Veganistische Maaltijdbox

Ben jij al bekend met de veganistische maaltijdbox? Hou je van lekker eten en af en toe gemaksvoedsel maar wil je niet dat daar dieren voor zijn gebruikt, of heb je lactose-intolerantie? Met een vegan-box haal je zorgeloos boodschappen in huis, want alles in dit assortiment is 100% plantaardig. Alle recepten zijn 100% glutenvrij, sojavrij, palmolievrij, suikerarm, zoutarm, vetarm, koolhydraatarm en e-nummervrij zijn. Bij verschillende leveranciers is al zo’n box verkrijgbaar. De populairste 2 zijn Ekomenu en Veganbox (Willem en Drees is niet 100% vegan). Of je nu een groot of klein budget hebt, bij hen kun je terecht voor al je vegan boodschappen voor heerlijke avondmaaltijden. Benieuwd of plantaardig eten bij je past? Vraag dan naar de proefbox aan en start met deze gezonde ervaring. De eenmalige box bevat alle basisingrediënten voor plantaardig eten en bevat standaard drie maaltijden voor 2 personen of 4 personen.

veganistische maaltijdbox bestellen bij Ekomenu

Definitie: Wat is Veganisme?
De betekenis van veganisme is een op uiteenlopende motieven gebaseerde levenswijze, waarbij er naar wordt gestreefd te leven zonder enige vorm van exploitatie van dieren en, waar mogelijk, rekening te houden met andere vormen van leven. Er worden geen dierlijke producten gegeten of gedronken en voor zover praktisch haalbaar ook verder geen dierlijke producten gebruikt. Veel mensen die deze levensstijl hanteren zoeken naar biologische producten, ander broodbeleg, eivervangers, glutenvrij en/of lactosevrij, kruidenmengsels, veganistische snacks en hapjes, vleesalternatieven en zuivelalternatieven. Met een maaltijdbox hoef je niet verder te zoeken.

Maaltijdbox met veganistische recepten

Hieronder hebben we de 2 meest bestelde vegan-boxen voor je op een rijtje gezet. Deze pakketen kun je direct online bestellen. Klik daarop op een van de bestelknoppen hiernaar. Het bestellen van een vegetarisch product is natuurlijk niet voldoende. Bij HelloFresh, Marley Spoon en Albert Heijn kun je daarvoor prima terecht. Nee als je echt helemaal niks dierlijks wilt eten zul je verder moeten kijken tussen het aanbod van Ekomenu of Veganbox.

Ekomenu
Bij Ekomenu kun je zelf je maaltijden kiezen. Let er wel op dat niet alle 20 recepten geschikt zijn voor jouw leefstijl. Door in het “mijn persoonlijke menu” de juiste optie te selecteren zie je vanzelf welke gerechten in aanmerking komen. Heerlijke stamppotten, Italiaanse keuken of oosterse gerechten? Alles is mogelijk. Wekelijks wisselt het aanbod van recepten, dus je eet nooit meer hetzelfde. De kan gratis thuisbezorgd worden, of je haalt hem zelf af bij Ekoplaza. Daar zijn nog veel meer veganistische producten te bestellen. De veganistische maaltijdbox van ekomenu kost je ongeveer €40 per week (voor 3 maaltijden en 2 personen). Eventueel is dit uit te breiden naar meer personen of meer maaltijden per week.

veganistische maaltijdbox


Veganbox
Wil je eenvoudig veganistisch koken? Dan kun je ook kiezen voor Veganbox. Deze aanbieder is relatief nieuw in de markt. In de standaard box zitten genoeg ingredienten voor 3 maaltijden per week. Ook kun je fruit laten meebezorgen. De box is te bestellen voor 2 personen of 3-4 personen. Prijzen variëren tussen de €40 en €55. Je hebt hier helaas geen keuzevrijheid in de maaltijden. Je zult dus altijd moeten “eten wat te pot schaft”.

Veganistische leefstijl steeds populairder

Veganisme is een levenshouding waarbij ernaar wordt gestreefd te leven zonder enige vorm van exploitatie van dieren en, waar mogelijk, rekening te houden met alle andere vormen van leven. Het moge duidelijk zijn na alle crisissen (B.S.E., Varkenspest en M.K.Z.) in de landbouwsector dat de houding van mensen t.o.v. het gebruik van dieren drastisch moet veranderen. Ook wij zijn van mening dat onze samenleving veganistischer moet worden om zo een einde te maken aan een maatschappij die voor een deel gebaseerd is op de uitbuiting en mishandeling van dieren in het algemeen en in de veehouderijen in het bijzonder. Veganisme is mede door toedoen van horeca, werkgroepen en influencers een steeds bekender begrip aan het worden in Nederland. Steeds meer mensen kiezen voor een veganistische levensstijl omdat ze niet langer willen bijdragen aan het dierenleed, een scheve wereldvoedselverdeling of de milieuproblemen die het houden van dieren met zich meebrengt. Stukje bij beetje komen er ook steeds meer bedrijven die veganistische producten leveren.