Foodbag laat boxen bezorgen door 50-plussers

De Belgische maaltijdbox Foodbag heeft een nieuwe bijzondere manier gevonden voor het bezorgen van de maaltijdboxen. Het bedrijf schakelt nu 50-plussers in voor het bezorgen van de boodschappenpakketten. Dat is te lezen in een artikel op Nieuwsblad.be. Het bedrijf – dat onlangs samenging met Smartmat – heeft volgende de Belgische media 85 gepensioneerden in dienst genomen via Nestor. Dit is een speciaal bureau dat bemiddelt in werk voor senioren en gepensioneerden. Deze groep 50-plussers zal zo’n 99% van de bezorgingen voor haar rekening nemen. Volgens CEO Stéphane Ronse zijn de ouderen een aanwinst voor het bedrijf, en “meer dan alleen de chauffeur”. Zo kunnen zij ook heel goed een sociale rol invullen. Daarnaast kennen de ouderen steden als Antwerpen of Gent op hun duimpje.

 • Foodbag is een zeer populaire maaltijdbox in België
 • Eerder dit jaar ging het bedrijf samen met Smartmat om op die manier op te boksen tegen HelloFresh en Marley Spoon
 • Foodbag levert op dit moment in heel Vlaanderen, Brussel en een groot deel van Wallonie
 • Een belangrijk deel van de bezorging zal nu worden uitgevoerd door de 50-plussers
 • De 50-plus bezorger is van toegevoegde waarde om 2 redenen: hij of zij heeft tijd en ruimte voor een praatje (wat sommige consumenten prettig vinden). Daarnaast kennen de ouderen de bezorggebieden vaak op hun duimpje

Hoe werkt het bestellen en bezorgen?

Foodbag is inmiddels een populaire aanbieder van maaltijdboxen in België. Bij deze aanbieder heb je de keuze uit verschillend recepten en kookstijlen. Zo zijn er de Original-recepten, maar heb je ook de keuze uit Quick&Easy en Veggie. Wie gezond en evenwichtig eten belangrijk vindt, kan ook gebruik maken van de speciale recepten van Sandra Bekkari (de Sana keuken). Foodbag bezorgt elke maandag. In sommige gebieden wordt er ook op zondag bezorgd. In bepaalde regio’s is het ook mogelijk om jouw Foodbag af te halen bij een speciaal pick-up point. Op de vrijdag voor jouw bezorging ontvang je een mail met daarin het exacte verwachte bezorgmoment. Op de maandag (of zondag) van bezorging krijg je ook nog eens een SMS met een meer concreet tijdstip. Via de track & trace kan je eenvoudig jouw bestelling volgen waarna een van de 50-plussers jouw Foodbag zal overhandigen.

 1. Kies uit 14 recepten
 2. Kies jouw eerste bezorgdag (bezorging kan op maandag en soms op zondag)
 3. Voltooi jouw bestelling
 4. De vrijdag voor de bezorging ontvang je een mail met het verwachte tijdslot
 5. Op de ochtend zelf ontvang je nog eens een SMS met een meer concreet tijdstip
 6. De bestelling kan je ook volgen met een track & trace uit de mail.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *