Vegetarische Maaltijdbox

Ben jij op zoek naar een speciale Vegetarische Maaltijdbox? Goed nieuws! Steeds meer aanbieders houden ook rekening met de vegetarische Nederlanders. Op deze pagina vind je het overzicht met alle maaltijdboxen zonder vlees, vis en gevogelte. Ideaal, want zo ontvang je in een keer alle vega-producten in huis voor 3, 4 of 5 maaltijden. Eet je liever helemaal geen dierlijke producten? Bekijk dan ook ons vegan overzicht.

Overzicht met de beste vegaboxen juli 2024
Op dit moment zijn er 7 vegetarische maaltijdboxen waar je uit kunt kiezen. In de tabel hieronder vergelijk je ze allemaal. Meer weten over een bepaalde aanbieder? Klik dan op “meer info”. Je wordt dan direct doorgestuurd naar de aanvullende informatie.

Aanbieder Aantal vega-recepten Kosten (2 pers. 3 maaltijden) Meer info
Ekomenu 8 – 10 per week €42,99 Bekijk Ekomenu
HelloFresh 5 – 8 per week €40,95 Bekijk HelloFresh
Marley Spoon 7 – 8 per week €41,95 Bekijk Marley Spoon
Green Chef 8 – 12 per week €52,99 Bekijk Green Chef
Familiebox 4 – 5 per week €42,50 Bekijk Familiebox
De Krat 3 per week €41,00 Bekijk De Krat
Veganbox 3 per week €41,50 Bekijk Veganbox

vegetarisch menu ekomenu

Vegetarisch menu van Ekomenu

Zoek jij een vegetarische maaltijdbox die gezond, flexibel en betaalbaar is? Dan is het vegetarisch menu van Ekomenu wellicht iets voor jou. Deze vega-maaltijdbox is 100% biologisch. De inhoud is afkomstig van lokale boeren en zit bomvol heerlijke seizoensproducten. Geen kunstmatige toevoegingen of E-nummers: gewoon 100% puur natuur. Ekomenu werkt met een flexibel lidmaatschap. Dit betekent dat je nergens aan vast zit. Je kunt op elk gewenst moment je abonnement wijzigen of stopzetten.

 • Wekelijks 8 – 10 nieuwe vega-recepten
 • €42,99 (3 maaltijden, 2 persoon)
 • 100% biologisch en van het seizoen

vegetarisch-menu-ekomenu

HelloFresh Veggiebox

Een van de meest populaire vegetarische maaltijdboxen is de Veggiebox van HelloFresh. Dit is een relatief goedkope box welke een genot is voor elke vegetariër. In deze Veggiebox zitten precies genoeg ingrediënten en producten voor 3 overheerlijke vegetarische recepten. En je kunt er natuurlijk zeker van zijn dat deze boxen geen vis, vlees of gevogelte bevatten. Inmiddels is er een wekelijkse keuze van 18 recepten. Daarvan zijn er standaard 5 – 8 recepten 100% vega. In plaats van vis en vlees bevat de Veggiebox juist veel groente, zuivel, noten en andere uitstekende vleesvervangers. Nieuwe klanten kunnen ‘m proberen met 50% korting.

 • Wekelijks 5 – 8 recepten zonder vlees, vis en gevogelte
 • Vanaf €35,95 (3 maaltijden, 1 persoon)
 • Meest gebruiksvriendelijke maaltijdbox

hellofresh-veggiebox

Vegetarische recepten van Marley Spoon

Als je naar de website van Marley Spoon gaat zul je geen speciale vegetarische box tegenkomen. Bij deze aanbieder vul je namelijk zelf jouw box. Elke week staan er meer dan 20 recepten voor je klaar. Daarvan zijn er elke week 7 of 8 vegetarisch. Meestal zitten er ook 2 of 3 vegan gerechten bij. Het leuke aan de Vegabox van Marley Spoon is dat het bijzondere en inspirerende recepten zijn, vaak net wat anders dan bij de andere boxen.

 • Wekelijks 7 – 8 vega-recepten (en 2 of 3 vegan)
 • Vanaf €41,95 (3 maaltijden, 1 persoon)
 • De creatieve box met inspirerende gerechten

vega-recepten-marley-spoon

Green Chef: Gezond eten op jouw manier

Green Chef is de nieuwste gezonde maaltijdbox. Je kunt eenvoudig kiezen uit verschillende leefstijlen zoals vegan, vega, pescotarisch, flexitarisch, koolhydraatarm en keto. Ieder week stel je zelf jouw box samen. Elke week staan er 16 nieuwe gerechten klaar waar je uit kunt kiezen. De recepten voldoen standaard aan de Schijf van Vijf. Dit betekent altijd ruim voldoende groenten en maximaal maximaal 850 calorieën.

