Je kunt jouw lege HelloFresh box weer inleveren

Misschien maakte je er graag gebruik van, maar misschien wist je niet eens dat het mogelijk was: je kunt jouw HelloFresh box vanaf deze week weer meegeven aan de bezorger. De bezorger zorgt er vervolgens voor dat deze op een mooie manier hergebruikt wordt en er weer een nieuwe box van gemaakt kan worden.Al vanaf het begin was het mogelijk om jouw HelloFresh box mee te geven aan de koerier. Vanwege het coronavirus is HelloFresh in maart 2020 overgestapt op contactloze bezorging. Sindsdien was het niet meer mogelijk om de box in te leveren bij de bezorger. Deze week meldde HelloFresh dat het dus wél weer mogelijk is om een lege box in te leveren. In deze blog lees je er meer over.

 • Bij HelloFresh kan je jouw lege box inleveren bij de bezorger
 • De koerier neemt de kartonnen box mee en zorgt dat deze gerecycled wordt
 • Ongeveer 13% van alle verstuurde boxen komt weer terug om hergebruikt te worden
 • 40% van de HelloFresh-klanten heeft ten minste 1 keer gebruik gemaakt van deze dienst

Waarom mijn lege box meegeven aan de bezorger?

Jouw HelloFresh bezorger neemt jouw lege box graag weer mee terug. Dit is een handige en duurzame service. Maar waarom zou je jouw box weer inleveren bij de koerier? Hieronder vind je een aantal redenen:

 • Het is duurzaam: HelloFresh recyclet de box en kan hier bijvoorbeeld weer nieuwe verpakkingen van maken
 • Het scheelt ruimte: wanneer je elke week een box ontvangt dan zit de papiercontainer al snel vol. Het ruimt mooi op als je deze gebruikte boxen weer in kunt leveren

Wat kan ik nog meer met mijn lege box doen?

Je kunt jouw lege box inleveren bij de bezorger, maar je kunt de gebruikte boxen natuurlijk ook bewaren en voor andere doeleinden gebruiken. Op het internet vind je tal van handige toepassingen voor de grote en stevige kartonnen dozen van Hello Fresh.

 • Je kunt ze gebruiken als verhuisdozen
 • Verstuur je zelf regelmatig grote producten? Deze dozen zijn perfect om orders te versturen
 • Op het internet zien we ook dat katten de dozen geweldig vinden
 • Je kunt ze ook bij het oud papier doen van de lokale vereniging
 • De dozen zijn ook ideaal voor de creatieve knutselaars: van treinbanen tot een pizza-oven of een “kast”: je kunt er van alles mee maken. Ook leuk voor de feestdagen om hier een mooie surprise van te maken

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door HelloFresh NL (@hellofreshnl)

Kan ik de koelelementen weggooien?

In de warmere maanden vind je in jouw box ook vaak de koelelementen. Deze worden toegevoegd om versproducten ook bij hoge temperaturen koel en vers te houden. Veel klanten vragen zich af wat ze met deze koelelementen moeten doen. Kan ik de HelloFresh koelelementen weggooien? Hierbij bieden wij graag het antwoord: je kunt de inhoud legen in het riool (het is biologisch afbreekbaar koelvloeistof). De verpakking mag bij het plastic. Maar waarom weggooien? Nog duurzamer is het om de koelelementen in de vriezer te bewaren. Ze komen vaak wel weer van pas. Bijvoorbeeld als koelelement in de zomer of als coolpack bij een blessure.

hellofresh-koelelementen-hergebruiken-weggooien

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *