Let op: vanaf 23 maart is Albert Heijn (tijdelijk) gestopt met de verkoop van de Allerhande Boxen. De Box is op dit moment NIET te bestellen. Bekijk de keuzehulp voor alternatieve boxen.

Allerhande Box

De markt van het online boodschappen doen wordt groter en hier kan Albert Heijn natuurlijk niet achter blijven. Sinds 2015 is de Allerhande Box op de markt. Op dit moment wordt de maaltijdbox van Albert Heijn, samen met Marley Spoon, gezien als de grootste concurrenten van HelloFresh. Het belangrijkste voordeel van deze box is dat je de gerechten los kunt bestellen en dat je de overige boodschappen kunt laten meebezorgen. Op deze pagina vind je alle informatie!

 • Alle ingrediënten handig per gerecht in één zak
 • Kies elke week uit 9 nieuwe gerechten vol verse ingrediënten
 • Gratis bezorging vanaf 3 gerechten
 • Per gerecht los te bestellen voor 2 of 4 personen
 • Elke week minimaal 3 vegetarische gerechten
 • 2-persoonsgerecht al vanaf €5,25 per persoon.

Geen abonnement, per gerecht los te bestellen, voor 2 of 4 personen
Je kunt elke week kiezen uit 9 verschillende gerechten. Per week bepaal je zelf hoeveel gerechten je wenst te ontvangen en per gerecht kun je ook aangeven voor hoeveel personen je het wilt koken (2 of 4 personen). Je kunt ook één gerecht los bestellen. Er is dus geen minimale afname. Het goedkoopste gerecht begint al bij €10,50 voor 2 personen (€5,25 per persoon). De gerechten worden als losse maaltijdzakken bij je thuis afgeleverd. Ze zitten dus niet in een doos zoals bijvoorbeeld bij HelloFresh of Marley Spoon.

recepten-kiezen-in-de-allerhande-box-albert-heijn
Elke week staan er 9 nieuwe recepten klaar. Waaronder vega en koolhydraatbewust.

Vergelijken met andere boxen

Zoals je met de meeste producten doet die je (online) bestelt, kun je via maaltijdbox.org de Allerhande Box vergelijken. Er zijn inmiddels tamelijk veel maaltijdboxen op de markt en elke box heeft zijn voordelen en nadelen. Zelf hebben wij de box uitgebreid getest, en ontvangen wij regelmatig de ervaringen van andere klanten. Daarbij zijn er een aantal zaken die veelvuldig terugkeren. Zowel in positieve als negatieve zin. Hieronder vind je een korte samenvatting van de vergelijking met andere maaltijdboxen zoals de Familiebox.

 • Het is prettig dat er geen minimale afname is. Je kunt ook 1 gerecht bestellen
 • Alle ingrediënten zijn handig per zak verpakt, je kunt direct beginnen met koken
 • Je kunt 1 gerecht voor 2 personen bestellen, en een ander gerecht voor 4 personen. Dit kan verder alleen bij Ekomenu
 • Het is fijn dat je ook al je overige boodschappen direct online kunt bestellen. Zo heb je alles in een keer in huis
 • De keuze in recepten is – vergeleken met Ekomenu, Marley Spoon en HelloFresh – wel matig (9 gerechten p/week)

Hoe kan ik de Allerhande Box bestellen?

Overtuigd van de inhoud en kracht van de Allerhande Box? Via Maaltijdbox.org kun je de Allerhande Box direct online bestellen. Dit doe je veilig en vertrouwd via de website van ah.nl. Het bestellen van de box gaat erg gemakkelijk. Per week beslis je zelf hoeveel gerechten je wenst te ontvangen, en voor hoeveel personen (keuze uit 2 of 4 personen). Er is geen minimale afname, je kunt dus ook gewoon 1 gerecht selecteren. Elke week staat er een mooie mix van vegetarische gerechten, en recepten met vlees, kip en vis voor je klaar. Ook kun je wekelijks kiezen uit 2 koolhydraatbewuste gerechten.

Het grote voordeel van AH is natuurlijk dat je ook je overige boodschappen kunt mee bestellen. Zo heb je alles in een keer in huis. Bestel je 3 gerechten of meer? Dan betaal je geen bezorgkosten. Bekijk ook onze post over AH Allerhande Box ervaringen voor betrouwbare & actuele reviews die jouw keuze misschien nog wat makkelijker kunnen maken.

de-allerhande-box-planner
Vaste klant? Gebruik dan de handige box-planner en bestel vast vooruit

Voordelen van AH Allerhande Box

Het grootste voordeel van de Allerhande Box is dat je bij je maaltijdbox ook andere boodschappen mee kunt laten komen. Dus je ontvangt bijvoorbeeld de Allerhande Box, maar ook je extra bestellingen zoals een toetje of een heerlijke fles wijn. Sommigen zien het als voordeel dat je bij de Allerhande Box niet vastzit aan een abonnement, zoals dat bijvoorbeeld bij Hello Fresh het geval is. Je zult voor iedere week waar je wilt koken met de maaltijdbox van de Albert Heijn de box opnieuw moeten bestellen. Ook heeft de Allerhande Box iedere week 2 koolhydraatbewuste gerechten met richtlijnen van het Diabetes Fonds, zo kunnen klanten met een specifiek dieet of diabetes ook genieten van de gerechten.

 • Gratis bezorging van je boodschappen (vanaf 3 gerechten)
 • Gerechten zijn los te bestellen, geen minimale afname of abonnement
 • Per gerecht kun je aangeven of je deze voor 2 of 4 personen wilt
 • Eenvoudig je overige boodschappen mee bestellen
 • Alle ingrediënten worden verpakt in een handige zak
 • Standaard 2 koolhydraatbewuste gerechten per week

En wat zijn de nadelen?

Een tekortkoming van de Allerhande Box is dat deze foodbox zich minder focust op verse biologische uit de eigen streek. Veel minder dan bijvoorbeeld De Krat of Ekomenu. Dat komt natuurlijk omdat Albert Heijn de maaltijdbox met name vult met producten uit haar supermarkt. Daarnaast is Albert Heijn nog niet zo ver met individuele wensen als “glutenvrij” of “lactosevrij”. Voor mensen met specifieke allergieën of diëten is de box minder geschikt.

 • De Allerhande Box is niet biologisch (af en toe zitten er wel biologische producten in)
 • Er zijn geen specifieke maaltijden voor mensen die koolhydraatarm, glutenarm of bijvoorbeeld lactosevrij willen eten
 • Er is geen App of Login waar je eenvoudig jouw boxen kunt inplannen, wijzigen e.d.

Wat zit er in de maaltijdbox van Albert Heijn?

Tegenwoordig biedt Albert Heijn een ruim aanbod met verschillende recepten. Iedere week heb je de keuze uit 9 gezonde, gevarieerde en verse recepten. Daarbij kies je per gerecht zelf of je deze voor 2 of 4 personen wilt ontvangen. De maaltijdzakken van AH kernmerken zich door een uitstekende variatie in vlees, vis, gevogelte en vegetarische recepten. Bovendien zijn de recepten vrij toegankelijk: ze staan snel op tafel en zijn ook voor kinderen prima te eten. De gerechten zijn ook niet erg ingewikkeld waardoor je binnen 30 minuten het gerecht op tafel hebt staan. Albert Heijn houdt, net als andere maaltijdbox aanbieders, altijd rekening met het seizoen.

wat zit er in maaltijdzakken albert heijn
Een voorbeeldgerecht uit de AH-maaltijdbox

Wat zit er in een maaltijdzak?
Zoals genoemd: alle recepten zitten invidvidueel verpakt in handige maaltijdzakken. In de maaltijdzak zitten alle benodigde (verse) ingrediënten voor het betreffende recept. Daarnaast wordt er een handige receptenkaart meegeleverd waarop je precies alle stappen kunt vinden. Albert Heijn gaat er vanuit dat je bepaalde ingrediënten zelf in je voorraadkast hebt staan. Hierbij kun je denken aan peper, zout, olijfolie, mosterd, azijn en boter. Op de website vind je per recept precies welke ingrediënten je zelf in huis dient te hebben, en welke dus niet in de maaltijdzak worden meegeleverd. Dit is altijd handig om even van tevoren te controleren. Indien nodig kan je het dan op op tijd in de supermarkt kopen. Of je bestelt het natuurlijk online, waarna het tegelijk met jouw box wordt geleverd.

Kan ik het proberen met een kortingscode?

Wil jij niet teveel betalen voor jouw AH Allerhande Box? Bekijk ons overzicht met actuele Albert Heijn Allerhande Box kortingscode en aanbiedingen. Zo ontvang je soms €3,00 korting op een gerecht of profiteer je van een gratis bezorging. Zo’n actiecode kan je invullen in je winkelmandje, aan het einde van je bestelling. Let op: vaak werken codes alleen voor nieuwe klanten, en niet voor bestaande klanten. In ons overzicht vind je ook regelmatig meer algemene Albert Heijn aanbiedingen die je gratis mee kunt laten bezorgen met jouw Allerhande Box. Ontdek vandaag nog het gemak van online boodschappen doen bij de Albert Heijn!