HelloFresh Ervaringen

Van plan om een HelloFresh Box te proberen, of een abonnement te bestellen? Maar wil je eerst weten wat de HelloFresh ervaringen zijn van de echte gebruikers? Dan zit je hier goed. Op deze pagina vind je namelijk een aantal zeer relevante HelloFresh ervaringen en reviews die laten zien hoe de Nederlandse consument nu denkt over de HelloFresh maaltijdbox.

Dergelijke ervaringen en reviews zijn over het algemeen een stuk betrouwbaarder dan de eigen communicatie van HelloFresh. In een ervaring van een echte consument lees je namelijk ook vaak de negatieve punten van een bepaalde maaltijdbox. Hieronder vind je ervaringen van HelloFresh van de redactie zelf. Daaronder lees je een aantal top reviews van andere bloggers. Heb jij zelf de HelloFresh box geprobeerd, en wil jij hier een review over schrijven? Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw persoonlijke ervaring met deze maaltijdbox! Op die manier kunnen wij andere bezoekers ook weer helpen bij het kiezen van de juiste box.

hellofresh ervaringen

Mijn ervaringen met de HelloFresh Box

In februari 2016 heb ik de HelloFresh Originalbox getest. Hieronder vind je in het kort mijn bevindingen over de bestelling, communicatie, bezorging en over de inhoud van de Originalbox.

De communicatie vooraf
De communicatie tussen de bestelling en de aflevering vond ik erg prettig. De maaltijdbox werd op een dinsdag afgeleverd. De donderdag daarvoor ontving ik een heel net mailtje. Hierin vind je de gerechten die er in de maaltijdbox zitten, maar ook verhalen van leveranciers (“De prei van boer Gert), en tips voor het maken van je eigen bouillon. Deze content vond ik daadwerkelijk nuttig, en voegt iets toe. Zie de foto hieronder voor een voorbeeld uit de mail.

Stipte levering, handige chatfunctie
Op maandagmiddag ontving ik een SMS met een preciezer tijdstip. De Originalbox zou om 16:50 afgeleverd worden. Een vrij precies tijdstip, dacht ik nog. Maar om precies 16:50 stond de grote HelloFresh bus voor onze deur en werd de maaltijdbox afgeleverd. Een prima service!

Een van de gerechten die op het menu stond was gestoofde kabeljauw. Ik was benieuwd of deze bevroren of juist ontdooid in de oven moest. Via de chat op HelloFresh.nl kreeg ik razendsnel een helder antwoord. Een absoluut pluspunt van HelloFresh. Hieronder zie je een screenshot van dit chatgesprek.

De HelloFresh Originalbox
De Originalbox voelde stevig en koel aan. De paprika’s, prei en courgette voelden allen vers aan, niks mis mee! Het receptenboekje vond ik in het begin wat rommelig. Er stond ontzettend veel informatie in, en het was even zoeken naar de relevante informatie. Allereerst omdat er ook gesproken werd over gerechten die in de 5-maaltijdenbox zaten, en ook omdat het Jamie Oliver recept weer als apart “boekje” werd meegeleverd. De informatie was in het begin “too much”. De instructies daarentegen vond ik erg duidelijk, zeker in combinatie met de plaatjes en het heldere taalgebruik. De envelop met “een exclusief cadeautje van onze partners” schepte hoge verwachtingen, maar het ging “slechts” om enkele kortingsbonnen van verschillende webshops. Toch attent!

Ik vond het ook prettig dat kruiden als peterselie en basilicum “vers” werden meegeleverd. Dus niet in een potje of iets dergelijks wat je wel eens in de supermarkt ziet. Een klein nadeel vond ik dat sommige ingrediënten niet in de Originalbox van Hellofresh zaten. Zo moest ik kippenbouillon en rode wijnazijn zelf toevoegen. Dit zijn producten die niet iedereen in zijn of haar keukenkastje heeft liggen. Uiteraard werd dit al wel ruim van tevoren in de mail aangegeven, dus het komt niet geheel onverwachts.

Nieuwe recepten die heerlijk smaken
Nu komt het belangrijkste onderdeel uit mijn HelloFresh ervaringen: Hoe eenvoudig was het om de gerechten te koken, en hoe smaakte het? Hieronder een korte samenvatting van de 3 gerechten die wij aten met HelloFresh. Deze week stonden voor ons op het menu:

 • Midden-Oosterse kipstoof met volkoren couscous en verse kruiden
 • Gestoomde vis met meiraap, kokosrijst en frisse limoen
 • Jamies Siciliaanse spaghettig alla norma met aubergine, kappertjes & basilicum

Per gerecht wordt er netjes in het receptenboekje aangegeven welke ingrediënten je nodig hebt, de geschatte bereidingstijd, de moeilijkheidsgraad, en een opmerking als “pittig gerecht”. Bij de kipstoof wordt een wijnsuggestie gegeven. Zelf heb ik daar niets mee gedaan, maar voor degene die houdt van een wijntje bij het eten is dat toch een leuke aanvulling.

Ik vind dat de recepten op een erg duidelijke manier uitgelegd worden. De plaatjes zijn een prima ondersteuning. Ook als je weinig ervaring hebt in de keuken zijn deze gerechten in de Originalbox prima te bereiden. Chapeau HelloFresh! Hieronder een impressie van de gerechten die wij met HelloFresh gegeten hadden. Daaronder nog wat meer over onze ervaringen met deze HelloFresh Originalbox maaltijden.

Midden-Oosterse kipstoof met volkoren couscous en verse kruiden
Het eerste gerecht dat we probeerden was de kipstoof met couscous. De kipdrumsticks waren al gemarineerd, lekker makkelijk! De kip moest gestoofd worden waardoor deze heerlijk mals werd. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van cousous, maar in combinatie met de rozijnen, bloemkool, paprika, bloemkool en kruiden was dit heerlijk! Op de receptenkaart stond een bereidingstijd van 35 tot 40 minuten, uiteindelijk duurde het nog wel iets langer. Persoonlijk had ik gehoopt dat de maaltijd iets sneller op tafel zou staan.

Gestoomde vis met meiraap, kokosrijst en frisse limoen
Het tweede gerecht as de gestoomde kabeljauw. Persoonlijk ben ik helemaal geen fan van vis, maar dit was een zeer aangename verrassing. Het resultaat was een heerlijke stukje kabeljauw met een hele prettige structuur. Op de blog van HelloFresh stonden een paar handige tips voor het maken van een vispakketje, die kwamen zeker van pas. Kokosrijst was voor mij iets nieuws, maar dit ga ik zeker vaker eten, heerlijk!

Jamies Siciliaanse spaghettig alla norma met aubergine, kappertjes & basilicum
Wij sloten de week af met de vegetarische spaghetti, een recept van Jamie Oliver. Ik vond het vreemd dat dit als apart recept werd meegestuurd, en niet in het gewone receptenboekje zat. Nu lijkt het net alsof de Oliver recepten helemaal los staan van de HelloFresh recepten. Maar ook de spaghetti was geweldig. Vooral de pasta had een aparte, verassende nootachtige smaak. Heerlijk!

Samengevat: onze ervaringen met de HelloFresh Originalbox

Een week koken met de HelloFresh Box smaakt naar meer! Letterlijk en figuurlijk. De gerechten waren vernieuwend, stuk voor stuk recepten die je snel niet snel kiest. En het belangrijkste: De gerechten waren ontzettend lekker. Het is leuk dat je op deze manier heel gevarieerd eet. In deze week aten wij vlees, vegetarisch, pasta, rijst, en veel groenten. Een prima, gezonde afwisseling! De communicatie is ook helder. Vragen worden razendsnel beantwoord De bezorging was in mijn geval stipt op tijd. Het is erg prettig dat je bij HelloFresh zoveel aflevermogelijkheden hebt.

Op voorhand had ik gehoopt dat de gerechten iets sneller te bereiden waren. Bij sommige gerechten stond je wel even in de keuken. De spaghetti duurde bijvoorbeeld bijna 45 minuten. Een van de redenen waarom ik deze HelloFresh box wel eens wou proberen, was het gemak en de snelheid waarmee je lekkere en gezonde maaltijden op tafel kunt zetten. Misschien dat de Familybox van HelloFresh beter past bij mensen die niet te lang in de keuken willen staan. Daarnaast is het best onhandig dat je bijvoorbeeld rode wijnazijn zelf in huis moet toevoegen. Dit moet je dan direct in de winkel kopen, en de kans is groot dat je niet weer gebruikt.

De belangrijkste criteria voor mij waren: gevarieerd, gezond én lekker eten. Daar voldoen mijn HelloFresh ervaringen ruimschoots aan! Absoluut een aanrader voor iedereen die eens een maaltijdbox wil proberen!

HelloFresh ervaring 2015 door Consumindermeisjeblogt.nl

Wij vinden het ook leerzaam hoe andere bloggers de HelloFresh box beoordelen. Hieronder een aantal samenvattingen van reviews van andere bloggers. De eerste ervaringen van HelloFresh die je hier tegenkomt is afkomstig van Consumindermeisjeblogt.nl. Zij maakte twee weken lang gebruik van de vijfdagen box van HelloFresh. De positieve punten en negatieven punten vind je hieronder. De volledige blog is helaas niet meer beschikbaar omdat deze blogger is gestopt.

Positieve punten

Negatieve punten

 • Met de HelloFresh box kun je hee gevarieerd eten. Een goede verhouding tussen vlees, vegetarisch en vis
 • Met de Box leer je ingrediënten kennen die je zelf niet zo snel zou kopen in de supermarkt.
 • Je hoeft niet snel iets weg te gooien omdat je precies genoeg krijt van de ingrediënten.
 • Eten dat je over houdt kun je eenvoudig invriezen en later opeten.
 • Niet langer naar de supermarkt, al je boodschappen voor het avondeten worden netjes thuis afgeleverd
 • De dozen blijven niet thuis rondslingeren. De bezorger neemt deze bij de volgende levering weer mee.
 • Dankzij het flexible HelloFresh abonnement kun je eenvoudig een weekje pauzeren of bijvoorbeeld overstappen op een driedagen box.
 • De recepten zijn relatief eenvoudig te bereiden. Normaal gesproken staat de maaltijd binnen 30 minuten op tafel.
 • Ook een belangrijke ervaring: De klantenservice van HelloFresh is goed bereikbaar via telefoon en chat
 • Wanneer je een HelloFresh abonnement neemt, moet je minimaal twee boxen laten afleveren voordat je het abonnement kunt stoppen
 • Heb je allergieën of doe je aan een bepaald dieet? Dan moet je zelf op de verpakkingen van de ingrediënten kijken of je de producten wel kunt eten.
 • HelloFresh mailt nogal vaak, wat spammerig over kan komen.
 • Het vlees had qua hoeveelheid wat meer gemogen. Dus voor de vleesliefhebber kan de HelloFresh box wat minder geschikt zijn.
 • Verder heeft Consumindermeisjeblogt.nl geen noemenswaardige negatieve ervaringen met HelloFresh Box.

HelloFresh review 2015 door Veg-eats.blogspot.nl

De tweede HelloFresh review is afkomstig van de populaire blog veg-eats.blogspot.nl. Een blog met recepten, leuke weetjes en how-to’s. In deze review lees je een aantal positieve ervaringen, maar ook negatieve ervaringen. De volledige HelloFresh review lees je hier

Positieve ervaringen

Negatieve ervaringen

 • Zonder HelloFresh box komt het wel eens voor dat je zonder eten in huis zit, en je snel naar junkfood grijpt. Een HelloFresh abonnement behoedt je hiervoor, je hebt namelijk altijd gevarieerd en gezond eten in huis.
 • De HelloFresh box zit bomvol natuurlijke ingrediënten, lekker gezond!
 • Veruit de meeste ingrediënten voor een maaltijd zitten inbegrepen in de maaltijdbox. Wanneer je zelf ingrediënten moet toevoegen wordt dit duidelijk (van tevoren) vermeld.
 • Handig is het flexible HelloFresh abonnement waardoor je eenvoudig kunt pauzeren of switchen.
 • En ook het milieu komt aan orde in deze HelloFresh review: De bezorger neemt je oude dozen mee, deze worden gerecycled wat natuurlijk goed is voor het milieu.
 • Heb je een allergie? Dan kan Hellofresh hier geen rekening mee houden. Je kunt niet vragen of ze één of meerder ingrediënten weg willen laten.
 • Het is niet altijd even duidelijk hoeveel je zelf moet toevoegen van een bepaald ingredient.
 • Je kunt bij HelloFresh een bepaald tijdsvak opgeven waarin je graag wilt dat de box wordt bezorgd. Deze bezorguren worden echter niet altijd goed nageleefd.
 • Bij de schrijfster van de review, maar ook in andere reviews is te lezen dat d kwaliteit van de ingrediënten niet altijd goed is. Er zijn op internet een aantal ervaringen te lezen van mensen met beschimmelde producten of producten die helemaal missen in de maaltijdbox
 • In tegenstelling tot Consumindermeisjeblogt, wordt in deze review geschreven dat de klantenservice niet erg adequaat op problemen reageert. Dat heeft dan vooral te maken met ervaringen van anderen, en niet met die van haarzelf.
 • Houd de volgorde van de houdbaarheidsdatum van de producten goed in de gaten. Uit Hellofresh reviews en ervaringen van andere blogs blijkt dat sommige producten al bedorven zijn terwijl de houdbaarheidsdatum nog niet eens geweest is.

Wij zijn benieuwd naar jouw HelloFresh ervaring

Heb jij zelf ervaring met HelloFresh en wil jij een review schrijven over deze maaltijdbox? Wij stellen het ontzettend op prijs wanneer ook jij jouw persoonlijke HelloFresh review instuurt. Op die manier hebben bezoekers van deze website een nog beter beeld van de verschillende ervaringen met HelloFresh. Zo zie je in dergelijke reviews aandachtspunten als allergieën en bezorgtijden waar je op voorhand misschien niet eens over nagedacht hebt.

Wij willen graag alle HelloFresh ervaringen en reviews verzamelen en bundelen op deze pagina. Houd deze pagina dus in de gaten. Op korte termijn vind je hier meer beoordelingen van de maaltijdbox van HelloFresh! Vergeet ook niet onze Mathijs Maaltijdbox review en Allerhande Box ervaringen te bekijken.