 • Per week 8 – 12 vega-recepten
 • Vanaf €52,99 (3 gerechten voor 2 personen)
 • Eenvoudig gezond eten op jouw manier

green-chef-vegetarische-box

Familiebox voor het hele gezin, ook vega

De Familiebox is de smakelijkste maaltijdbox voor het hele gezin. Met deze box ben je gegarandeerd van kindvriendelijke recepten, lekker voor jong én oud. De maaltijden bevatten standaard 200 gram groente p.p. De recepten zet je lekker snel op tafel zodat er genoeg kostbare tijd met het gezin overblijft. Elke week kun je kiezen uit 12 recepten. Standaard zitten er 4 gerechten zonder vlees en vis tussen (soms ook 5).

 • Minimaal 4, en soms 5 vega-gerechten
 • Vanaf €37,00 (2 gerechten voor 2 personen)
 • Kindvriendelijke recepten die snel op tafel staan

kindvriendelijke-gerechetn-zonder-vlees-en-vis-familiebox

Het Gemakskrat Vega

Iets minder bekend – maar zeker het vermelden waard – is de Gemakskrat Vega van De Krat. Deze box bevat alle benodigde ingrediënten voor 3 verrassende gerechten. In deze box vind je een heerlijke variatie aan peulvruchten, vegaburgers, eieren, kaas, vleesvervangers, enzovoort. Vaak is een van de 3 gerechten ook vegan. Elke week bevat de box 3 nieuwe gerechten, kiezen is niet mogelijk.

 • Een wekelijks vegetarische box met 3 vaste gerechten
 • Vanaf €41,00 (3 maaltijden voor 3 personen)
 • De duurzame en seizoengebonden maaltijdbox

gemakskrat-vega

Veganbox

Wil jij niet alleen eten zonder vlees en vis, maar het liefst helemaal zonder dierlijke producten? Veganbox is de 100% veganistische box van Nederland. En daarom natuurlijk ook 100% vegetarisch. Elke week ontvang je alle producten voor 3 vegan gerechten. Doordat de ingredienten zo geportioneerd zijn hoef je vrijwel niets weg te gooien. Bovendien bevat de box amper plastic en ander overbodig verpakkingsmateriaal. De 3 gerechten zijn altijd naar het seizoen, biologisch en lokaal.

 • Elke week een ander menu (kiezen niet mogelijk)
 • Vanaf €41,50 (3 maaltijden voor 3 personen)
 • Dé 100% veganbox van Nederland

veganbox-100-procent-plantaardig

Veelgestelde vragen

Meer weten over vegetarische maaltijdboxen? In de onderstaande FAQ hebben we alle veelgestelde vragen beantwoord. Kom je er toch niet uit? Neem gerust op met onze klantenservice, wij beantwoorden graag al jouw vragen.

Wat is een vegetarische maaltijbox?
Een vegetarische maaltijdbox is een box of krat met daarin alle benodigde ingrediënten en recepten voor 1 of meer gerechten zonder vlees, gevogelte en vis.

Welke vegaboxen zijn er allemaal?
Op dit moment zijn er 7 verschillende vegaboxen: Ekomenu, Veggiebox (HelloFresh), Marley Spoon, Allerhande Box, Familiebox, Gemakskrat Vega, en Veganbox.

Is een vegabox duurder of goedkoper dan een normale box?
Nee, de prijs van een vegetarische maaltijdbox ligt even hoog als die van een reguliere box. De Allerhande Box met 3 maaltijden voor 2 personen is er vanaf €31,50.

Kan ik ook kiezen uit recepten?
Ja, de meeste aanbieders bieden de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere recepten. De meeste keuze heb je bij Ekomenu: hier kun je wekelijks kiezen uit 8 – 10 recepten.

Wat is het verschil tussen een vega- en een veganbox?
Vegetariers eten geen vlees, vis of schaaldieren. Maar wel andere dierlijke producten zoals zuivel en eieren. Veganisten eten helemaal geen dierlijke producten. In een veganistische box vind je dus ook geen melk, kaas of eiren.