Groene Helden in je maaltijdbox

Zoals je misschien weet staat er bij HelloFresh elke maand een ander thema centraal. Vorige maand hadden we de heerlijke food bowls, in de maand mei kan je wekelijks kiezen voor recepten met het label “groeneheld”. Dit zijn heerlijke gerechten met lekker veel gezonde en gevarieerde groene groenten. Bomvol vezels, kalium en vitamines. In deze blog lees je er meer over.

Welke groene helden staan er op het menu in mei?

Deze maand heb je bij HelloFresh elke week de keuze uit een aantal heerlijke “groene” recepten. Groen is niet alleen de kleur van de lente, maar ook van een aantal heel gezonde en lekkere groente. Je kunt denken aan broccoli, peultjes, avocado of courgette. In deze maand mei kan je elke week kiezen voor zo’n #groenehelden recept. Het overzicht met deze recepten vind je hieronder

  • Rigatoni met kippendij in romige broccolisaus met basilicumcrème en geraspte pecorino
  • Groene couscous met tonijn en peultjes met avocado, verse kruiden en pompoenpitten
  • Pizza bianco met courgettebodem met courgette, champignons en pesto, een heerlijk vegetarisch gerecht.
  • Groene risotto met ham en spinaziepesto met gegrilde courgette, citroen en vers basilicum

Genieten van gezonde groente groenten

Groene groenten zijn hartstikke gezond. Vooral de groene bladgroenten zitten vol met vezels, vitamines, mineralen, spoorelementen, enzymen en magnesium. Populaire groene groenten zijn onder andere:

  • Boerenkool (o.a. vitamine A, C K en mangaan)
  • Broccoli (voor je vitamine C, maar ook ijzer, foliumzuur, calcium en magnesium)
  • Spruitjes (vol met de vitamines C en K maar ook ijzer en calcium)
  • Spinazie (natuurlijk ijzer, maar ook belangrijke vitamines als A, C, K en B2)
  • Groene asperges (vitamine K, kalium en asparagine)

Maak je eigen gezonde smoothies

Groene (blad)groenten zijn natuurlijk heel geschikt voor bij een lekkere lente-maaltijd. Maar je kunt er ook de lekkerste smoothies mee maken. Doe ze samen met wat fruit in de blender en je krijgt de meest lekkere en gezonde smoothies. Ook handig als niet alle groenten uit de box opkomen en je nog wat over hebt. Je hoeft dan niets weg te gooien, maar je maakt er gewoon een gezonde smoothie van.

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *