Allerhande Box als beste uit test Consumentenbond

De consumentenbond kwam onlangs met de resultaten van een onafhankelijk maaltijdbox-onderzoek. De Allerhande Box van Albert Heijn komt als beste uit de bus. De foodbox van onze grootste supermarkt kreeg een 7,6 als eindcijfer. Van de onderzochte boxen scoorde HelloFresh het laagste: de marktleider op het gebied van maaltijdboxen kreeg slechts een 6 op het rapport.

De Consument hield een enquête onder 7000 Nederlanders. De top 7 ziet er als volgt uit:

 1. Allerhande Box (7,6)
 2. Marley Spoon (7,3)
 3. Beebox (6,9)
 4. Mathijs Maaltijdbox (6,9)
 5. Streekbox (6,5)
 6. HelloFresh (6,0)
 7. De Krat (geen cijfer)

Allerhande Box het beste, HelloFresh slechts een 6

De Allerhande Box wordt met name zo goed beoordeeld gezien het feit dat klanten niet vast zitten aan een (ongewenst) abonnement. Bovendien heeft de Allerhande Box het meest aantrekkelijke prijskaartje. Een box voor 2 personen en 3 maaltijden kost bij AH 35 euro. Met een Allerhande box kortingscode kun je de eerste box zelfs voor 30 euro bestellen.

HelloFresh vinden we pas terug op de 6e plaats, met een cijfer van een 6. Volgens de Consumentenbond heeft dit relatief lage cijfer te maken de abonnementsstructuur en de hogere prijs. Opvallend, want onlangs bleek nog dat de klanttevredenheid van HelloFresh flink was gestegen. Bovendien werken partijen als Marley Spoon en Mathijs Maaltijdbox met nagenoeg hetzelfde abonnement en dezelfde prijs. Onlangs lanceerde HelloFresh nog een keuzemenu, waar klanten zelf gerechten kunnen kiezen.

HelloFresh kampt blijkbaar nog altijd met het negatieve imago dat begin dit jaar tot een hoogtepunt kwam. Veel consumenten klaagden over de agressieve manier waarop het bedrijf (potentiële) klanten benaderde. Dit gebeurde onder andere met de welbekende HelloFresh kortingscode en waardebonnen.

Ook Beebox en Marley Spoon scoren goed

Marley Spoon en Beebox krijgen ook een mooi rapportcijfer. Met respectievelijk een 7,3 en een 6,9 scoren beide maaltijdbox-aanbieders ruim voldoende. Marley Spoon probeert zich van begins af aan al op te stellen als een premium maaltijdbox. De prijs ligt iets hoger dan concurrerende boxen, maar alles wordt wel op een zeer prettige, bijna luxe, wijze aangeboden.

Beebox is “de vreemde eend in de bijt”. Het bedrijf volgt een compleet andere koers dan bedrijven als HelloFresh en Marley Spoon. Beebox focust niet met veel investeringsgeld op snelle groei. Het bedrijf focust zich voor de volle 100% op de inhoud van een kwalitatieve en verantwoorde maaltijdbox. Bovendien focust Beebox zich veel meer op de hobbykok, die het niet erg vindt om een minuut of 40 in de keuken te staan. De recepten van boxen als HelloFresh en Marley Spoon zijn veel meer gefocust op “snel een maaltijd op tafel zetten”.

 

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

2 gedachten over “Allerhande Box als beste uit test Consumentenbond

 • 26 mei 2016 om 07:56
  Permalink

  Interessant artikel, alleen twijfel ik enorm aan de authenticiteit hiervan, ik kan dit onderzoek verder nergens terug vinden. Hebben jullie misschien een bron of link naar het originele onderzoek?

  Beantwoorden
 • 15 december 2016 om 11:54
  Permalink

  Excuses voor de late reactie, Mike.

  Het onderzoek is uitgevoerd door de Consumentenbond.

  Ik vermoed dat het volledige onderzoek alleen voor leden van de Consumentenbond inzichtelijk is.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *