Cook Like A Chef Dinerbox

Zoek jij een keer iets anders dan een reguliere maaltijdbox? En wil jij jezelf, en je gasten echt verrassen met een heerlijke dinerbox van de beste restaurants van Nederland? Dan is Cook Like A Chef absoluut iets voor jou! Met deze box tover je in een handomdraai thuis een heel bijzonder 4-gangenmenu op tafel. Dankzij de duidelijke instructies en filmpjes is kookervaring niet nodig. Cooklikeachef.nl werkt met een wisselend menu van 4 verschillende restaurants. Elk menu kan je ongeveer 3 -4 maanden lang bestellen. In de maand december wordt er bovendien een kerstmenu bezorgd. Op deze pagina lees je alle belangrijke informatie over deze bijzondere dinerbox. logo cook like a chef dinerbox

Alles wat je over Cook Like A Chef moet weten in 1 minuut

Cooklikeachef.nl in het kort:

  • Een luxe 4-gangenmenu voor thuis
  • Van 4 verschillende Nederlandse sterrenrestaurants
  • Kookervaring is niet vereist
  • Inclusief duidelijke instructies en filmpjes
  • Vanaf €139,00 voor 2 personen
  • Gekoelde bezorging door heel NL

Waarom deze box proberen?
Cook Like A Chef is een heel bijzondere dinerbox waarmee je de smaak en beleving van een echt Sterrenrestaurant als de Librije of de Leest in huis haalt. Je kunt kiezen uit 4 verschillende menu’s, van toonaangevende restaurants. Het unieke is het gemak van bereiden: het staat letterlijk binnen een handomdraai op tafel.

menu-van-dinerbox-cook-like-a-chef

Het menu van Cook Like A Chef

Via Cooklikeachef.nl bestel je het hele jaar 4-gangenmenu’s voor thuis. Daarbij is er een steeds wisselend aanbod. Iedere 10 weken kun je het menu van een andere sterrenchef bestellen. Op de website www.cooklikeachef.nl vind je de getailleerde kalender en kun je de inhoud van elke menu al precies bekijken. De menu’s kun je bestellen voor 2 t/m 20 personen, de kosten bedragen  €69,50 per persoon (het kerstmenu is €79,50 p.p). Hieronder sommen we de verschillende menu’s voor je op:

1. 4-gangenmenu de Librije ***
Het menu van Jonnie & Thérèse Boer: te bestellen vanaf november tot en met februari. Op het menu staat o.a. rauw gemarineerde zalmforel, zeeduivel, lamsnek en de welbekende losgeslagen appeltaart. Er is ook een vegetarische variant met zoetzure quinoasalade, auberginevlaai en bloemkoolhart. Bijpassend wijnarrangement vanaf €66,25.

2. 4-gangenmenu de Leest ***
Het menu van Jacob Jan Boerma & Kim Veldman: Op het menu fan februari tot en met april. Op het menu staat onder andere noordzeekrap, gebakken kabeljauw, kwarteltournedos en blauwe bes mousseline. De vegetarische variant is nog niet bekend.

3. 4-gangenmenu de Parkheuvel **
Het menu van Erik & Anja van Loo: te bestellen in de maanden april, mei en juni. Met op het menu MRIJ rund, Bresse Kip ravioli, zonnevis en tiramisu. Het vegetarische menu wordt nog aangevuld.

4. 4-gangenmenu de Lindenhof **
Het menu van Soenil Bahadoer:  te bestellen in de maanden juni, juli en september. Met deze box geniet je van onder andere kabeljauw, procureur, gestoofde geit en chocolade mousse. Ook hier wordt het vegetarische menu nog aangevuld. 

5. 4-gangenmenu Kerstmenu
Een speciaal 4-gangen kerstdiner met een gang van alle deelnemende restaurants. Niet voor niets het “10 sterren kerstdiner”.  Te bestellen tussen 5 december 2019 en 5 januari 2020, op weekeinden, kerstdagen en oudjaar. Met o.a. kabeljauw, bresse kip, kwarteltournednos en de befaamde losgeslagen appeltaart. Dit bijzondere kerstmenu kost €79,50 p.p.

 

Let op: Cook Like A Chef is geen receptenbox zoals bijvoorbeeld HelloFresh
Het betreft die je eenmalig los bestelt. Het is dus ook geen abonnement, in tegenstelling tot veel andere maaltijdboxen. De box bevat geen ingewikkelde recepten. In feite hoef je alleen maar ingrediënten op te warmen en – aan de hand van de duidelijke instructies – de borden op te maken.

Onze ervaringen met Cook Like A Chef

Namens Maaltijdbox.org hebben wij de proef op de som genomen en deze dinerbox uitgebreid getest. Hieronder lees je zo gedetailleerd mogelijk hoe deze box werkt en wat onze ervaringen zijn. De review is gebaseerd op het 4-gangenmenu van de Librije.

Bestellen
Het bestellen van de dinerbox gaat erg eenvoudig via de webshop www.cooklikeachef.nl. Je hoeft geen ingewikkelde keuzes te maken, want elke periode is er slechts 1 menu dat je kunt kiezen. Wel kan je van elk sterrenmenu ook een vegetarische variant kiezen. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld voor 1 persoon met vlees, en voor 1 persoon zonder vlees te bestellen. In aanvulling op de box heb je ook de keuze uit een ruim aanbod met wijnen. Natuurlijk wordt hier precies verteld welke wijnen passen bij het gekozen menu. Nadat je een bezorgdag gekozen hebt (dit kan alleen in het weekend), kan je jouw dinerbox direct online afrekenen.

Bezorging
Bezorging vindt alleen plaats in het weekend (tenzij anders aangegeven, ,tijdens feestdagen kan dit bijvoorbeeld anders zijn). De box wordt bezorgd door Schmidt Zeevis. Dit is een professionele organisatie die jouw box zorgvuldig en uiteraard gekoeld bezorgd tot aan de voordeur. De boxen worden geleverd in heel Nederland + Vlaanderen en Antwerpen. Op de dag voor levering ontvang je een e-mail met de geschatte bezorgtijd (een venster van 3 uur). De bezorger belt ook nog even een kwartiertje voor aflevering. Zo kan er eigenlijk niets mis gaan. Tijdens de bezorging merk je direct dat het een bijzondere dinerbox is. De box heeft een luxe uitstraling getooid met een passende strik.

Een eigen sterrenmaaltijd koken, hoe is dat?

Zelf een sterrenmenu op tafel zetten, dat klinkt als een hele uitdaging. De dinerbox van Cook Like A Chef maakt dit gelukkig mogelijk voor iedereen. Ook als je nauwelijks kookervaring hebt. De box is dan ook zeer gebruiksvriendelijk. Dit merk je al bij het uitpakken van de box: alle ingrediënten zijn netjes per zak verpakt. Ook wordt duidelijk aangegeven wat in de vriezer moet, en wat in de koelkast. Het mooiste aan deze box is dat de topchefs al het werk eigenlijk al gedaan hebben. Jij hoeft eigenlijk alleen nog maar de “finishing touch” te doen. Op papier klinkt dat wel erg makkelijk allemaal, maar hoe is dat in de praktijk?

Duidelijke instructies + filmpjes
De box bevat zeer duidelijke instructies  zodat je elk gerecht binnen 20 minuten op tafel staat. Elk gerecht bevat een aantal ingrediënten die je eenvoudig kunt opwarmen in een steelpannetje, koekenpan of in de oven. Zodra alles op temperatuur is, is het enkel nog een kwestie van het bord opmaken zoals je dat ook in de luxe sterrenrestaurants ziet. Gelukkig wordt je hierin goed begeleid dankzij de korte filmpjes waar de chefkok het voordoet. Dit vergt wel een klein beetje gevoel, maar in principe kan iedereen dit doen. En het is nog hartstikke leuk ook, want je waant je echt even de chefkok van een sterrenrestaurant. Hieronder vind je het resultaat van onze kookkunsten.

Onze eindbeoordeling

Cook Like A Chef presenteert zichzelf als de lekkerste dinerbox uit toprestaurants voor thuis. Zonder kookervaring moet het mogelijk zijn om in een handomdraai de meest bijzondere gerechten op tafel te zetten. Deze beloftes worden absoluut waargemaakt. De box is zeer gebruiksvriendelijk dankzij de duidelijke instructies en de handige filmpjes. Binnen 20 minuten staat ieder gerecht op tafel, soms zelfs nog sneller. Het klaarmaken van deze box is bijvoorbeeld een stuk relaxter dan de Kerstbox van Albert Heijn.

Een geweldig leuke ervaring
Allereerst is Cook Like A Chef een ontzettend mooie ervaring. Je gaat aan de slag met bijzondere ingrediënten, kruiden en oliën van de allerhoogste kwaliteit. Ook het opmaken van de borden is bijzonder leuk om te doen. Het klaarmaken van de gerechten is niet heel moeilijk, toch voel je je even een echte chefkok.

Een bijzondere smaaksensatie
Naast het feit dat het een bijzondere ervaring is, is de smaak ook voortreffelijk. Dit mag je natuurlijk ook verwachten van een menu dat afkomstig is van 3-sterren restaurant de Librije. Bij elke gang werden wij weer verrast.. Met name door de bijzondere ingrediënten, en de combinatie van vlees, vis, groenten, kruiden en oliën. Een absolute aanrader!

Welke verbeterpunten?
Elke maaltijdbox die wij reviewen willen we zo eerlijk en objectief mogelijk bekijken. Daarbij horen ook de kritische punten. Allereerst valt op dat de box wat milieubewuster ingericht kan worden. Het bevat namelijk veel losse kleine pastic bakjes. Daarnaast zou Cook Like A Chef nog beter kunnen kijken hoe zij de beleving van een sterrenrestaurant in huis kunnen halen. Bijvoorbeeld door het toevoegen van 2 of 3 kleine gerechtjes of meer achtergrondinformatie bij de gerechten die de chefkok normaal in het restaurant verstrekt. Dit zou de prijs van €69,50 p.p. ook iets meer rechtvaardigen.