Beterbio is meest diervriendelijke maaltijdbox

Wakker Dier deed onderzoek naar de diervriendelijkheid van een maaltijdbox. En wat blijkt? Liefst 4 van de 10 maaltijdboxen scoren een onvoldoende als het om dierenwelzijn gaat. Wakker Dier uit kritiek op de aanbieders die de dozen volstoppen met vlees en vis zonder keurmerk, melk van koeien die leven in  de stal en eieren van kippen die leven in de schuur. Veel maaltijdbox-aanbieders pronken met mooie slogans als “De betere box” en “met respect voor het milieu en dierenwelzijn”, maar in de praktijk worden deze beloftes lang niet altijd ingelost.

Gelukkig zijn de uitkomsten van het onderzoek van Wakker Dier niet alleen maar negatief. De maaltijdboxen van BeterBio, Beebox en Willem & Drees komen wél goed uit de test. Het vlees, de zuivel en de eieren uit deze boxen zijn louter biologisch. Wanneer we kijken naar het welzijn van de vis, scoort BeterBio het best. De vis uit de boxen van BeterBio is 100% biologisch. Dit houdt onder andere in dat de vis altijd pijnloos wordt geslacht. Daarmee is BeterBio de “winnaar” uit het onderzoek van Wakker Dier. In maart van dit jaar interviewden wij BeterBio oprichter GeertJan Kemme. Je kunt het interview met BeterBio teruglezen.

Maaltijdboxen beloven beterschap

HelloFresh en de Allerhande Box komen minder goed uit de test. Maartje Frederiks van HelloFresh geeft aan “het beleid aan te scherpen” en “wil meer transparant zijn over de afkomst van het vlees”. Ook Albert Heijn geeft aan dat het dierenwelzijn en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. “Wij willen de supermarkt zijn die voorop loopt in dierenwelzijn” aldus een woordvoerder.

Wat vind jij? Vind jij het belangrijk waar het vlees, de vis en de zuivel uit jouw maaltijdbox vandaan komt? Of vind jij vlees dat “maar 1 ster heeft” voldoende, zolang de smaak en prijs goed zijn? Wij horen graag jouw mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *