Foodbag Kookbox

Foodbag is een van de meest populaire kookboxen van België. Deze maaltijdbox werkt voor een belangrijk deel samen met lokale producten. De box zit dan ook bomvol verse producten van eigen Belgische bodem. Daarnaast houdt de kookbox altijd rekening met het seizoen en de beschikbaarheid van de ingrediënten. Wel zo duurzaam! Foodbag biedt een aantal verschillende soorten kookboxen, elk gericht op een specifieke doelgroep. De box voor 2 personen met 4 maaltijden kost €55,00. Op deze pagina vind je alle (praktische) informatie over het bedrijf, de boxen, het abonnement en vind je actuele kortingscodes.

Foodbag met korting proberen?

Wil jij voordelig kennismaken met dé maaltijdbox van België? Kies een van de 4 beschikbare boxen en ontdek het gemak van Foodbag. Verrassende menu’s, gemakkelijke recepten, lekker én super gezond!

Wat je moet weten over de Foodbag Maaltijdbox
Het leuke aan Foodbag is dat het een op en top Belgische onderneming is. De box bestaat voornamelijk uit verse, authentieke Belgische ingrediënten. Hieronder vind je een aantal zaken die je beslist over deze kookbox moet weten:

 • 100% Belgische box met verse, seizoengebonden producten van Belgische boeren en productenen
 • Alle recepten worden in de eigen kookatelier in Gent bedacht en uigewerkt
 • Ingrediënten rechtstreeks van het land op je bord. Veel verser krijg je het niet
 • Momenteel keuze uit 4 verschillende boxen, voor 1 t/m 5 personen.
 • Beschikbaar vanaf €49,50 – €103,00
 • Handige extra’s zoal een fruitmand of een “Busy Day” gerecht die je kunt bijbestellen
 • Levering door heel Vlaanderen en Brussel. Bezorging vindt plaats op maandag van 13:00 – 22:00
 • Je kunt kiezen voor een eenmalige box of voor een abonnement

foodbag kookbox review

Uit welke kookboxen kan ik kiezen bij Foodbag?

Foodbag heeft een ruime keuze. Je kunt op dit moment kiezen uit 4 verschillende foodboxen: De “original”, “easy dinner” “veggiebox” en de nieuwe “sanabox”. Hieronder vind je meer informatie over deze verschillende maaltijdboxen.

Originalbox
De Originalbox is de standaard maaltijdbox van Foodbag. Deze box bevat standaard 4 unieke en inspirerende gerechten met recepten van over de hele wereld. Denk aan gevulde paprika met gekruid gehakt, frittata van zalm of gegratineerde witloofrolletjes. De box is beschikbaar voor 2, 3, 4 of 5 personen. De prijs ligt tussen de €65 (2 personen) en €103 (5 personen).

Easy Dinner
Dit is de kindvriendelijke maaltijdbox met 3 unieke kindvriendelijke recepten. De box bevat standaard 3 gerechten. De recepten zijn extra toegankelijk voor de allerkleinsten. Bestel je de box voor 1 persoon? Dan ontvang je één gerecht in dubbele portie. De box is beschikbaar voor 1, 2, 3, 4 of 5 personen. De prijs varieert van €49,50 (1 persoon) tot €85 (5 personen).

maaltijdboxen van foodbag

Sanabox
De Sanabox bevat alle benodigde ingrediënten voor 4 heerlijke maaltijden, samengesteld door Sandra Bekkari van de bekende Sanamethode. Hiermee wordt bedoeld het Sana 7-stappenplan wat jou helpt met een meer gezond, slank en energiek leven. Deze kookbox bevat dan ook extra gezonde en gebalanceerde gerechten. De box is beschikbaar voor 2, 3 of 4 personen. De prijs ligt tussen de €73 (2 personen) en €99 (4 personen).

Veggiebox
De Veggiebox is de ideale maaltijdbox voor vegetariërs en flexitariërs. De box bevat standaard alle ingrediënten voor 3 complete vegetarische gerechten. De recepten zijn een mooie mix van wereldse gerechten en klassiekers van eigen bodem. De recepten staan lekker snel op tafel. De box is natuurlijk ideaal voor vegetariërs. Maar ook voor de opkomende groep flexitariërs. Je eet dan bewust 3 of meer dagen in de week geen vlees of vis. De box is beschikbaar voor 2, 4 of 4 personen en de prijs ligt tussen de €55 (2 personen) en €75 (4 personen).

Optioneel: Fruitmand en Busy Day Gerecht
Bij de maaltijdboxen kun je een aantal handige optionele add-ons kiezen. Je kunt een kleine of grote fruitmand bestellen bij je maaltijdbox. Op die manier heb je de hele week voldoende gezond en vers fruit in huis. Daarnaast kun je optioneel kiezen voor een Busy Day gerecht. Dit is een speciale kant-en-klaar maaltijd die extra snel op tafel staat. Ideaal wanneer je een dag in de week maar weinig tijd hebt maar toch gezond wil eten.

Hoe werkt het Foodbag abonnement?

Het bestellen van jouw Foodbag kookbox is heel eenvoudig. Kies een van de 4 beschikbare boxen zoals hierboven omschreven, kies het aantal personen, en geef aan of je het optionele Busy Day gerecht en de fruitmand wil ontvangen. Vervolgens geef je aan hoe vaak je de box wil ontvangen. Je kunt hier kiezen voor wekelijks, om de twee weken en eenmalig. Kies je voor optie 1 of optie 2, dan ga je een flexibel abonnement aan. Je betaalt dan gewoon je eerste box online, en je geeft het bedrijf dan een machtiging dat zij toekomstige boxen van jouw rekening mogen incasseren. Geen nood: je zit nooit ergens ongewenst aan vast. Je kunt via jouw account op elk moment een box overslaan of je abonnement stopzetten. De box toont wel wat overeenkomsten met zijn Belgische collega Smartmat.

hoe werkt het foodbag abonnement

Eenmalige box ontvangen
Het voordeel van een abonnement is dat je – als je vaker bestelt – niet elke keer weer hoeft te betalen. Wil je eerst eens kennismaken met Foodbag, zonder dat je direct te maken hebt met een lidmaatschap of abonnement? Kies dan gewoon voor “eenmalig”. Je ontvangt dan maximaal 1 box. Bevalt de box? Dan kun je er later altijd nog voor kiezen om de box vaker te ontvangen.

Foodbag Kortingscode

Wil jij deze authentieke Belgische kookbox extra voordelig bestellen? Maak dan gebruik van de actuele Foodbag Kortingscode! Met een speciale actiecode ontvang je tot wel €15 korting op je eerste box. Op die manier kun je extra voordelig en laagdrempelig kennismaken met deze box. Hoe het werkt? Bekijk hieronder de stappen.

 1. Kies de gewenste box
 2. Kies het aantal personen en de eventule extra’s
 3. Vul je gegevens in, en vul de actuele Foodbag kortingscode in
 4. Je ziet dat de korting (bijvoorbeeld €10) in mindering wordt gebracht op het totaalbedrag
 5. Geniet van jouw eerste voordelige box!