AirDnD, dineren bij iemand in de huiskamer

Naast het bloggen over maaltijdboxen, vinden we het ook leuk om te bloggen over andere trends en ontwikkelingen binnen de foodsector. Deze week kwamen we het concept van AirDnD tegen. AirDnD is eigenlijk het AirBnB van de restaurants. Elke Nederlander kan zijn of haar huiskamer openstellen voor gasten die een lekker hapje willen eten. Dus alle hobbykoks kunnen opeens hun eigen fantastische lasagna, of een heerlijke Griekse lunch voorschotelen aan klanten die zij via het platform kunnen vinden. Uber veroverde de taximarkt, AirBnB maakt het de hotels knap lastig, en nu krijgen de Nederlandse restaurants serieuze concurrentie van AirDnD? Het heeft er alle schijn van, want op airdnd.nl vind je al ruim 1700 huiskamerrestaurants, en dit aantal groeit in rap tempo.

Is AirDnD een concurrent voor de Maaltijdbox?

Is AirDnD een serieuze concurrent voor de Maaltijdboxen? Immers, veel consumenten die een maaltijdbox abonnement hebben houden van het gemak, en de diversiteit. Wanneer je zo nu en dan ook ‘savonds eens dineert bij iemand thuis, bespaart je dat ook een hoop gemak, en je eet elke avond iets anders. Toch liggen de prijzen van een huiskamerrestaurant nog wel iets hoger dan een gemiddelde maaltijdbox. Onlangs zochten wij uit wat de goedkoopste maaltijdbox in Nederland is, en toen kwamen we er achter dat je bij de Allerhande Box “slechts” €4,08 betaald per persoon per portie (wanneer je de Allerhande Box voor 4 personen en 3 maaltijden kiest). Een korte rondgang op AirDnD.nl leert al snel dat je hier zo’n €20,- tot €30,- per persoon betaald voor een diner. Een serieuze concurrent voor de maaltijdbox kunnen we AirDnD niet noemen.

Het concept is waarschijnlijk meer gericht op beleving. “Een keer wat anders”. Bij sommige thuiskoks krijg je er bijvoorbeeld een gratis ritje door het bos in een oldtimer bij. Het is leuk om eens iets anders te doen dan het “standaard” Steak-house waar je al jarenlang komt. Het is leerzaam, lekker en vernieuwend om eens bij iemand thuis te eten. En de kwaliteit van het eten is echt niet lager dan dat van een gemiddeld restaurant! De Hobbykoks sloven zich flink uit. Bovendien ben je vaak de enige gast, dus je krijgt de volle 100% aandacht!

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *