Smartmat Kookbox

Smartmat is een van de meest populaire maaltijdboxen van België. Het bedrijf bezorgt elke maandag maaltijdboxen vol met verse ingrediënten + recepten bij jou thuis. Smartmat is een echt Belgisch bedrijf. De box bestaat dan ook voornamelijk uit duurzame en seizoengebonden producten van echte Belgische leveranciers. De recepten uit de box worden stuk voor stuk samengesteld door het eigen jonge en enthousiaste team. Hartstikke authentiek dus. Het voornaamste doel van deze maaltijdbox is om lekker en gezond eten bij jou thuis te brengen. Op dit moment heb je de keuze uit liefst 6 verschillende kookboxen. De boxen zijn geschikt voor 1, 2, 3 of 4 personen, en bevatten 3 of 4 gerechten. De prijzen liggen tussen de €39,00 en €79,00. Op deze pagina vind je alle informatie over de Smartmat Foodbox. In deze review kijken we uitgebreid naar de verschillende boxen, het abonnement, en actuele kortingscodes.

Praktische informatie over de Smartmat Kookbox
Smartmat is een echte Belgische maaltijdbox vol met verse, gezonde producten van eigen land. De recepten worden wekelijks samengesteld door een fris en ambitieus team. Hieronder vind je een aantal praktische zaken die je beslist van Smartmat moet weten.

 • Smartmat is een kookbox die elke maandag wordt bezorgd
 • De box bestaat voornamelijk uit gezonde, seizoengebonden en duurzame producten van Belgische boeren en producenten
 • Op dit moment heb je de keuze uit 6 gevarieerde boxen
 • De meeste boxen zijn geschikt voor 2, 3 of 4 personen en bevatten meestal 3 gerechten
 • De meest gekozen box – Original box voor 2 personen en 3 maaltijden – kost €59,00
 • Daarnaast is er een Quick & Easy, Veggie, 15 minuten, Belgische klassiekers en Happy Family Box
 • Bij je box kun je handige, gezonde en lekkere extra’s bestellen. Denk aan fruit, granola, soepen of wijnen
 • De boxen worden bezorgd door heel Vlaanderen, Brussel en in een groot deel van Wallonië
 • Lees snel verder voor meer info over de verschillende boxen en de werking van het abonnement

smartmat kookbox review

Uit welke maaltijdboxen kan ik kiezen bij Smartmat?

Bij Smartmat.be kun je op dit moment kiezen uit 6 verschillende foodboxen. Je hebt de keuze uit de “Origina”, de “Quick & Easy”, de “Veggie”, de “15 min”, de “Belgische Klassiers” en “Happy Family”. Elke box richt zich op een specifieke doelgroep. Hieronder vind je in het kort meer informatie over de verschillende maaltijdboxen.

Original
De Original Box is de box met de meest verrassende recepten, “wanneer het echt eens anders mag zijn”. In deze box vind je dus echt eens wat anders eten? En vind je het niet erg om wat langer in de keuken te staan? Dan is deze box geknipt voor jou. De box is geschikt voor 1, 2, 3 en 4 personen en bevat standaard 3 gerechten. De prijs van de box ligt tussen de €39,00 (1 persoon) en €75,00 (4 personen).

Quick & Easy
De Quick & Easy Box richt zich op – zoals de naam al doet vermoeden – mensen die vooral snel en eenvoudig een gezonde maaltijd op tafel willen zetten. De gerechten zijn herkenbaar, maar hebben wel een zogeheten Smartmat-twist. De recepten staan altijd binnen 30 minuten op tafel. De box kun je bestellen voor 2, 3, of 4 personen en bevat standaard 4 maaltijden. De prijs ligt tussen de €65,00 en €89,00

Veggie
De Veggie Box is een 100% vegetarische maaltijdbox. Met deze box geniet je op een bewuste manier van de meest inspirerende vegetarische maaltijden. De inhoud van de box is voor minimaal 50% biologisch. Met deze box ontdek je allerlei nieuwe vegetarische ingrediënten en recepten. De box is er voor 2 of 4 personen, en bevat 3 maaltijden. De kosten bedragen €59,00 – €75,00.

maaltijboxen van smartmat belgie
De verschillende kookboxen van Smartmat

15 min.
De 15. minuten box is er voor iedereen die supersnel een lekkere & gezonde maaltijd op tafel wil zetten. Deze box is met name een uitkomst voor drukke gezinnen die – na een drukke dag op het werk – geen tijd en energie hebben om nog eens 30 minuten in de keuken te staan. Deze maaltijdbox laat zien dat snelheid en gemak wél samengaan met gezond en gevarieerd eten. De box is ervoor 2 of 4 personen, en bevat 3 maaltijden. De kosten bedragen €62,00 – €80,00.

