Gezonde en lekkere maaltijden van Food Connect

Vandaag kwam wij het bedrijf Food Connect tegen. Bij Food Connect bestel je verse en vriesverse maaltijden. De maaltijden zijn snel te bereiden omdat ze alleen maar een paar minuutjes in de oven of in de magnetron hoeven. Op het etiket van de maaltijd wordt precies aangegeven hoe lang en op welke temperatuur de maaltijd verwarmd moet worden. Een kind kan de was doen!

Food Connect lijkt op het eerste oog een geschikte maaltijden-leverancier voor oudere mensen. Via een speciaal telefoonnummer kunnen consumenten namelijk hun bestelling doorgeven. Ook is het mogelijk om de bestellingen ouderwets met pen en papier op te geven. Wij denken dat met name oudere mensen graag gebruik van deze kanalen. Uiteraard is het ook mogelijk om online te bestellen. Hiervoor kun je terecht op webshop.foodconnect.nl. Deze webshop is zowel bedoeld voor particulieren als voor zakelijke klanten. In de webshop kun je tot in detail jouw maaltijden samenstellen. Allereerst kies je voor verse maaltijden, vriesverse maaltijden of verse boodschappen. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor verse maaltijden kun je stap-voor-stap jouw maaltijd samenstellen. Je begint met het voorgerecht, en vervolgens kies je de maaltijd, een nagerecht, en eventueel een bijgerecht. Wanneer je bijvoorbeeld de “varkersspareeribs” selecteert zie je deze daadwerkelijk op je digitale bord verschijnen. Erg leuk gedaan!

Food Connect werkt niet met een abonnement. Je kunt wel voor een aantal weken vooruitbestellen. De vriesverse maaltijden kun je natuurlijk in de diepvries zetten, en gebruiken wanneer dat van pas komt. Bijvoorbeeld wanneer je maar weinig tijd hebt, maar toch zin hebt in een lekkere maaltijd.

food connect maaltijd samenstellen
Stel jouw maaltijd helemaal samen zoals jij dat wil

Wat zijn de kosten van de Food Connect Maaltijden?

De prijzen van de maaltijden van Foodconnect verschillen. De “Vers op maat” maaltijden hebben een prijskaartje variërend van €5,25 tot €6,55. Wanneer je er een voorgerecht, toetje en bijgerecht bijneemt kom je gemiddeld uit op zo’n €9,-. De vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,95, maar er zijn ook wat duurdere (luxere) maaltijden die €5,95 kosten. Food Connect is dus ideaal voor mensen die weinig tijd hebben om uitgebreid te koken, maar toch lekker en gezond willen eten. Ter vergelijking: Wanneer je de HelloFresh maaltijdbox voor 1 persoon en 3 gerechten zou bestellen betaal je €34. Omgerekend is dat €11,33 per gerecht. Bij Foodconnect zou je in dat geval net iets goedkoper uit zijn.

Hoe zit het met de bezorging van Food Connect?

De dag en het tijdstip waarop Food Connect de maaltijden bezorg is afhankelijk van jouw woonplaats. Nadat je de eerste bestelling geplaatst hebt krijg je direct te horen wanneer de maaltijden bezorgd worden. Dat is dan direct jouw vaste bezorgdag en bezorgtijd. De bezorger komt dus altijd op hetzelfde moment langs. Food connect hanteert bezorgkosten van €2,25. Let op: Je moet minimaal 4 maaltijden bestellen per bezorging.

 

 

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *