Goedkoopste Maaltijdbox

Op zoek naar de goedkoopste maaltijdbox van Nederland? Wil je profiteren van al het gemak wat een maaltijdbox te bieden heeft, maar wil je daar niet teveel voor betalen? Hier vind je een overzicht van de goedkoopste maaltijdboxen die verkrijgbaar zijn. Daarbij rekenen we voor het gemak de bedragen terug naar prijs per portie per persoon. Van de verschillende maaltijdbox aanbieders hebben we steeds de variant voor 2 personen en 3 maaltijden (Klein) en voor de variant voor 4 personen en 3 maaltijden (Middel) gekozen. De reden hiervoor is dat dit dit de meest bestelde foodboxen zijn. Naast het zoeken naar de goedkoopste maaltijdbox, is het ook verstandig om de verschillende ervaringen te raadplegen. Dergelijke maaltijdbox reviews geven een goed beeld van de daadwerkelijke kwaliteit van de box!

Maaltijdbox aanbiederPrijs Klein: 2 personen & 3 maaltijdenPrijs Middel: 4 personen & 3 maaltijdenPrijs p.p per portie Maaltijdbox kleinPrijs p.p per portie Maaltijdbox middel
HelloFresh€ 40,95€ 61,95€ 6,82€ 5,16
de Familiebox€ 41,50€ 67,00€ 6,92€ 5,58
Allerhande Box€ 37,50€ 50,00€ 6,25€ 4,17
Marley Spoon€ 41,95€ 62,95€ 6,99€ 5,25
Willem&Drees (Beebox)€ 41,00€ 61,00€ 6,83€ 5,08
Ekomenu€ 41,88€ 62,76€ 6,98€ 5,23
De Krat€ 41,00€ 62,00€ 6,83€ 5,17

De bovenstaande tabel geeft een duidelijk beeld van de prijzen van de verschillende populaire aanbieders in Nederland. Wat blijkt? Voor een Maaltijdbox voor 2 personen en 3 maaltijden ben je het goedkoopst uit bij de Allerhande Box. De prijs per portie per persoon bedraagt € 5,83. Voor een Maaltijdbox Middel (4 personen & 3 maaltijden) ben je het goedkoopst uit bij de Allerhande Box en de Streekbox (€ 4,08). Zoals te zien is zijn de verschillen in prijs minimaal. De Allerhande Box is dan ook maar nipt de goedkoopste maaltijdbox. HelloFresh, Mathijs Maaltijdbox, maar ook de biologische aanbieders Beebox en Streekbox volgen op de voet. Bij sommige aanbieders staat nog specifiek gemeld om welke box het gaat. enkele maaltijdbox aanbieders bieden namelijk meerdere boxen, in dat geval hebben we de goedkoopste genomen. Om een voorbeeld te noemen: Mathijs Maaltijdbox heeft een Variatiebox en Familiebox. Deze eerste box is 10 euro goedkoper dan de Familiebox.

Een goedkope maaltijdbox dankzij een kortingscode

In het overzicht zijn geen kortingscodes of andere acties meegenomen. In de tabel vind je alle reguliere tarieven. Veel aanbieders bieden echter aantrekkelijke kortingscodes waarmee je jouw eerste maaltijdbox bestelt met kortingen tot 25 euro. De prijs per portie per maaltijd gaat dan natuurlijk ontzettend omlaag. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van de HelloFresh kortingscode van 20 euro, dan betaal je voor de Maaltijdbox Middel slechts € 3,17 per persoon per maaltijd. Let wel op dat dit gereduceerde tarief alleen geldt voor de eerste maaltijdbox. Wil je daadwerkelijk het goedkoopste maaltijdbox abonnement? Dan is het verstandig om de reguliere prijzen aan te houden. Dit geeft een beter beeld van de prijzen van de boxen op langere termijn.

Het is trouwens vrij opmerkelijk dat de biologische/duurzame aanbieders als Streekbox en Willem en Drees ook erg goed scoren, en onder de goedkoopste maaltijdboxen vallen. Bij biologisch en duurzame producten denk je al snel aan een hoog prijskaartje. Uit het bovenstaande overzicht blijkt maar dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn. De belangrijkste reden hiervoor is dat Willem en Drees en Streekbox veel van hun producten rechtstreeks bij de lokale boer inkopen. De dure tussenhandel wordt uitgeschakeld waardoor de boxen tegen een relatief goedkoop bedrag over de toonbank kunnen gaan.

Marley Spoon en De Krat zijn de wat duurdere partijen. Maar schrijf deze maaltijdboxen niet op voorhand al af! Deze aanbieders bieden vaak net wat rijker gevulde boxen met luxere maaltijden. Het hangt maar net af van jouw budget, en jouw eisen aan een maaltijdbox. Het is dan ook verstandig om de reviews van de verschillende maaltijdboxen te bekijken. Enkel het feit dat een bepaalde box de goedkoopste maaltijdbox is, wil niet zeggen dat deze ook het meest past bij jouw wensen!