Nieuw: Zelf recepten kiezen bij HelloFresh

Goed nieuws voor HelloFresh klanten! Vanaf vandaag is het mogelijk om zelf je box samen te stellen. Dat maakte HelloFresh vandaag bekend via de sociale kanalen. Via je online account kun je nu kiezen uit 8 recepten. Het is de bedoeling dat je er hier 3 of 5 uit kiest, afhankelijk van de box die je kiest.

Je kunt zeggen van HelloFresh wat je wilt, maar het bedrijf luistert wel naar haar klanten. Begin dit jaar ontving het bedrijf veel klachten dat het haar klanten agressief zou benaderen, waarna er een speciale tevredenheidsmanager werd aangesteld. De klachten namen in rap tempo af.

De laatste maanden kreeg HelloFresh vaak te horen van klanten dat ze blij waren met de box, maar liever geen gerechten met vis eten. Een ander voorbeeld is dat er klanten een gerecht in de 5-maaltijdenbox zien, die zo lekker lijkt dat ze die eigenlijk ook wel in hun 3-maaltijdenbox zouden zien. Daar heeft het bedrijf nu iets op bedacht: klanten kiezen zelf uit 8 verschillende recepten welke maaltijden ze eten. HelloFresh is na Marley Spoon de tweede maaltijdbox waar klanten zelf recepten kunnen kiezen.

Hoe werkt het kiezen van de HelloFresh recepten?

De basis van HelloFresh blijkt hetzelfde. Je kunt nog steeds kiezen uit de 3 vertrouwde boxen: De Originalbox, Veggiebox en Familybox. Het verschil is dat jij nu zelf de inhoud van de box bepaalt. Elke week stelt HelloFresh een menu samen met daarop 8 verschillende gerechten. Jouw box wordt gevuld met een standaard gevarieerde inhoud. Zit er een recept tussen wat je niet wat lijkt? Dan kun je eenvoudig wisselen met een van de andere gerechten. Dit kan je snel doen via je eigen HelloFresh account.

Het is belangrijk dat, wanneer je afwijkende recepten kiest, je de houdbaarheidsdatum van de producten extra goed controleert. Bij de voorgeselecteerde inhoud wordt er altijd netjes aangegeven welke volgorde het handigste is om de maaltijden te bereiden. Wanneer je zelf de inhoud samenstelt moet je die volgorde zelf bepalen. Verder is het belangrijk  dat je de wijzigingen voor donderdag doorvoert. Alleen dan ontvang je jouw persoonlijke inhoud de week erop.

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *