De gezondste maaltijdbox van Nederland

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen met een maaltijdbox abonnement beginnen is dat ze gezonder willen eten zonder veel gedoe. En daar valt zeker iets voor te zeggen. Een foodbox is een ideale manier om structureel gezonder en meer gevarieerd te eten. Je ontvangt wekelijks een box met daarin alle verse ingrediënten inclusief gemakkelijke en gezonde recepten. Ideaal toch? Op het moment zijn er nogal wat verschillende maaltijdboxen verkrijgbaar. Welke is nu het meest gezond? In deze pagina introduceren wij de meest gezonde maaltijdboxen inclusief hun voordelen. Bekijk onze keuzegids beste maaltijdbox.

gezondste-maaltijdbox-van-nederland-top-5

Is een maaltijdbox gezond?
Je hoort vaak om je heen dat een box van HelloFresh of Ekomenu zo gezond is. Is dat echt zo? En waar komt dat dan door? Over het algemene kunnen we wel stellen dat een foodbox inderdaad erg gezond is. Met name voor gezinnen die normaal gesproken moeite hebben om elke avond een verse maaltijd op tafel te zetten. Vandaag de dag zijn veel gezinnen zo druk dat ze al gauw kiezen voor ongezonde alternatieven zoals een pizza of magnetronmaaltijden. Een box is in die zin een uitstekende stok achter de deur.

 • Veel mensen kiezen een maaltijdbox omdat ze gezonder willen eten
 • Een box draagt bij aan een gezondere levensstijl
 • Je kookt met gezonde producten, het bevat gezonde recepten en je eet heel gevarieerd
 • Een box bevat nauwelijks tot geen pakjes of zakjes, zoveel mogelijk 100% vers!
 • Het mooiste is: het is ook nog eens hartstikke lekker
 • Er is voor ieder wat wils: wekelijks kies je uit tot wel 20 recepten

Wat is de meest gezonde maaltijdbox?

In de basis is eigenlijk elke box gezond. Of je nu kiest voor HelloFresh, Ekomenu, Familiebox of De Krat: bij elke box ontvang je vooral heel verse producten en prima recepten. Maar de ene aanbieder heeft wel meer te bieden dan de ander. Daarom vind je hieronder onze top-5 met gezonde boxen die je zeker moet proberen. Direct meer weten over een bepaalde box? Klik op een van de links en je vindt direct alle info!

 1. Ekomenu
 2. HelloFresh
 3. Familiebox
 4. De Krat
 5. Marley Spoon

1. Mijn persoonlijke menu van Ekomenu

Ekomenu biedt een super gezonde maaltijdbox die aansluit op iedere leefstijl. Of je nu glutenvrij, vegetarisch, lactosevrij of koolhydraatarm wil eten: deze box heeft een geschikt menu. In totaal heb je wekelijks de keuze uit 25 verschillende recepten. Uniek aan de box is dat de inhoud 100% biologisch is, rechtstreeks afkomstig van de boer. Dat betekent geen ongezonde kunstmatige toevoegingen maar pure en verse ingrediënten

 • 15 leefstijlen met in totaal 25 verschillende recepten
 • 100% biologische en rechtstreeks van de boer
 • Ook handige soep-, fruit-, en groentepakketten

het gezonde persoonlijke menu van ekomenu

2. HelloFresh: volgens de Richtlijnen Goede Voeding

HelloFresh kennen we natuurlijk allemaal. Het is met afstand de meest bekende en populaire box in Nederland. Maar wist je dat dit ook een ontzettend gezonde keuze is? Wekelijks heb je de keuze uit 13 verschillende recepten. De recepten worden samengesteld door een ervaren team van diëtisten dat een gevarieerd voedingspatroon met verse producten op één zet. De recepten zijn gebaseerd op de Richtlijnen goede voeding uit 2015 van de Gezondheidsraad. Zie ook onze pagina “Is HelloFresh gezond?” voor een uitgebreide toelichting.

 • Elke week uiteenlopende en gevarieerde recepten
 • Volgens de Richtlijnen goede voeding (2015)
 • Verschillende gluten- en lactosevrije mogelijkheden

HelloFresh volgens de Richtlijnen goede voeding

3. Familiebox: gezond eten voor het hele gezin

Zoek je een gezonde box voor het hele gezin? De Familiebox heeft een uitstekend aanbod voor gezinnen met (jonge) kinderen. De maaltijden staan supersnel op tafel en zijn ook erg toegankelijk voor de kinderen. Het grote voordeel hiervan is dat jongere kinderen al op heel jonge leeftijd kennismaken met verschillende soorten gerechten, ingrediënten en keukens. Ideaal voor drukke gezinnen die nu vaak te weinig tijd hebben om de hele week iets gezonds op tafel te zetten.

 • Elke week de keuze uit 12 gezonde maaltijden
 • Gerechten die heel toegankelijk zijn voor jonge kinderen
 • Staat supersnel op tafel

gezonde kindvriendelijke familiebox

4. De Krat: kleinschalig en duurzaam

Net als Ekomenu kookt De Krat met de seizoenen mee. Dat is niet alleen duurzaam en goed voor het milieu, is het ook nog eens hartstikke lekker en gezond. Doordat De Krat een goede relatie heeft met haar vaste leveranciers kook jij met de meest verse producten. Wat gisteren is geoogst ligt morgen al op jouw bord. Met een eerlijke prijs voor de boer en voor jou als consument. Een prachtige gedacht.

 • Een duurzame leverancier die samenwerkt met duurzame boeren en leveranciers
 • Een Krat met de lekkerste producten en recepten van het seizoen
 • Originele en inspirerende recepten, vaak net wat anders dan wat je bij HelloFresh of Marley Spoon ziet

de krat is authentiek gezond duurzaam en volgens het seizoen

5. Volop keuze bij Marley Spoon

Wie op zoek is naar een gezonde en voedzame box moet ook Marley Spoon niet vergeten. Bij deze aanbieder heb je inmiddels keuze uit liefst 20 recepten per week. Hier zit voor iedereen wat bij! Van zuivelarm tot kindvriendelijk en van snelle eenpansgerechten tot glutenarm. Nieuw is het label: “gezonde keuze”. Dit zijn speciaal geselecteerde gezonde recepten met veel belangrijke vitamines en bouwstoffen.

 • Volop keuze: liefst 20 recepten per week
 • Een gebruiksvriendelijke website en App waar je jouw abonnement eenvoudig beheert
 • Speciaal gelabelde “gezonde keuze” gerechten met extra focus op gezondheid

marley-spoon-vergelijken-tabel