Wat is de Sandra Bekkari maaltijdbox?

Sandra Bekkari is een bekende Belgische schrijfster en voedingsdeskundige. Ze is onder andere bekend van de boeken Nooit Meer Diëten en Fast Food (een boek met 80 gezonde en snelle recepten) . Ook is ze regelmatig te zien op de Vlaamse TV. In haar boek Nooit Meer Diëten komt ze met het welbekende Sana-zevenstappenplan. De Sanamethode helpt mensen met een gezond, slank en energiek leven. Door het grote succes van deze methode werkt Sandra Bekkari nu ook samen met het bekende Vlaamse Foodbag. Immers: gezond en evenwichtig koken kan ook lekker zijn! Wat is precies de Sanamethode, en wat heb ik er aan? In deze blog lees je er alles over!

De Sanamethode: een praktisch zevenstappenplan

In haar boek “Nooit Meer Dieten” komt Sara met een handig zevenstappenplan. Het is voor iedereen een handige en praktische manier om gezonder, slanker en energieker te leven. De methode bestaat uit 7 duidelijke stappen die we hieronder nog eens kort samenvatten:

 1. Eet Bewust: eet niet op de automatische piloot. Noteer een week lang wat je allemaal eet, dat maakt je veel bewuster van je keuzes.
 2. Drink genoeg water: op die manier voel je je fit en vitaal. Het kan ook veel klachten zoals hoofdpijn voorkomen
 3. Een goed ontbijt: start je dag met een gezond en vezelrijk ontbijt als goede start van de dag.
 4. Eet 2 gezonde tussendoortjes: zo voorkom je een dip en zorg je ervoor dat je al enigszins verzadigd bent als je aan je volgende maaltijd begint. Fruit en noten zijn perfecte gezonde snacks
 5. Zorg dat je genoeg groenten eet. Ze zitten bomvol vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels en juist weinig calorieën.
 6. Varieer met superfoods: er zijn allerlei producten die als superfood worden aangemerkt. Bijvoorbeeld blauwe bessen of amandelen. Hoewel er wetenschappelijk gezien nog best veel discussie over is, adviseert Sandra om zoveel mogelijk te variëren met deze producten.
 7. Beweeg! Dit verkleint de kans op overgewicht, hart- en vaatziektes, diabetes, depressie, dementie en enkele vormen van kanker

Bron: Sana-Methode via nooitmeerdieten.be

sana-maaltijdbox-recepten-kiezen-belgie
Elke week staan er 4 nieuwe Sana-gerechten voor je klaar

De Sana Maaltijdbox van Foodbag

Streef jij naar een gezond, slank en energieke leefstijl? Zoals je ook in het Sana-zevenstappenplan kunt lezen is voeding daarbij ontzettend belangrijk. Dagelijks een gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel zetten is in de praktijk best een uitdaging. Hoe vaak komt het niet voor dat we door tijdsgebrek of uit gemakzucht een ongezonde snelle maaltijd eten? Wil jij het echt anders aanpakken? Dan is de Sana Maaltijdbox wellicht iets voor jou.

 • Bij de Vlaamse aanbieder Foodbag kies je wekelijks 3 of 4 gerechten uit in totaal 14 recepten
 • Elke week kun je kiezen voor 4 Sana-gerechten
 • Deze Sana-recepten hebben een meer prijs van €0,75 p.p.
 • De Sana Maaltijdbox voor 2 personen met 3 maaltijden kost €61,50
 • Het is geen verplicht abonnement, je kunt het ook eenmalig bestellen. Je zit dus nergens aan vast
 • Je kunt jouw box direct online afrekenen. De box wordt gratis geleverd op zondag of maandag, afhankelijk van jouw woonplaats
 • Handig om te weten: op onze website lees je nog veel meer info over afvallen met een maaltijdbox

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *