Campagne #zokanhetook: minder vlees en meer plantaardig

De maand juni staat in het teken van de campagne #zokanhetook. De campagne wil Nederlanders laten zien dat eten net zo lekker is zonder vlees, en met plantaardige vervangers. Op de speciale website zokanhetook.nu vind je daarom de lekkerste en recepten zonder vlees en met allerlei gezonde en inspirerende vervangers. Verschillende bedrijven werken mee aan #zokanhetook. Daaronder valt ook Marley Spoon dat in de maand juni elke week 2 speciale #zokanhetook recepten op het menu heeft staan. Deze heerlijke recepten laten maar weer eens zien hoe makkelijk en smaakvol het kan zijn om vlees te vervangen voor iets plantaardigs.

Over de campagne
De campagne is een initiatief van Green Protein Alliance (GPA). Dit is een beweging die consumenten bewust wil maken over voeding, en plantaardig voedsel stimuleert. GPA wil daarbij benadrukken dat plantaardige vervangers gemakkelijk te bereiden zijn, en minstens zo goed verkrijgbaar- en lekker zijn als vlees.

Over de website zokanhetook.nu
Wil jij een klein steentje bijdragen aan een betere wereld en meer plantaardig voedsel eten? Bezoek dan zeker eens de website zokanhetook.nu. Op deze website vind je niet alleen de lekkerste recepten, maar ook tips & tricks, events, kookboeken en allerlei producten die jou helpen bij het eten van meer plantaardig voedsel. Absoluut de moeite waard om eens op rond te neuzen.

Ook Marley Spoon doet mee aan de plantaardige maand juni

Zoals je misschien wel weet zetten veel maaltijdboxen ook in op vega(n) recepten. Een maaltijdbox is bij uitstek geschikt om kennis te maken recepten met plantaardige vervangers. Je hoeft immers zelf de boodschappen niet te doen, en er zit een duidelijk recept bij. Bovendien wordt zo’n box gratis bij je thuisbezorgd. Wil je het nog gemakkelijker hebben? In de maand juni biedt Marley Spoon wekelijks 2 speciale #zokanhetook recepten. Dit zijn extra eenvoudige recepten die maar weer eens aantonen hoe lekker en gemakkelijk een recept zonder vlees kan zijn!

Recepten kiezen bij Marley Spoon
Bij Marley Spoon kies je wekelijks uit 20 recepten. Je kunt eenvoudig kiezen uit 5 verschillende categorieën: vega, vlees&vis, snel&simpel, kindvriendelijk of gezond. Op die manier vind je razendsnel recepten die passen bij jouw voorkeuren. In de kader van de plantaardige maand Juni kan je kiezen uit 2 speciale #zokanhetook recepten. Denk aan Spicy bloemkoolnuggets met kruiden-cashewdip en maïsquinoa of Rappe kikkererwtenkorma met spinazie en geurige kokosrijst. Dit zijn extra gemakkelijke, snelle, gezonde en lekkere recepten zonder vlees maar mét lekkere en inspirerende plantaardige vervangers. Zeker eens proberen!

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *