HelloFresh genomineerd voor belangrijke marketingprijs

HelloFresh is genomineerd voor een belangrijke marketingprijs in Nederland. Het gaat om een nominatie voor de Dutch Marketing Awards. Samen met Dopper en Travelbird is HelloFresh genomineerd voor de titel “Marketing Next of the Year”. In deze categorie worden ieder jaar bedrijven gekozen die in het afgelopen jaar de markt hebben vernieuwt. Vaak worden bedrijven gekozen die dusdanig innovatief zijn geweest dat anderen het idee of product (deels) gekopieerd hebben, zodat er echt een nieuw segment ontstaan is. In het geval van HelloFresh kunnen we wel stellen dat zij de maaltijdboxmarkt daadwerkelijk opengebroken hebben. HelloFresh was natuurlijk niet het eerste bedrijf dat maaltijdboxen verkocht in Nederland. Om een voorbeeld te noemen; De Krat bezorgd al sinds 2010 maaltijdboxen in Nederland. Toch valt er wel iets voor de nominatie te zeggen. HelloFresh heeft er wel voor gezorgd dat de maaltijdboxmarkt groter dan ooit is geworden. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de vrij agressieve marketingcampagnes van het Duitse bedrijf. Hoewel er wel de nodige kritiek geweest is op bijvoorbeeld de “misleidende”‘ cadeaukaarten van HelloFresh, wordt het bedrijf momenteel wel gezien als marktleider binnen de maaltijdboxenmarkt.

Op 31 maart wordt de prijs uitgereikt. De Dutch Marketing Awards is een prijs die opgezet is door NIMA, Adfo Groep, PIM, MAN en MEC. De Dutch Marketing Awards wordt gezien als de belangrijkste marketing-vakrpijs in Nederland. Naast de “Marketing next of the year” worden op 31 maart ook de winnaars van de titel “Marketing Launch of the year”, “Marketing company of the year” en “Internal Branding Company of the Year” bekendgemaakt.

HelloFresh brengt haar maaltijdbox niet alleen in Nederland aan de man. Ook consumenten in Australië, België Duitsland, Engeland, Amerika en Oostenrijk kunnen een maaltijdbox abonnement nemen en de HelloFresh Box thuis laten bezorgen. De campagnes in deze landen lijken in grote lijnen op de marketingcampagnes in Nederland. HelloFresh focust zich met name op kortingskaarten en coupons met een hoge eenmalige korting. Op die manier kunnen klanten de eerste box tegen een relatief lage prijs bestellen. Het is goed om te weten dat je bij HelloFresh altijd verplicht bent om twee boxen af te nemen. De korting geldt in vrijwel alle gevallen alleen voor de eerste box die je afneemt. Zie ook HelloFresh Kortingscode voor meer informatie over kortingscodes en acties van HelloFresh.

 

 

 

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *