EK-voetbal recepten bij HelloFresh

Het Europees Kampioenschap voetbal staat op het punt van beginnen. Op Vrijdag 11 juni trappen Turkije en Italië af, en op zondag 13 juni speelt Nederland haar eerste poulewedstrijd tegen Oekraïne. In het kader van het EK heeft HelloFresh een aantal heerlijke EK-voetbal recepten op het menu gezet. Op die manier kom jij helemaal in de voetbalsfeer. In deze blog lees je er alles over.

Hoe werkt het?

De komende 4 weken (vanaf het menu van 5 juni tot 11 juni) kan je elke week kiezen voor een zogenaamd EK-recept. Dit recept staat in het teken van een bepaald land dat deelneemt aan het Europees Kampioenschap Voetbal. De eerste week kan je kiezen voor een echte klassieker: patatje oorlog met hamburger, sperziebonen, pindasaus en een salade. In de weken erna kan je kiezen voor andere klassiekers van verschillende Europese landen als Zweden, Kroatië en Turkije.

Wat staat er tijdens het Europees Kampioenschap Voetbal op het menu?

Veel Nederlanders vinden het heerlijk om het EK-voetbal te kijken. Het is alweer heel wat jaar geleden dat Oranje meedeed met zo’n eindtoernooi. En hoe leuk is het om met het bord op schoot een passende maaltijd te eten? De komende 4 weken kan je kiezen uit de volgende recepten.

  • Patatje oorlog met hamburger en sperziebonen met zelfgemaakte pindasaus en een komkommersalade
  • Smörgåstårta met zelfgemaakte eiersalade Zweeds sandwichtaartje met avocado en wortelbroodje
  • Kipfilet op z’n Kroatisch met gebakken krieltjes met zelfgemaakte ajvar van gegrilde aubergine en paprika
  • Turkse pide met rundermerguez met groene pepers en zoetzure rode ui

Ook borrelboxen razend populair

Bij een avondje voetbal kijken hoort natuurlijk ook een lekkere snack ene en drankje. Hiervoor kan je bijvoorbeeld kiezen voor de HelloFresh borrelbox of een van de speciale Delicatessenboxen. Deze borrelboxen met lekkere snacks zoals kaas, worst, olijven, toastjes en smeersels zijn de afgelopen periode enorm in populariteit toegenomen.

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *