Maaltijdbox voor 1 persoon, kan dat?

Een Maaltijdbox voor 1 persoon, kan dat? Een veelgestelde vraag van Nederlanders die op zichzelf wonen en ook willen profiteren van het gemak van een maaltijdbox. Op dit moment heb je als eenpersoonsgezin niet heel veel keus. HelloFresh en Willem & Drees zijn op dit moment de enige aanbieders die een maaltijdbox voor 1 persoon aanbieden. Bij HelloFresh heb je de keuze uit 4 verschillende 1-persoonsboxen: De Veggie-, Original-, Quick&Easy-, en Familybox. Willem&Drees biedt sinds een tijdje een 100% biologische eenpersoons box.  Dus als je als je alleen bent en een maaltijdbox wilt, heb je in totaal de keuze uit vijf verschillende boxen van 2 aanbieders. Helaas bieden andere aanbieders nog geen maaltijdbox voor 1 persoon. Of grotere spelers zoals De Familiebox, de AH Allerhande Box, Marley Spoon, Streekbox en De Krat in de toekomst ook komen met een eenpersoons maaltijdbox is niet bekend.

ACTIE HELLOFRESH: 9 euro voor 1-persoon maaltijdbox

HelloFresh heeft in de maand april een geweldig mooie actie. Je ontvangt hier nu liefst 25 euro korting op jouw eerste box. Dit betekent dat de 1-persoons box met 3 maaltijden nu geen €34, maar slechts €9,- kost. Dat komt neer op slechts 3 euro per maaltijd. Profiteer snel van deze actie, en bestel jouw eerste maaltijdbox naar keuze online. Je kan kiezen uit de Originalbox, Familybox en Veggiebox.

1-persoons hellofresh box voor 9 euro

Waarschijnlijk denken veel aanbieders dat eenpersoonsgezinnen de maaltijdbox te duur vinden. En de prijs per maaltijd per persoon is voor een eenpersoons Maaltijdbox ook vrij hoog. Bij HelloFresh betaal je voor de box voor 1 persoon met 3 maaltijden namelijk €34, terwijl de variant voor twee personen slechts €5,- duurder is (€39).

Woon jij alleen, en maak jij gebruik van een maaltijdbox? Wij zijn benieuwd naar je ervaringen. Zit er voldoende in deze 1 persoons box, of juist veel te veel of veel te weinig? Wat vind je van de prijs per box? Kun je bijvoorbeeld veel goedkoper boodschappen doen in de supermarkt? Wij horen graag jouw ervaringen zodat ook andere eenpersoonsgezinnen een beter beeld hebben bij een maaltijdbox voor 1 persoon!

Nieuw: De eenpersoonsbox van Willem & Drees

Ken je de biologische maaltijdbox van Willem&Drees al? Deze aanbieder biedt een box met 100% biologische versproducten van Nederlandse boeren. Sinds kort bieden zij ook een speciale eenpersoonsbox. Altijd van het seizoen, en direct van de boer. De box bevat ingrediënten voor 3 maaltijden per week, twee keer vlees en 1 keer vis of vega. Hieronder vind je meer details over deze box.

eenpersoons beebox

Details van de Eenpersoonsbox van Willem&Drees

 • In één keer de lekkerste versproducten in huis
 • 100% biologisch van Nederlandse boeren
 • Voor 3 maaltijden (2 keer vlees, 1 keer vis/vega)
 • Inclusief gemakkelijk recepten
 • Ideaal voor eenpersoonshuishouden

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Eén gedachte over “Maaltijdbox voor 1 persoon, kan dat?

 • 29 december 2015 om 08:50
  Permalink

  Ik gebruik sinds juli 2015 al de hello fresh box voor 1 persoon, het is eigenlijk altijd genoeg of zelfs te veel en ik ben best een flinke eter. Ik hou wel vaker wat groenten over dan dat ik voorheen had toen ik de box voor 2 personen ontving maar dat is ook logisch gezien ze je moeilijk een halve kool oid kunnen leveren. Soms kan ik met alle restantjes aan groenten en ongekookte noodles bijvoorbeeld nog makkelijk een keer op een ‘restjes-dag’ mijn bord vullen. De diversiteit in gerechten die ik bij hello fresh krijg en vooral het ‘niet hoeven nadenken over de boodschappen’ vind ik heerlijk al moet ik wel eerlijk zeggen dat ik zeker open sta voor andere aanbieders als die een eenpersoons box gaan aanbieden….

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *