De Familiebox Review

Op zoek naar een eerlijke Familiebox Review? Wij hebben de beste reviews en ervaringen van deze box voor gezinnen verzameld voor jou. Want was is er nu betrouwbaarder dan een beoordeling van iemand die de maaltijdbox echt gebruikt heeft? Dergelijke reviews zijn vaak een stuk betrouwbaarder dan de communicatiemiddelen van de foodbox. Je ziet in deze onafhankelijke reviews ook de minpunten en negatieve punten van de de Familiebox.

Hieronder lees je onze eigen review van de foodbox van de Familiebox. Wanneer je wat verder naar beneden scrollt lees je bovendien een aantal bruikbare beoordelingen van andere blogs en websites (destijds was dit nog Mathijs Maaltijdbox). Heb je onze blogs met Allerhande Box ervaringen en HelloFresh ervaringen al gezien? Bekijk ook deze beoordelingen zodat je een nog betere keuze kunt maken tussen de boodschappendozen.

review de familiebox

Review van de Familiebox 2024

Nadat wij eerder deze box (toen nog Mathijs Maaltijdbox) hebben uitgetest, is het hoog tijd om onze laatste ervaringen met De Familiebox te delen. Wij probeerden de box “Small” voor 2 of 3 personen, met 4 maaltijden. Met de laatste kortingscode kan je deze met liefst €25 korting proberen. Daarnaast heb je ook de keuze uit een box “medium” voor 3-4 personen, en een box “large” voor 4-5 personen. De prijzen zijn vergelijkbaar met HelloFresh: een box voor 2 personen met 3 maaltijden kost €40,00 per week.

De Familiebox in het kort:

 • Een box voor 2 t/m 5 personen
 • Elke box is er met 2, 3 of 4 maaltijden
 • Met de €25,00 kortingscode te proberen voor €10,00
 • Wekelijks de keuze uit 15 gerechten voor het hele gezin
 • Uitstekende mix van vega, kant-en-klaar, vlees, en premium gerechten
 • Ingrediënten direct van de bron, in precies de juiste hoeveelheden. Zo is er minder “waste”.

Bestelling & bezorging

Het bestellen van de maaltijdbox gaat eenvoudig via defamiliebox.nl. Als eerste kies je het aantal personen en het aantal gerechten per week. Vervolgens dien je een account aan te maken. In de stap daarna kan je de gewenste recepten kiezen. Elke week heb je de keuze uit 15 recepten. Daarbij zitten altijd 3 kant-en-klaar maaltijden. Handig, als je op een bepaalde dag helemaal geen tijd hebt om te koken maar toch snel een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten.  Als laatste volgt de betaling. Dit gaat eenvoudig via iDeal. Je gaat dan meteen een flexibel lidmaatschap aan. Dit houdt in dat De Familiebox eventuele toekomstige boxen automatisch kan afschrijven, en je niet steeds opnieuw een betaling hoeft te doen. Goed om te weten: de nieuwe weken staan standaard uit. Je krijgt dus nooit zonder dat je het weet een box thuisgestuurd.

 • Een box voor ieder gezin
 • Ruime keuze in recepten, inclusief extra snelle recepten
 • Duidelijk online account met je toekomstige boxen
 • Gemakkelijk een box overslaan
 • Toekomstige boxen staan standaard uit! 👍
 • Inloggen met je mobiele telefoonnummer: veilig en je kunt geen wachtwoord vergeten

Bezorging
De Familiebox biedt op dit moment helaas nog meer 1 aflevermoment: de maandagavond tussen 17:00 en 22:00. Dat is helaas nog wat beperkt, hoewel er wel geluiden zijn dat dit wordt uitgebreid. De boxen worden bezorgd door PostNL. 1 dag van tevoren krijg je een SMS met daarin een tijdslot wanneer je de box kunt verwachten. De maaltijden worden geleverd in losse zakken, en dus niet in een kartonnen doos.

De maaltijden uit De Familiebox

Voor onze box hadden wij een aantal lekkere gerechten gekozen:

 • Thai kip risotto
 • Biefstuk met aardappelfriet en salade
 • Gemarineerde kippenbouten met paksoi
 • Kalfsgehaktballetjes met venkel en aardappelpuree

Wij kozen voor een aantal gerechten die snel op tafel staan, en gerechten met een iets langere bereidingstijd. Bij elke maaltijdzak hoort een receptenkaart. Hierop wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het recept dient te bereiden. Wat opvalt is dat De Familiebox je hierin iets meer vrij laat dan bijvoorbeeld HelloFresh of Marley Spoon waar alle stappen heel precies worden weergegeven. Voor de meer ervaren kok is dit wel een voordeel: je kunt iets meer je eigen invulling geven aan het recept. Aan de andere kant, wanneer je niet vaak kookt zijn de instructies soms niet 100% sluitend. Wat verder opvalt is dat de box heel compleet is. Waar je bij veel maaltijdboxen zaken als bouillon, mosterd of honing zelf moet toevoegen wordt dit allemaal meegeleverd in de Familiebox. Behalve olijfolie, boter, peper en zout heb je eigenlijk niet veel nodig in huis.

Ons eindoordeel over de nieuwe Familiebox.

Al met al worden wij erg enthousiast van deze nieuwe speler in maaltijdbox-land. De website is eenvoudig, het bestellen gaat gemakkelijk, niet te veel poespas. Het is prettig dat je eerst recepten kunt kiezen, en pas dan hoeft af te rekenen. De extra kant-en-klaar gerechten zijn een duidelijke meerwaarde voor drukke gezinnen, dit mist nog bij veel andere maaltijdboxen. Hieronder sommen we de belangrijkste voor- en nadelen nog eens op.

Voordelen van de Familiebox

 • Ruime keuze uit liefst 15 gerechten, ook vega
 • Met handige kant-en-klaar maaltijden
 • Voor iedere gezinssamenstelling (2 tot 5 personen)
 • Ook een box met 2 gerechten
 • Leuke gratis extraatjes in de box
 • Met lokale groenten, fruit en vlees van het seizoen
 • Toekomstige boxen staan standaard uit!

Verbeterpunten voor de Familiebox

 • Er is op dit moment nog maar 1 bezorgmoment: de maandagavond
 • Weinig persoonlijke bezorging door PostNL
 • De receptenkaarten zijn wat eenvoudig en weinig visueel
 • Sommige ingrediënten worden in veel te grote hoeveelheid meegeleverd

Let op: De Familiebox was voorheen “Mathijs Maaltijdbox”. In 2018 werd de naam van deze box gewijzigd naar De Familiebox. Hieronder vind je review en ervaringen m.b.t Mathijs Maaltijdbox. Hoewel de box op een aantal punten iets is aangepast, geeft deze review nog steeds een betrouwbaar beeld van de vernieuwde Familiebox van Bilder & De Clercq

Mijn ervaringen met Mathijs Maaltijdbox 2016

Begin februari 2016 mochten wij de Familiebox-Middel testen. Hieronder lees je onze ervaringen met deze maaltijdbox.

Heldere communicatie
Op maandagavond werd de Familiebox bij ons thuisbezorgd. Van tevoren hadden we al netjes een e-mail gekregen met daarin de recepten. Dankzij deze mail wisten we eigenlijk al vrij goed wat we konden verwachten. Leuk detail aan de mail was dat de herkomst van bepaalde producten gedeeld werd. Zo konden we bijvoorbeeld lezen dat de rundertartaartjes afkomstig zijn van Albert van den heuvel uit Bruchem. Ook is het handig dat Mathijs direct mailt welke producten je zelf in huis moet hebben, en die dus niet in de box zitten. Dit zijn eigenlijk vrij gangbare producten als boter, olijfolie, zout, en peper. Een dag voor de levering (zondag) kregen we al een SMS’je dat de maaltijdbox maandagavond rond 8 uur ‘s avonds bezorgd zou worden. Dat de box uiteindelijk een uurtje eerder bezorgd werd was voor ons geen probleem. Toch kan ik me voorstellen dat wanneer je rekening houdt met de bezorgtijd uit het SMS’je, het niet altijd even handig is dat de box een uur vroeger of later bezorgd wordt.

Een heerlijk verse box
De vriendelijke bezorgster overhandigde mij de grote oranje Familiebox van Mathijs. Zodra je de box opent merk je dat deze van binnen nog koel aanvoelt, wat een prettig gevoel geeft. In het bijgeleverde boekje wordt precies aangegeven welke producten je in de koelkast moet bewaren, wel zo handig. Het is grappig om de etiketten van bepaalde producten te zien. Zo stond op de aardappelblokjes netjes aangegeven dat deze geteeld zijn door Aleid Blitterswijk uit Werkhoven. Je krijgt direct het gevoel dat de producten uit de box rechtstreeks van het land komen. Ook de paprika’s, bloemkool en krop sla voelen koel en zeer vers aan. Een groot pluspunt voor De Familiebox!

Verrassende recepten
Een van de voordelen van een maaltijdbox is dat je nieuwe en verrassende recepten leert kennen die je anders niet snel zou koken. In ons geval stond er een broodje rundertartaar, een visburger met zoetzure bloemkool, en Fusilli kip met pesto en paprika op het menu. In de box vind je een boekje met alle recepten inclusief een zeer heldere bereidingswijze. De bereidingstijd van 20 tot 30 minuten per recept is wel iets aan de krappe kant. Mathijs maakt zijn belofte van “mooie, verse ingrediënten voor gezonde en gemakkelijke recepten” zeker waar. De recepten ogen namelijk best wel eenvoudig, en je hoeft absoluut geen chef-kok te zijn om de recepten op tafel te zetten. Toch heeft elk gerecht wel een grappige twist waardoor het wel voelt als een bijzonder gerecht.

Een ander groot voordeel van De Familiebox is dat je enorm gevarieerd en gezond eet. Eigenlijk is zo’n maaltijdbox een ideale stok achter de deur om daadwerkelijk gezond en gevarieerd te eten. Doordat je alle producten en ingrediënten al in huis hebt, en doordat de recepten best eenvoudig te bereiden zijn, is het helemaal niet moeilijk meer om lekker en gezond te eten! De gerechten die wij met de Familiebox aten waren:

 • Hamburger met dobbelsteentjessalade
 • Visburger met zoetzure bloemkool en druiven
 • Fusilli kip met pesto en paprika

De instructies in het bijgeleverde boekje waren erg duidelijk. Het bereiden van de gerechten was eigenlijk een fluitje van een cent. Doordat je bijvoorbeeld bepaalde groenten net even iets anders moet bereiden dan je gewend bent, lukt het soms net niet om het gerecht klaar te hebben binnen de bereidingstijd van 20 tot 30 minuten. Maar ik denk dat naarmate je vaker met de Familiebox kookt, dit ook steeds sneller gaat

Hamburger met dobbelsteentjessalade
Dit gerecht leek op het eerste gezicht wat simpel, dus hier besloten we mee te beginnen. De naam van het gerecht leek wat goedkoop, maar het was zeker meer dan een ordinair “broodje hamburger”. De tartaar had een zeer fijne structuur, en was in combinatie met het verse broodje zeker erg lekker. De salade vond ik persoonlijk wat flauw, en mist wat mij betreft wat kleur en smaak. De Crème Fraîche was een welkome aanvulling!

Visburger met zoetzure bloemkool en druiven
Het tweede leek ons op papier niet zo’n geweldig gerecht, maar het tegendeel bleek! De bloemkool in combinatie met de rijst, knoflook, zoetzure saus én witte druifjes was werkelijk een feest. Dit recept hebben we dan ook direct opgeslagen, om later nog eens te bereiden. Samen met de visburger werden we hier ontzettend enthousiast van.

Fusilli kip met pesto en paprika
Het laatste gerecht was de Fusilli kip met pesto en paprika. Hier zaten gerookte kipdijreepjes bij, wat een prima combinatie was. Ook de Crème fraîche die we bij het eerste gerecht nodig hadden paste prima in deze maaltijd. De paprika, Cherrytomaatjes en groente pesto zorgen ervoor dat het gerecht er vrolijk uitzag, en ook zeer lekker smaakte. Een uitstekende pasta in de Familiebox van Mathijs!

Zit er genoeg in de box?
De Familiebox middel is geschikt voor twee volwassenen en 1-2 kinderen. Aangezien wij deze box hebben gebruikt met twee personen hadden we ruim voldoende, misschien zelfs iets te veel. Dus voor degene die met 2 personen willen genieten van Mathijs Maaltijdbox kunnen wellicht beter kiezen voor de Variatiebox.

Daarnaast is de variatie in de box ontzettend goed. Met de Familiebox eet je aardappelen, vlees, vis, groenten, fruit en meer. Een heel goede balans. Eigenlijk is geen gerecht saai. Met Mathijs Maaltijdbox is het weer een feest om te koken!

Ons eindoordeel van De Familiebox

Na een week koken met deze box zijn wij eigenlijk ontzettend enthousiast over deze maaltijdbox. De communicatie vooraf is helder en transparant. De gerechten zijn gevarieerd, en snel te bereiden. Het bijgeleverde boekje bevat een duidelijke bereidingswijze, en geeft direct aan welke producten in de koelkast moeten. Daarnaast is er een duidelijke allergenen-lijst aanwezig. Je bespaart sowieso erg veel tijd doordat je niet hoeft te bedenken wat je wilt eten, en welke boodschappen je daarvoor nodig hebt. Daarnaast is koken met de Familiebox ook nog eens superleuk doordat het veelal vrolijke, lekkere én gezonde gerechten zijn!

Echte grote nadelen hebben we niet weten te ontdekken. Je zou kunnen zeggen dat de prijs per portie per persoon aan de hoge kant is. Dat is ook helemaal waar, maar je moet niet vergeten dat de box je ook een boel tijd bespaart doordat de boodschappen voor je gedaan worden en de recepten voor je bedacht worden.

Een ander mogelijk nadeel is dat er slechts 1 aflevermoment is, en dat is de maandagavond. In ons geval kwam de box een uur vroeger dan vooraf gecommuniceerd. Uiteindelijk leverde dat geen problemen op, maar de frustratie zou groter zijn geweest wanneer we de bezorger gemist hadden. Daarnaast kan het zijn dat je op maandagavond structureel niet thuis bent waardoor dit bezorgmoment te beperkt is.

Review Mathijs Maaltijdbox door Miss Fromage

De eerste review die we hier publiceren is van de blog missfromage.nl. Zij liet Mathijs Maaltijdbox (inmiddels de Familiebox) thuisbezorgen en schreef er een uitvoerige review over. Hieronder de belangrijkste conclusies uit deze review. De hele review kun je lezen op de blog van Miss Fromage.

Positieve Punten

Negatieve Punten

 • Van tevoren inzicht wat er in de box zit
 • Handige tekst op box die aangeeft dat er producten in zitten die gekoeld moeten worden
 • Mooie en frisse ingrediënten
 • Gevarieerde recepten
 • “Foutjes” in levering worden adequaat opgelost
 • Producten in de box die toch niet zo lang houdbaar blijken te zijn als op verpakking staat (Dit wordt wel netjes gecommuniceerd per SMS). Hierdoor kunnen niet alle maaltijden gemaakt worden en belanden er producten in de prullenbak. Zonde!
 • Bereidingstijd lastig te halen
 • Geen vegetarische gerechten in Mathijs Maaltijdbox. Hier wordt wel aan gewerkt.

Ervaring Mathijs Maaltijdbox door GoodFoodLove.com

De tweede Mathijs Maaltijdbox review die we hier behandelen is die door GoodFoodLove.com. Deze Blog bestelde de Box van Mathijs en gebruikte deze een week lang. Dit resulteert in een eerlijke en objectieve kijk op Mathijs Maaltijdbox. Hieronder vind je de highlights van de ervaringen van Mathijs Maaltijdbox. Voor de volledige Maaltijdbox review klik je.hier.

Voordelen

Nadelen

 • Als consument heb je zelf de keuze hoeveel maaltijden je per week wilt, en voor hoeveel  personen je wilt koken.
 • Het flexibele abonnement zorgt ervoor dat je het abonnement op elk moment tussendoor kunt pauzeren of kunt wijzigen
 • Het lidmaatschap op Mathijs Maaltijdbox kun je opzeggen wanneer je wilt (nadat je 2 boxen hebt afgenomen).
 • Veel variatie in de recepten van Mathijs Vrieze
 • Via SMS houdt Mathijs Maaltijdbox je op de hoogte over wanneer de box bij jou wordt thuisbezorgd.
 • Wanneer de producten thuis worden bezorgd moet je ze eigenlijk wel direct in de koelkast leggen. De ingrediënten zijn wel gekoeld in de transportauto, maar niet extra. Het is dus eigenlijk wel handig dat je thuis bent wanneer Mathijs Maaltijdbox wordt afgeleverd zodat je de producten direct thuis koel kunt zetten.
 • Verder heeft GoodFoodLove geen negatieve ervaringen in de Mathijs Maaltijdbox review. Blijkbaar waren de gerechten zo lekker dat er niets negatiefs over de producten of recepten te zeggen is.

Wat zijn jouw ervaringen met Mathijs Maaltijdbox

Graag horen wij ook jouw Mathijs Maaltijdbox review. Welke aspecten van de box vind jij prettig, en welke juist niet? Waren de producten in jouw box allemaal vers? En wat vond je van de recepten? Waren deze variërend genoeg, en lukte het om de recepten binnen 30 minuten op tafel te krijgen? Graag horen wij jouw unieke Mathijs Maaltijdbox ervaring. Dit helpt andere consumenten in het kiezen van de boodschappenpakket die bij hen past. Alvast hartelijk dank!