maar gewoon van alles wat wil eten.

Pescotarisch
Dit zijn gezonde en verse vegetarische en vegan maaltijden. Deze gerechten bevatten geregeld vis en schaal- of schelpdieren.

Vegetarisch
Eet je het liefst helemaal geen vlees of vis? Dan kies je voor vegetarisch. Gezonde maaltijden met lekker veel groenten en uitstekende vleesvervangers.

Keto
Deze gerechten bevatten maximaal 15 gram koolhydraten. Met veel gezonde eiwitten, vetten en groenten. Een slimme keuze als je wilt afvallen!

gezonde-opwarmmaaltijden-van-factor

Wat voor soort maaltijden biedt Factor aan?

Zoals we al eerder aangaven is Factor geen klassieke maaltijdbox zoals bijvoorbeeld HelloFresh of Ekomenu. Je krijgt hier geen box met verse ingrediënten die je zelf nog moet omtoveren tot een maaltijd. Bij Factor ontvang je kant-en-klare opwarmmaaltijden die je alleen maar hoeft op te warmen in de oven of in de magnetron. Bij kant-en-klaar denk je misschien al snel aan ongezond, of veel zout. Maar dit is bij Factor zeker niet het geval. De maaltijden worden 100% vers bereid en zijn helemaal in lijn met de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

 • 100% vers bereide maaltijden gekoeld aan huis geleverd
 • De maaltijden zijn een week houdbaar in de koelkast en kan je eventueel invriezen (hoewel dit wel ten koste gaat van smaak en voedingswaarden)
 • De gerechten bevatten minimaal 150 gram groenten en maximaal 850 calorieën
 • Bovendien geniet je standaard van veel volkoren graanproducten en gezonde vetten en eiwitbronnen

Hoe werkt het abonnement?

Net als bijvoorbeeld HelloFresh of GreenChef werkt de Factor Maaltijdbox op basis van een flexibel abonnement. Hierbij dien je eerst een account aan te maken en je betaalgegevens te verifiëren. Vervolgens kan je via jouw online account of in de App eenvoudig jouw abonnement beheren en wijzigen. Je kunt op elk moment een box overslaan, maaltijden wijzigen of je abonnement stopzetten. Let op: wijzigingen dien je uiterlijk 5 dagen voor het volgende bezorgmoment door te geven.

 • Handige App waar je maaltijden kunt kiezen en je abonnement kunt wijzigen
 • Tot 5 dagen voor het volgende bezorgmoment wijzigingen doorvoeren
 • Bezorgen kan op dit moment op zondagavond en op maandag
 • De maaltijden zijn een week houdbaar in de koelkast

review van factor meals

Wat is Factor?
Factor is een leverancier van gezonde en verse opwarmmaaltijden. Deze koelverse kant-en-klaar maaltijden zet je in een paar minuten op tafel. Het is een ideale oplossing voor mensen die graag gezond en vers willen eten maar niet de hele week de tijd hebben om zelf boodschappen te doen en te koken.

Uit hoeveel maaltijden kan ik kiezen?
Bij Factor heb je op dit moment de keuze uit 12 verschillende maaltijden per week. Deze maaltijden worden samengesteld door een ervaren team van diëtisten en vers bereid door de eigen chefs.

Zijn de maaltijden van Factor gezond?
Ja, de opwarmmaaltijden van Factor zijn heel gezond. De koelverse maaltijden worden allemaal bereid volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf. Concreet betekent dit dat je per maaltijd geniet van ten minste 150 gram groente en nooit meer dan 850 calorieën. Bovendien bevatten de maaltijden van Factor vooral veel volkorenproducten en veel gezonde vetten en eiwitten.

Zijn de maaltijden van Factor duur?
De prijs van een maaltijd varieert van €10,99 (bij afname van 4 maaltijden per week) tot €8,49 (bij afname van 14 maaltijden per week). De bezorgkosten bedragen standard €5,99. Stel je bent met z’n tweeën en je wilt elke week 3 keer met Factor eten dan betaal je €62,93. Dit is iets duurder dan een gemiddelde maaltijdbox.