Klanttevredenheid bij HelloFresh flink gestegen

De maaltijdbox-aanbieder HelloFresh zag de tevredenheid van haar klanten de afgelopen weken flink stijgen. Dat heeft, volgens het Duitse bedrijf, alles te maken met de speciale tevredenheidsmanager die onlangs werd aangesteld. De aanleiding voor het aanstellen van deze tevredenheidsmanager waren de vele klachten die het bedrijf begin dit jaar ontving. Dat had met name te maken met de onduidelijke kortingsbonnen en cadeaukaarten die HelloFresh verstrekte. Deze kortingsbonnen gaven 20 euro korting op de eerste HelloFresh maaltijdbox. Wat veel klanten echter niet wisten is dat men vervolgens verplicht was om ook de tweede box af te nemen. Dit werd niet op prijs gesteld. Wat volgde was een enorme klachtenregen aan het adres van HelloFresh. Naast de onduidelijke voorwaarden van de HelloFresh cadeaukaarten waren klanten niet te spreken over de agressieve verkoopwijze van sommige medewerkers. Sommige klanten werden voortdurend telefonisch lastiggevallen, ook wanneer zij duidelijk aangaven geen interesse te hebben.

Snelle & accurate klantenservice HelloFresh

Inmiddels is het roer duidelijk om bij HelloFresh. Vragen van klanten worden snel en concreet beantwoord. Daarnaast kun je op de website HelloFresh.nl direct chatten met een medewerker. Ook wordt er structureel en persoonlijk nazorg gegeven. HelloFresh geeft verder aan dat alle verkopers opnieuw getraind zijn. Ook heeft het bedrijf kritisch naar d e voorwaarden van de verschillende acties gekeken, en deze zijn waar nodig aangepast.

HelloFresh heeft een klantonderzoek onder ruim 2000 klanten uitgezet, om te meten wat het effect is van deze aanpassingen. Volgens HelloFresh blijkt dat het overgrote deel van haar klanten “heel tevreden tot buitengewoon tevreden is”. Het lijkt erop dat het inzetten van een speciale tevredenheidsmanager zijn werk heeft gedaan. Het bedrijf zal er immers alles aan moeten doen haar klanten te behouden. Uit een onderzoek van Retail Intelligence Lab blijkt dat HelloFresh een marktaandeel van 70% heeft, maar dat tegelijkertijd veel van de HelloFresh klanten de Allerhande Box van Albert Heijn overwegen.

Ben jij zelf klant (geweest) bij HelloFresh? Wij zijn benieuwd of jij je in het bovenstaande bericht kan vinden. Stelt HelloFresh zich écht meer klantvriendelijk op dan eerst?

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *