Let op: vanaf 23 maart is Albert Heijn (tijdelijk) gestopt met de verkoop van de Allerhande Boxen. De Box is op dit moment NIET te bestellen. Bekijk de keuzehulp voor alternatieve boxen.

Allerhande Box Ervaringen

Op zoek naar Allerhande Box Ervaringen? Wil jij weten of deze maaltijdbox van de Albert Heijn iets voor jou is? Op deze pagina hebben wij de beste en meest complete Allerhande Box Ervaringen verzameld. Handig als je bijvoorbeeld twijfelt tussen deze box en een andere box. Of wanneer je gewoon aan het oriënteren bent en wilt weten of dit iets voor jou is. Eerder plaatsten wij al  onze ervaringen met de Familiebox en HelloFresh ervaringen.

Let op: de onderstaande review is geschreven op basis van het oude concept. Inmiddels is de Allerhande Box een wekelijks wisselend menu met 9 recepten. Alle gerechten kunnen los worden besteld voor 2 of 4 personen. De gerechten zijn er vanaf €10,50 (2 personen). Vanaf 3 gerechten betaal je geen bezorgkosten. Binnenkort verwachten wij hier een review van het actuele concept.

Over de Allerhande Box
De Allerhande Box staat bekend als de maaltijdbox met producten die je kent uit de supermarkt. Bij deze box zit je, in tegenstelling tot veel andere maaltijdboxen, niet vast aan een abonnement. In veel ervaringen en reviews wordt dit gezien als voordeel. Anderen zien het juist als nadeel, omdat je nu alsnog steeds moet bestellen via de website van Albert Heijn. Let op: het zijn “slechts” ervaringen van de Allerhande Box van andere gebruikers. Jouw mening kan volledig anders zijn.

allerhande box ervaringen

Mijn ervaringen met de Allerhande Box

Eind juni probeerde ik de Allerhande Box van Albert Heijn zelf uit. Hieronder lees je meer over mijn persoonlijke ervaringen met deze box.

Geen vast abonnement
De Allerhande Box is op veel fronten onderscheidend ten opzichte van andere boxen. Zo werkt de Allerhande Box niet met een abonnement. Je bestelt de box alleen wanneer jij er zin in hebt. Ik vind dit zelf erg prettig, zo heb je niet het gevoel dat je ergens aan vast zit. Je bestelt de box alleen wanneer je een week geen zin hebt om naar de supermarkt te gaan. Wel is er een zogeheten Allerhande Box Planner waarmee je direct meerdere boxen in kunt plannen.

Laag geprijsd, nog weinig keuze
Zoals elders op deze website ook te lezen is, de Allerhande Box is nog altijd de goedkoopste maaltijdbox van Nederland. De box voor 2 personen kost 35 euro, en de box voor 4 personen kost 49 euro. Dankzij een Allerhande Box kortingscode bestel je de eerste box met 10 euro korting.

Een nadeel van de Allerhande Box is dat je relatief weinig keuze hebt. Je kunt kiezen voor de box voor 2 personen of de box voor 4 personen. Er is (nog) geen vegetarische, biologische, of kindvriendelijke variant.

Uitstekende bezorging
Het fijne aan de Allerhande Box is dat je helemaal zelf bepaalt wanneer de box bezorgd wordt. Bovendien is bezorging altijd gratis. Wanneer je de box bestelt, kun je een dag + tijdstip (vaak een tijdslot van 2 uur) kiezen wanneer jij het bezorgd wil hebben. Dit kan bij je thuis, maar evengoed op je werk. Albert Heijn bezorgt zowel ‘s ochtends, ‘s middags als ‘s avonds! Er zit altijd wel een moment bij dat het jou uitkomt dat de box bezorgd wordt.

De eerste indruk van de Allerhande Box
De eerste indruk van de Allerhande Box is enorm goed. De doos waar alles in zit voelt stevig aan, en bij het openmaken voelen de producen ook koel en vers aan. Wat mij opviel is dat je bij deze box direct een heel “vertrouwd” gevoel krijgt. Veel van de producten ken je namelijk al, je hebt ze al eens zien liggen in de AH supermarkten. De eerste kennismaking met de AH Box was dus uitstekend!

Verrassende inhoud
Bij het uitpakken van de Allerhande Box kom je producten tegen die je ook wel eens in de winkel ziet liggen. Echter, er zitten ook flink wat producten bij die je zelf waarschijnlijk nooit zult kopen. Kokosmelk of zoete aardappelen zijn producten die ik normaal niet snel koop. Simpelweg omdat je niet weet wat je er mee kunt maken. De maaltijdbox inspireert in die zin ook nog eens.

In de Allerhande Box zit een duidelijke receptenkaart. Hierop wordt precies aangegeven welke ingredienten benodigd zijn voor een bepaald recept. Ook staat hier welke ingredienten je uit de eigen voorraadkast moet halen (denk aan zout, peper) en welke keukenmaterialen (wok, bakpapier etc.) benodigd zijn. Zeker als je vaker gebruik maakt van de recepten op AH.nl/recepten kun je hier goed mee uit de voeten. De stappen worden helder en concreet beschreven. Ook als je weinig kookervaring hebt, zijn de maaltijden prima te bereiden.

Naast de recepten worden er ook wat handige tips meegegeven. In dit geval stond het “buiten eten” centraal. Een tip om wespen op afstand te houden is in dat geval erg praktisch. Ook hieraan merk je dat de Allerhande Box met zorg gevuld wordt. 

De recepten

In de Allerhande Box die wij mochten proberen zaten 3 recepten:

 • Zomerse pastasalade met zalm
 • Tom kha kip met geurige bamirijst
 • Thüringer bratwust met zoete aardappelgratin

Zomerse pastasalade met zalm
Zoals de naam al doet vermoeden: dit was een heerlijk zomers gerecht. In de week dat wij het aten was het ook nog eens lekker warm, dus dat kwam helemaal goed uit. In minder dan 20 minuten stond deze salade dan ook al op tafel. Met name de zalm was van uitstekende kwaliteit. De cherrrytomaten, komkommer, pesto en rucola maakten het helemaal af Een fantastisch zomers gerecht dus!

Tom kha kip met geurige bamirijst
Het tweede gerecht was een heerlijke Thaise curry. Van de gerechten in deze Allerhande Box vond ik dit veruit het lekkerste gerecht. De lekkere scherpe geuren, en evenzo scherpe smaak maakte deze curry tot een succes. De rijst met kokosmelk en limoen maakt het gerecht af. Op de kaart stond 25 minuten aangegeven, wat me vooraf wat te optimistisch leek. Achteraf stond ook dit gerecht netjes binnen 25 minuten op tafel. Goed gedaan Albert Heijn!

Thüringer bratwust met zoete aardappelgratin

Het laatste gerecht vond ik de minste van de drie. Dat heeft ook te maken met de uitgesproken smaak van de zoete aardappelgratin in combinatie met de blauwaderkaas. Daar moet je echt van houden, en je moet er zeker niet teveel van eten. Zonde dat niet alle aardappelen gebruikt konden worden voor 2 personen. Albert Heijn gaf nog de suggestie om de wordt op de BBQ te bereiden, maar hier was het weer niet naar. De salade was wat flauw en saai.

Conclusie: Allerhande Box review

Al met al heeft de Allerhande Box een goede indruk gemaakt. De grootste voordelen beginnen al aan het begin: De AH box heeft een aantrekkelijk prijskaartje, en de bezorgtijden zijn erg flexibel. De box kan bijvoorbeeld ook overdag op het werk worden afgeleverd. Dit kan een uitkomst zijn als je ‘s avonds niet vaak thuis bent. Voor wie zijn overige boodschappen ook graag online bestelt is het goed om te weten dat je alles in een keer mee kunt laten bezorgen, zonder nog eens extra servicekosten te betalen.

Ook de inhoud van de box is uitstekend. De gerechten zijn veelzijdig, en je kunt zien dat er rekening wordt gehouden met “het seizoen”. Het geeft een prettig gevoel dat de box met zorg gevuld is, en dat er niet zomaar random 3 recepten gekozen worden. In de bijgeleverde recpetenkaart vind je handige en praktische tips die van pas komen bij het bereiden van de gerechten (bijvoorbeeld dat de worstjes ook heerlijk op de BBQ zijn).

Waar bij vorige maaltijdboxen de bereidingstijd nog wel eens wat wilde uitlopen, is dat bij de Allerhande Box niet het geval. De bereidingstijden van 25 minuten (2 keer) en 20 minuten werden ruimschoots gehaald. Al met al kunnen we zeggen de de Allerhande Box zeker de moeite waard is, en wij deze absoluut nog eens gaan proberen!

De Allerhande Box ervaringen van Gezondgenieten.nl

De eerste review die we behandelen is die van Gezondgenieten.nl. De voornaamste redenen om de Allerhande box te bestellen waren de nieuwsgierigheid naar de recepten, je tegelijk je Albert Heijn boodschappen kan doen en dat de box goedkoper is dan die van HelloFresh. Voor de volledige review ga je naar de blog van
Gezondgenieten.nl.

Positieve punten

 • Een belangrijke positieve ervaring van de AH Allerhande Maaltijdbox: De box is is ruim gevuld. Er is eerder te veel dan te weinig
 • De box bevat ook biologische producten (die je misschien al kent uit het assortiment van de Albert Heijn)
 • De Allerhande Box werkt niet met een abonnement, je kunt ‘m los bestellen
 • Je kunt gratis andere boodschappen mee laten bezorgen. Dus als je nog meer producten van de Albert Heijn nodig hebt is dat ideaal.
 • De Allerhande box kun je op een heel specifiek tijdstip laten bezorgen zodat je niet onnodig lang thuis hoeft te blijven.
 • De gerechten staan erg snel op tafel, soms al binnen een kwartier
 • Een adequate en snelle klantenservice (o.a. ook via Facebook worden vragen snel en goed beantwoord)
 • Het is eenvoudig om je eigen twist aan een gerecht te geven. Hier bieden de recepten voldoende ruimte voor
 • Recepten die je lekker vindt kun je eenvoudig opslaan en opnieuw bestellen in de toekomst.
 • Je kunt online hulpvideo’s raadplegen als je er niet uit komt. Handig voor de beginnende koker.
 • Bij de boodschappen zit regelmatig een extra/nieuw item wat je waarschijnlijk nog niet kent en mag proberen. Leuk om op deze manier geïnspireerd te raken en nieuwe ingrediënten/producten te leren kennen.

Negatieve punten

 • De Box van Allerhande is misschien wel té ruim gevuld. De reviewer had het idee dat de box voor 2 personen ook wel geschikt zou zijn voor 4 personen
 • Niet alle producten zijn biologisch. In de winkel kun je gericht producten pakken die dat wel zijn
 • Een negatieve ervaring is dat je vrij lang van tevoren moet beslissen of je een Allerhande Box wilt. De levertijd is namelijk liefst 4 dagen
 • Je kunt een box bestellen waar je maximaal 3 gerechten mee kunt maken. Je kunt dus niet een hele week eten van de Allerhande Box
 • Een relevante negatieve ervaring voor vegetariërs: Er zijn geen speciale vegetarische maaltijdboxen te bestellen bij Albert Heijn
 • Sommige onderdelen zijn zo eenvoudig te maken dat het niet eens als koken voelt. Dit hoeft niet voor iedereen een negatieve ervaring te zijn.
 • De box houdt geen rekening met eventuele allergieën.
 • Weinig visuele ondersteuning in de recepten. Wat meer plaatjes zouden het recept verduidelijken.
 • In tegenstelling to bijvoorbeeld HelloFresh moet je de box weer weggooien. bij HelloFresh neemt de bezorger jouw lege maaltijdbox weer mee.

De Allerhande Box review van Metro

Dit maal geen review van een foodblog, maar van Metro. Deze online krant testte de boodschappendoos van Albert Heijn. Hieronder lees je de highlights uit deze review. Wil je alle Allerhande Box ervaringen teruglezen? Dat doe je op de website van Metro Nieuws.

Positieve ervaringen

 • Het belangrijkste pluspunt in de review van Metro is dat je bij het bestellen van de Allerhande Box ook andere boodschappen kunt bestellen zonder hier extra bezorgkosten voor te betalen.
 • Het scheelt een boel tijd dat je niet elke keer na hoeft te denken wat je moet gaan eten. Albert Heijn inspireert jou met gevarieerde en gezonde recepten.
 • De maaltijden zijn gevarieerd en je hoeft geen chefkok te zijn om gerechten uit de Allerhande Box te bereiden. Dus ook voor de beginnende kok, of voor degene die niet zo van koken houdt is deze maaltijdbox een prima keuze.

Negatieve ervaringen

 • Een negatieve ervaring die we ook al in de review van Gezondgenieten zagen: Voor vegetariërs is dit geen geschikte maaltijdbox want er wordt geen rekening gehouden met mensen die geen vlees en vis eten
 • De porties kloppen niet helemaal. Te weinig vlees, en wellicht te veel groente. De inhoud is dus niet helemaal in balans
 • Wanneer je wilt genieten van het gemak van een thuisbezorgde maaltijdbox, moet je ook onder ogen zien dat je duurder uit bent. Zelf naar de supermarkt gaan en de boodschappen los bestellen blijft een stuk voordeliger.

Conclusie: Wat vindt men van de Allerhande Box?

De Allerhande Box van Albert Heijn is uitvoerig getest. Hierboven vind je twee reviews met daarin zowel positieve als negatieve ervaringen. Wat je in vrijwel alle ervaringen terugziet is dat de Allerhande Box vooral aantrekkelijk is vanwege het feit dat je niet vast zit aan een abonnement. Daarnaast vindt men het heel prettig dat je eenvoudig andere boodschappen mee kunt laten bezorgen zonder daar extra bezorgkosten voor te betalen. Een ander onderscheidend punt van de Allerhande Box is dat je recepten die je erg lekker vindt kunt opslaan als favoriet en nog eens kunt bestellen. Bij alternatieven zoals HelloFresh en Mathijs Maaltijdbox zit je toch vast aan een weekmenu. Zij hebben niet de luxe om jou een favoriet recept nog eens toe te sturen.