De Ekoplaza maaltijdbox op komst!

Ekoplaza, de grootste biologische supermarktketen van Nederland, heeft haar eigen maaltijdbox aangekondigd. Volgens directeur Erik Does wordt de maaltijdbox nog voor de zomer geïntroduceerd. De bedoeling is dat er na de zomervakantie een app gelanceerd wordt waarmee mensen de nieuwe maaltijdbox kunnen bestellen. EkoPlaza gaat bovendien meer focus leggen op het thuisbezorgen van de biologische producten. Ekoplaza onderscheidt zich van andere supermarkten door het assortiment. Het assortiment is 100% biologisch. Het bedrijf is er dan ook van overtuigd dat biologische producten een positieve bijdrage leveren aan een betere wereld en een betere gezondheid. Consumenten kunnen op dit moment bestellen via Ekoplaza.nl, en in zo’n 70 winkels die zijn aangesloten bij het bedrijf.

De maaltijdbox van Ekoplaza zal het op moeten nemen tegen bekende biologische maaltijdboxen als Beebox, Beterbio, Streekbox en De Krat. Ook deze maaltijdbox-aanbieders focussen op een biologische inhoud. Uit verschillende onderzoeken blijkt al dat Nederlanders steeds vaker kiezen voor biologische en duurzame producten. Verschillende supermarkten en maaltijdboxen spelen daar handig op in. Zo lanceerde Mathijs Maaltijdbox vorige maand de Flexitariërbox. Dit is een box die speciaal is afgestemd op flexitariërs en past bij een lekker, verantwoord en duurzamer eetpatroon (met minder vlees).

De Ekoplaze maaltijdbox zal het niet makkelijk krijgen

Of de biologische maaltijdboxen op lange termijn een rol gaan spelen in de maaltijdbox-markt is nog maar de vraag. Niet-biologische boxen zoals HelloFresh en Albert Heijn maken voorlopig de dienst uit. Deze twee aanbieders hebben met elkaar een marktaandeel van ruim 84%. Streekbox, de Krat en Beebox hebben bij elkaar nu een marktaandeel van zo’n 5%. Een groot voordeel van de Ekoplaza Maaltijdbox is natuurlijk dat het bedrijf al enorm veel vaste klanten heeft. Via Ekoplaza.nl vindt je vrijwel alle producten uit een “normale” supermarkt terug. Toch wil Ekoplaza zich duidelijk niet profileren als een supermarktformule die bedoeld is voor iedereen. Ekoplaza, en de bijbehorende maaltijdbox zullen zich dus echt focussen op de “bewuste” consument.

 

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *