ah-kerstbox

Kerstbox

De maaltijdbox met kerst, ook wel kerstbox genoemd, is helemaal populair. Bijna alle foodbox-aanbieders bieden tijdens de kerstdagen wel een speciale box aan met heerlijke gerechten. Dankzij zo’n kerstbox zet je zonder al te veel moeite de meest bijzondere, luxe en lekkere gerechten op tafel. Je vrienden en familie zullen versteld staan! De meest bekende kerstboxen zijn die van Albert Heijn en HelloFresh. Maar ook Marley Spoon en Beebox bieden jaarlijks een speciale kerstbox. Hieronder kan je direct doorklikken naar een van de aanbieders. Naast boxen die geschikt zijn voor het kerstdiner, verzamelen we hier ook andere boxen die exclusief beschikbaar zijn rondom de feestdagen. Denk ook aan Sinterklaas en Oud & Nieuw!

MEEST POPULAIR

AH-2018-Kerstbox-Original
AH Kerstbox Original

Vanaf €55,00

 • Voor 2 of 4 personen
 • Bestellen t/m 19 december
 • Een luxe 4-gangen diner met hertenbiefstuk
 • NU VANAF €55,00
100% VEGA

AH-2018-Kerstbox-Vega
AH Kerstbox VEGA

Voor €49,00

 • Voor 2 personen
 • Bestellen t/m 19 december
 • Nieuw: Speciaal vegetarisch Kerstdiner
 • NU SLECHTS €49,00
NIEUW

AH-2018-Gourmetbox
AH Gourmetbox Kerst

Voor €55,00

 • Voor 4 personen
 • Bestellen t/m 19 december
 • Alles in huis voor een avond gezellig gourmetten
 • NU SLECHTS €55,00

Een maaltijdbox met kerst

Iedereen kent het wel: de kerstdagen komen weer dichterbij en jij bent dit jaar aan de beurt om het kerstdiner te organiseren. Hoe doe je dat als koken niet je grootste hobby is, en je geen zeeën van tijd kwijt wilt zijn? Een maaltijdbox met kerst – een kerstbox- is de uitkomst! De Allerhande Box, Marley Spoon, HelloFresh, Beebox, De Krat: ze bieden stuk voor stuk een speciale variant aan voor de kerst! Deze boxen bevatten precies de benodigde producten voor een onvergetelijk 3, 4, 5 of soms wel 7-gangen diner!

Met Kerst 2018 is er meer keuze dan ooit. Dit jaar hebben we keuze uit liefst 6 verschillende aanbieders. En daarbij hebben veel aanbieders ook nog meerdere soorten boxen in de aanbieding. HelloFresh heeft veruit de meeste keuze: hier kun je kiezen uit 4 verschillende kerstboxen. Een trend lijkt dit jaar de vegetarische en veganistische box. Zowel HelloFresh, De Krat, Ekomen als Willem & Drees bieden een speciaal vega-kerstmenu aan. Ekomenu is de enige box met een compleet veganistisch menu.

kerstbox
Een populaire box met kerst is de Allerhande Kerstbox

Welke kerstbox kies jij?

Zoals je hierboven wel kunt zien: het aanbod is dit jaar groter dan ooit. Hoe kies ik nu een box die bij mij past? Hieronder vind je wat tips bij het kiezen van de box die past bij jouw situatie.

De meest populaire boxen
De meest gangbare kerstboxen zijn die van Albert Heijn, HelloFresh en Marley Spoon. Deze boxen zijn aantrekkelijk geprijsd, en de inhoud is gewoon wat je verwacht van een kerstdiner. Luxe, maar ook eenvoudig en snel te bereiden. Het grootste voordeel van de Allerhande Kersteditie is dat je hier ook direct je overige kerstboodschappen kunt meebestellen. Voordeel van HelloFresh is dat je veel keuze hebt, en de box ook voor grotere groepen kunt bestellen. Bij Marley Spoon heb je die keuze helaas niet, deze is alleen beschikbaar voor 6 personen.

Biologisch, vegetarisch of veganistisch?
Wil jij dit jaar genieten van een biologisch, vegetarische of misschien wel veganistische box? Ook op dit gebied is dit jaar volop keuze. HelloFresh, De Krat, Willem & Drees en Ekomenu bieden allen een vegetarische box aan. De boxen van De Krat, Willem & Drees en Ekomenu zijn bovendien biologisch. Dat betekent een duurzaam geteelde inhoud, veelal afkomstig van echte Hollandse boeren. Ekomenu heeft dit jaar de primeur met een 100% veganistische maaltijdbox. Klik op een van de aanbieders hierboven voor meer informatie.