Corona update: hoe zit het met mijn maaltijdbox?

Het corona virus grijpt nu steeds verder om zich heen. Ook in Nederland stijgt het aantal besmettingen in snel tempo. Afgelopen zondag 15 maart kwam het kabinet dan ook met enkele strenge maatregelen. Onder andere alle scholen, cafés en restaurants worden gesloten. Dit kwam nog eens bovenop de eerder aangekondigde maatregelen dat Nederlanders zoveel mogelijk thuis moeten blijven en dat grote evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast. Kortom: Nederland leeft in onzekere tijden. Veel mensen maken zich dan ook zorgen over zaken als voedsel. Kom ik niet zonder eten te zitten, en blijft mijn maaltijdbox van HelloFersh of Marley Spoon gewoon komen? In deze blog vind je een update.

Is HelloFresh veilig en coronavrij?

HelloFresh is 100% veilig om te bestellen. Alle strenge hygiënestandaarden zijn verder aangescherpt en jouw doos wordt met de grootste zorg ingepakt. Blijf veilig thuis en bestel jouw eerste box met 50% korting.

Update 16 maart 2020

 • Het kabinet neemt strenge maatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen
 • Scholen gaan dicht, en ook de horeca moet haar deuren sluiten
 • Supermarkten zijn gewoon open, maar mensen wordt wel geadviseerd om voorzichtig te zijn. Neem voldoende afstand en denk goed na wat je allemaal aanraakt
 • De bezorgdiensten van online supers als AH, Jumbo, Coop, Picnic en PLUS hebben het erg druk. Het kan zijn dat de websites traag werken of dat alle bezorgslots volzitten
 • Maaltijdboxen als HelloFresh, Marley Spoon, Ekomenu, Familiebox en De Krat hebben vooralsnog geen problemen
 • Jouw huidige maaltijdbox-abonnement loopt op dit moment dus geen gevaar, jouw box wordt deze week gewoon bezorgd.

Hoe gaan maaltijdboxen om met het coronavirus?

Sinds de extra maatregelen zijn aangekondigd komen veel bedrijven met een update of statement m.b.t. het Convid-19 virus. Hieronder verzamelen wij voor alle grote maaltijdbox-aanbieders de actuele maatregelen, als die er al zijn. Voor nu kan je gewoon een maaltijdbox-abonnement afsluiten. De boxen worden netjes op tijd bezorgd, en er zijn ook geen problemen bekend wat betreft de toelevering. We weten dat verschillende aanbieders extra aandacht geven aan voedselveiligheid en algemene hygiëne.

HelloFresh
HelloFresh heeft nog geen officieel statement naar buiten gebracht via de website, e-mail of App. Wel kwamen we een statement tegen op de Facebook pagina. Daaruit blijkt dat de boxen gewoon netjes bezorgd worden. Wel zijn er een aantal extra maatregelen. Zo hoef je niet te tekenen voor ontvangst. Verder zijn de hoge hygiënestandaarden verder aangescherpt. Volgens HelloFresh is het onwaarschijnlijk dat het virus zich via voedsel verspreid. Eventuele updates worden zo snel mogelijk met de klanten gedeeld. Op de doos van HelloFresh vonden we dit weekend een mooie groene sticker met de tekst “Jouw box is met extra zorg ingepakt”.

Marley Spoon
Van Marley Spoon hebben wij nog geen update of statement ontvangen. Wij gaan er vanuit dat er dus geen problemen zijn m.b.t. de toelevering van ingrediënten en het uitleveren van de boxen. Eventuele updates volgen zo snel mogelijk in deze blog.

Ekomenu
Klanten van Ekomenu hebben dit weekend een uitgebreide e-mail ontvangen. Hieruit blijkt dat Ekomenu de komende periode extra aandacht geeft aan kwaliteit en voedselveiligheid. Hieronder vatten we deze update samen:

 • De boxen worden onder strenge hygiëne-maatregelen ingepakt
 • Ekomenu werkt met een korte keten (direct van de boer). Het voordeel is dat producten relatief minder contactmomenten hebben
 • Het streven is dat producten minimaal worden aangeraakt. Dit is juist nu een belangrijk voordeel t.o.v. de supermarkten waar vooral producten als groenten en fruit onnodig vaak worden aangreaakt
 • De inpakkers dragen standaard handschoenen bij het klaarmaken van de maaltijdzakken
 • Bij Ekomenu kun je ook jouw overige biologische boodschappen meebestellen, je hoeft dan niet meer naar de winkel
 • Het kan voorkomen dat je in jouw box – bijv. door leveringsproblemen bij leveranciers – een vervangend ingrediënt tegenkomt.
 • Bij het distributie personeel wordt elke dag de lichaamstemperatuur gemeten, bij te hoge temperaturen worden medewerkers naar huis gestuurd
 • Koeriers worden geïnstrueerd om  fysiek contact met klanten te vermijden (denk aan de handen schudden)
 • Tenslotte krijgen de bezorgers sterillium mee. Hiermee kunnen zij gedurende de dag de handen desinfecteren.
 • Verder roept Ekomenu haar klanten op om de receptenkeuze zo vroeg mogelijk door te geven, dan kan het bedrijf gerichter de inkopen doen

De Krat
Bij De Krat vinden we ook nog geen officieel statement. Wel lezen we op de Facebookpagina dat de groenten gewoon geoogst blijven worden, deze netjes in kratjes gestopt worden en dat de chauffeurs van Red je Pakketje en Foodlogica deze blijven thuisbezorgen. Mensen moeten immers wel blijven eten. Bij De Krat komen vrijwel alle producten uit Nederland, dus het is niet afhankelijk van beleid of problemen in het buitenland.

De Familiebox
Van De Familiebox hebben wij nog geen officieel statement gezien op de website, via de e-mail of via de sociale kanalen. Wij gaat er dan ook vanuit dat het bedrijf niet te maken heeft met problemen rondom toelevering en/of bezorging. Mocht er meer bekend zijn dan vind je dat uiteraard terug in deze blog.

Veelgestelde vragen over corona en de maaltijdbox

Mogelijk heb je nog meer vragen over de recente ontwikkelingen en jouw maaltijdbox. Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen samengevat. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wordt mijn maaltijdbox gewoon bezorgd?
Ja, alle maaltijdboxen worden tot nu toe gewoon bezorgd. Er zijn geen problemen bekend wat betreft toelevering van producten of het bezorgen van de boxen.

Welke extra maatregelen worden er getroffen?
De meeste maaltijdboxen scherpen de hygiëne standaarden nog verder aan. Dat betekent onder andere dat producten zo min mogelijk worden aangeraakt, dat de gezondheid van de medewerkers scherp in de gaten gehouden wordt, en dat bezorgers fysiek contact vermijden.

Is het voedsel in de boxen veilig om te eten?
Ja, de ingrediënten in jouw maaltijdbox worden met de hoogste zorgvuldigheid verzameld, ingepakt en bezorgd. Er is geen enkele aanleiding om je zorgen te maken over de voedselveiligheid.

Is het verstandig om nu een maaltijdbox te nemen?
Om verschillende redenen is het juist nu verstandig en verantwoord om een maaltijdbox te bestellen. Hiervoor zijn verschillende redenen. Je vermijdt onnodige contactmomenten in de supermarkt, de producten in jouw box kennen veel minder aanraakmomenten en de medewerkers werken volgens de strengste richtlijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.