Belgische Klassiekers
Deze maaltijdbox is er voor iedereen die dol is op de Belgische keuken. “Een ode aan de traditionele, Belgische kost!”, zo omschrijft Smartmat deze box. Geniet van typische Belgische gerechten zoals steak béarnaise, vol-au-vent of stoofvlees. Natuurlijk weer met een twist. Leuk detail: de recepten uit deze box worden samengesteld in samenwerking met Libelle. De box is er voor 2 (€65) of 4 personen (€79) en bevat alle benodigdheden voor 3 gerechten

Happy Family
De Happy Family Box is dé box voor het hele gezin. De box bevat eenvoudige en toegankelijke gerechten, lekker en gezond voor het hele gezin.  De box bevat daarnaast kidsproof tips & tricks zodat kleine kinderen op jonge leeftijd kennismaken met nieuwe ingrediënten en gerechten. Lekker, gezond en leerzaam dus. De box wordt wekelijks samengesteld in samenwerking met Libelle. De box is voor 4 personen (2 volwassenen en 2 – 3 kinderen), en bevat 3 maaltijden. De box kost €75,00.

Hoe werkt het Smartmat abonnement?

Het bestellen van de Smartmat Kookbox is werkelijk een genot. Op de homepage vind je links direct het “menu van de week”. Hier kun je heel snel jouw favoriete box kiezen, het aantal personen en gerechten doorgeven, en de leverdatum selecteren. Kies je voor “Snel bestellen”? Dan kun je jouw bestelling direct plaatsen en betalen. Bestel je voor het eerst? Dan kun je er ook voor kiezen om de uitgebreide bestelmodule te gebruiken. Meer info hierover lees je hieronder.

Smartmat foodbox bestellen
Het bestellen van de foodbox is heel gebruiksvriendelijk

Rustig kiezen
Wil je eerst even kijken welke boxen er allemaal zijn, en weet je nog niet precies wat je gaat kiezen? Kies dan voor de optie “rustig kiezen”. Je kunt dan – op je gemak – een box kiezen + formaat kiezen. Nadat je jouw box, het aantal personen en het aantal gerechten hebt geselecteerd kun je de frequentie kiezen. Je hebt hier de keuze uit wekelijks, om de 2 weken en voor 1 keer. Kies je voor wekelijks of om de 2 weken, dan ga je een flexibel lidmaatschap aan. Maak je niet druk: je zit nergens ongewenst aan vast. je kunt op ieder moment een box overslaan of jouw abonnement stopzetten. Let op: wijzigingen dien je uiterlijk op donderdag vóór 10:00 door te geven. Anders wordt jouw box al gereedgemaakt voor bezorging op maandag. Samenvattend werkt het dus als volgt:

 1. Maak een keuze uit 1 van de 6 boxen
 2. Kies het aantal gerechten dat je wilt ontvangen
 3. Selecteer het aantal personen
 4. Kies een bezorgfrequentie (eenmalig, wekelijks of om de 2 weken)
 5. Kies een leverdatum (altijd op maandag, later kun je een tijdslot kiezen)
 6. Kies eventueel extra boodschappen zoals fruit, granola, kruiden, soepen etc.
 7. Klik op “naar je gegevens” om door te gaan
 8. Je kunt nu registeren (nieuwe klanten) of inloggen (bestaande klanten)
 9. Nadat je al je gegevens hebt ingevuld & je bestelling hebt gecheckt kun je jouw box + eventuele extra’s direct online betalen
 10. Geniet van jouw Smartmat Kookbox!

Tip: zoek je een box waarbij je ook direct je overige boodschappen kunt bestellen? Overweeg dan een box als de Simply You box van Carrefour of de Lekker Koken box van Colruyt. Deze supermarkt-boxen hebben als voordeel dat je ook meteen je overige week-boodschappen online kunt bestellen.

Smartmat kortingscode gebruiken

Wil je deze kookbox extra voordelig uitproberen? Maak dan gebruik van de Smartmat kortingscode. Op dit moment kun je profiteren van een actie van €10 korting. Een voorbeeld: normaal betaal je voor de Original Box met 3 gerechten voor 2 personen €59,00. Dankzij deze actiecode kun je de box extra voordelig uitproberen voor €49,00. Let op: de actiecode geldt alleen voor nieuwe klanten en is slechts een keer te gebruiken. Voor eventuele toekomstige boxen betaal je dus gewoon het standaard tarief.

Heb jij een actuele kortingscode van Smartmat gevonden? Deel deze dan gerust met ons! Op die manier kunnen zoveel mogelijk mensen profiteren van de acties, aanbiedingen, vouchers en kortingscodes van deze populaire Belgische kookbox!