Vegetarische Maaltijdbox

Ben jij op zoek naar een speciale Vegetarische Maaltijdbox? Goed nieuws! Steeds meer aanbieders van maaltijdboxen houden ook rekening met de vegetarische Nederlanders. In deze post daarom een kort overzicht van alle Vegetarische Maaltijdboxen (ook wel Vegabox genoemd). Let op: er zit een verschil tussen boxen die “wel eens” een vegetarisch recept meenemen, en de echte vegetarische maaltijdboxen. Om een voorbeeld te noemen: Mathijs Maaltijdbox beidt regelmatig een vegetarisch recept zonder vlees, vis of gevogelte. Echter, dit maakt de box natuurlijk niet echt vegetarisch. Als vegetariër zal deze box dan ook niet voldoen aan je wensen. In dit overzicht vind je alleen boxen die echt vegetarisch zijn. Deze boxen focussen zich dus echt puur op vega recepten zonder vlees, vis en gevogelte.

TIP: Vegetarisch menu van Ekomenu

Zoek jij een vegetarische maaltijdbox die gezond, flexibel en betaalbaar is? Dan is het vegetarisch menu van Ekomenu wellicht iets voor jou. Deze vega-maaltijdbox is 100% biologisch. De inhoud is afkomstig van lokale boeren en zit bomvol heerlijke seizoensproducten. Geen kunstmatige toevoegingen of E-nummers: gewoon 100% puur natuur. Ekomenu werkt met een flexibel lidmaatschap. Dit betekent dat je nergens aan vast zit. Je kunt op elk gewenst moment je abonnement wijzigen of stopzetten.

vegetarisch menu ekomenu

Vegetarische maaltijdbox van Marley Spoon

Als je naar de website van Marley Spoon gaat zul je geen vegetarische box tegenkomen. Maar als je iets verder kijkt kom je er al snel achter dat Marley Spoon een uitstekende aanbieder is voor de vegetariër. Met de Custom Box kun je namelijk zelf de gerechten kiezen die jij graag in de box wilt. Elke week kun je de keuze uit 7 nieuwe gerechten kiezen. Hier zitten eigenlijk altijd wel minimaal 3 vegetarische recepten tussen. Op die manier stel jij eigenlijk je eigen vegetarische Maaltijdbox samen bij Marley Spoon.

De HelloFresh Veggiebox

Een van de meest bekende vegetarische maaltijdboxen is de Veggiebox van HelloFresh. Dit is een relatief goedkope box welke een genot is voor elke vegetariër. In deze Veggiebox zitten precies genoeg ingrediënten en producten voor 3 overheerlijke vegetarische recepten. En je kunt er natuurlijk zeker van zijn dat deze boxen geen vis, vlees of gevogelte bevatten. De recepten worden, net als in de andere Hellofresh boxen, netjes meegeleverd waardoor koken geen enkel probleem is. In plaats van vis en vlees bevat de HelloFresh Veggiebox juist veel zuivelproducten zoals yoghurt, eieren en kaas. De Veggiebox kun je bestellen met een aantrekkelijke kortingscode van 20 euro.


vegetarische maaltijdbox


Het Gemakskrat Vega

Een laatste vegetarische maaltijdbox die we hier bespreken is die van De Krat. Deze populaire Maaltijdbox aanbieder ui Amsterdam, die inmiddels alweer 5 jaar bestaat, biedt al enige tijd een speciale foodbox voor de vegetariër aan. Deze gemakskrat Vega bestel je al vanaf 37 euro voor twee personen. Je ontvangt dan een box voor 3 vegetarische gerechten. Het is ook mogelijk om de Gemakskrat vega voor 3 of 4 personen te bestellen. De prijs per portie per persoon wordt uiteraard lager naarmate je meer personen toevoegt.

Willem en Drees vegetarisch pakket

Natuurlijk mag ook Willem en Drees met hun vega-box niet ontbreken. Deze 100% biologische aanbieder van maaltijdboxen is een echte ambachtelijke specialist. Ingredienten vers van het seizoen en direct van de boer. Daarnaast kan je naast hun box ook losse boodschappen bestellen. Hun product is geschikt voor 2 tot 4 personen. In de box vindt je altijd 3 verrassende vegetarische recepten voor het hele gezin. Prijzen variëren tussen de €41 en €61 per bestelling.


vegetarische-box-willem-drees


Bio-veggiebox van BeterBio

BeterBio is een aanbieder van 100% biologische maaltijdboxen. Het bedrijf biedt naast de maaltijdbox ook groentepakketten en fruitpakketten voor het hele gezin. Ook is het bij BeterBio mogelijk om je overige boodschappen te bestellen. Een compleet Bio-Assortiment dus! Maar het is goed om te vermelden dat BeterBio ook een vegetarische maaltijdbox aanbiedt. Deze heet de Bio-veggiebox en kost €35 per week. Je ontvangt dan een pakket bomvol vegetarische én biologische ingrediënten voor 3 maaltijden en 2 personen. In deze Bio-veggiebox mag je elke week de lekkerste seizoensgroenten, zuivelproducten en delicatessen verwachten. De recepten zijn uniek, en worden bedacht door een speciaal team van receptenschrijvers en foodies. Je zult dus zeker blij verrast worden met de inhoud van deze box!