5 tips om sneller te koken met HelloFresh

Een maaltijdbox bespaart je wekelijks enorm veel tijd. Je hoeft immers niet te bedenken wat je allemaal gaat koken, je hoeft nauwelijks boodschappen te doen en met de meegeleverde receptenkaart zet je elk gerecht lekker snel op tafel. Maar het kan nog sneller! In deze blog vind je 5 tips hoe je nog sneller jouw HelloFresh gerecht (of een recept uit een andere maaltijdbox) kunt klaarmaken.

1. Maak een dubbele portie

Zie je een lekker en makkelijk recept staan? Kies ‘m dan twee keer. Bij HelloFresh kan je nu heel eenvoudig een extra portie toevoegen van een bepaald recept. Ben je dus met z’n tweeën? Dan kan je die ene soep, pizza of pasta ook heel gemakkelijk 2 keer kiezen (dus voor 4 personen). Het grote voordeel hiervan is dat je het recept maar 1 keer hoeft klaar te maken, maar dat je er 2 dagen van kunt genieten.

2. Kook samen

Vaak kan je veel tijd besparen door met z’n tweeën te koken. De een kan bijvoorbeeld snijden en schillen, terwijl de ander de tijd in de gaten houdt en zorgt dat alles netjes in de juiste pan belandt. Een ander voordeel van samen koken is dat je tijdens het koken al veel meer kunt opruimen. Op het moment dat het eten klaar is, en je aan tafel kunt dan is het aanrecht al schoon en zit de meeste vaat al in de vaatwasser. Zo kan je nog meer genieten van jouw gerecht.

3. Volg de stappen

De receptenkaart van HelloFresh (en die van de meeste andere boxen) laat precies zien welke stappen je moet doorlopen. Ons advies: volg deze stappen precies in deze volgorde op. Soms lijkt het niet logisch, maar onder aan de streep is dit meestal wel gewoon de snelste volgorde.

4. Kies de snelle recepten

Elke week heb je de keuze uit verschillende snelle recepten van 15 minuten tot 25 minuten. Deze gerechten staan echt binnen no-time op tafel. Het voordeel van deze gerechten is bovendien dat ze vaak maar 4 stappen hebben en niet zoveel ingewikkelde ingrediënten. Op die manier is het koken zo geklaard en kan je veel sneller genieten van een gezonde en lekkere maaltijd.

5. Gebruik pannen en kommen opnieuw

In de recepten suggereert HelloFresh regelmatig om voor een bepaalde stap een schone pan of een schone kom te pakken. In de praktijk kan je heel vaak gewoon dezelfde pan of dezelfde kom gebruiken. Heb je bijvoorbeeld net een kom gebruikt om aardappelen te mengen met olijfolie en peper en zout? Dan kan je die kom ook prima gebruiken voor de bijpassende salade. Dit scheelt vaak veel afwas en dus ook weer tijd.

tips-sneller-koken-hellofresh

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *