Goedkoopste Maaltijdbox

Op zoek naar de goedkoopste maaltijdbox van Nederland? Wil je profiteren van al het gemak wat een maaltijdbox te bieden heeft, maar wil je daar niet teveel voor betalen? Hier vind je een overzicht van de goedkoopste maaltijdboxen die verkrijgbaar zijn.Daarbij rekenen we voor het gemak de bedragen terug naar prijs per portie per persoon. Van de verschillende maaltijdbox aanbieders hebben we steeds de variant voor 2 personen en 3 maaltijden (Klein) en voor de variant voor 4 personen en 3 maaltijden (Middel) gekozen. De prijzen zijn inclusief bezorging.

In het kort

  • De goedkoopst maaltijdbox in Nederland is Dinnerly (€38,59 voor de box met 6 porties)
  • De gemiddelde prijs van een box voor 2 personen met 3 gerechten is zo’n €45,00
  • Wanneer je kiest voor een grotere box met meer porties dan daalt de prijs per portie hard
Maaltijdbox aanbiederPrijs Klein: 2 personen & 3 maaltijdenPrijs Middel: 4 personen & 3 maaltijdenPrijs p.p per portie Maaltijdbox kleinPrijs p.p per portie Maaltijdbox middel
HelloFresh€ 45,99€ 68,99€ 7,67€ 5,75
Marley Spoon € 49,89€ 74,79€ 8,32€ 6,23
Dinnerly€ 38,59€ 57,19€ 6,43€ 4,77
Ekomenu€ 45,95€ 66,75€ 7,66€ 5,56
de Familiebox€ 45,00€ 70,00€ 7,50€ 5,83
De Krat€ 46,99€ 69,99€ 7,83€ 5,83
Green Chef€ 52,99€ 84,99€ 8,83€ 7,08

Wat is nu de voordeligste maaltijdbox van Nederland?

De bovenstaande tabel geeft een duidelijk beeld van de prijzen van de verschillende populaire aanbieders in Nederland. Wat blijkt? Voor een Maaltijdbox voor 2 personen en 3 maaltijden ben je het goedkoopst uit bij Dinnerly. Hier betaal je € 38,59 voor de box voor 2 personen (€6,43 per portie) en €57,19 voor de box voor 4 personen (€4,77 per portie). Daarna zitten De Familiebox, Ekomenu, Hellofresh en De Krat redelijk op dezelfde lijn. Alleen Marley Spoon en Green Chef zijn wat duurder dan gemiddeld.

Een goedkope maaltijdbox dankzij een kortingscode

In het overzicht zijn geen kortingscodes of andere acties meegenomen. In de tabel vind je alle reguliere tarieven. Veel aanbieders bieden echter aantrekkelijke kortingscodes waarmee je jouw eerste maaltijdbox bestelt met een flinke korting. Bijvoorbeeld 50% korting op de eerste box of tot €90,00 voordeel op de eerste 4 boxen. De prijs per portie per maaltijd gaat dan natuurlijk ontzettend omlaag. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van de nieuwste HelloFresh kortingscode dan bestel je jouw eerste box al voor €20,99 (nog geen €3,50 per portie). Let wel op dat dit gereduceerde tarief alleen geldt voor de eerste maaltijdbox. Wil je daadwerkelijk het goedkoopste maaltijdbox abonnement? Dan is het verstandig om de reguliere prijzen aan te houden. Dit geeft een beter beeld van de prijzen van de boxen op langere termijn.

Is biologisch duurder?

Het is trouwens vrij opmerkelijk dat de biologische/duurzame aanbieders als Ekomenu ook erg goed scoren, en onder de goedkoopste maaltijdboxen vallen. Bij biologisch en duurzame producten denk je al snel aan een hoog prijskaartje. Uit het bovenstaande overzicht blijkt maar dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn. De belangrijkste reden hiervoor is dat Ekomenu veel van hun producten rechtstreeks bij de lokale boer inkopen. De dure tussenhandel wordt uitgeschakeld waardoor de boxen tegen een relatief goedkoop bedrag over de toonbank kunnen gaan.

Wat zijn duurdere maaltijdboxen?

Marley Spoon (vanaf €49,89) en Green Chef (vanaf €52,99) zijn de wat duurdere partijen. Maar schrijf deze maaltijdboxen niet op voorhand al af! Deze aanbieders bieden vaak net wat rijker gevulde boxen met luxere maaltijden.  Het hangt maar net af van jouw budget, en jouw eisen aan een maaltijdbox. Naast het zoeken naar de goedkoopste maaltijdbox, is het ook verstandig om de verschillende ervaringen te raadplegen. Dergelijke maaltijdbox reviews geven een goed beeld van de daadwerkelijke kwaliteit van de box! Focus jij niet op prijs, maar wil jij liever de beste of meest gezonde box? Bekijk dan deze keuzegidsen en vind de box die bij jou past.