Veganistische Maaltijdbox

Ben jij al bekend met de veganistische maaltijdbox? Hou je van lekker eten en af en toe gemaksvoedsel maar wil je niet dat daar dieren voor zijn gebruikt, of heb je lactose-intolerantie? Met een vegan-box haal je zorgeloos boodschappen in huis, want alles in dit assortiment is 100% plantaardig. Alle recepten zijn 100% glutenvrij, sojavrij, palmolievrij, suikerarm, zoutarm, vetarm, koolhydraatarm en e-nummervrij zijn. Bij verschillende leveranciers is al zo’n box verkrijgbaar. De populairste 2 zijn Ekomenu en Veganbox (Willem en Drees is niet 100% vegan). Ook biedt Marley Spoon wekelijks 2 of 3 vegan-recepten aan. Of je nu een groot of klein budget hebt, bij hen kun je terecht voor al je vegan boodschappen voor heerlijke avondmaaltijden. Benieuwd of plantaardig eten bij je past? Vraag dan naar de proefbox aan en start met deze gezonde ervaring. De eenmalige box bevat alle basisingrediënten voor plantaardig eten en bevat standaard drie maaltijden voor 2 personen of 4 personen.

veganistische maaltijdbox bestellen bij Ekomenu

Veganbox.nl
Wil je eenvoudig veganistisch koken? Dan kun je ook kiezen voor De VeganBox. Deze aanbieder is relatief nieuw in de markt. In de standaard box zitten genoeg ingredienten voor 3 maaltijden per week. Ook kun je fruit laten meebezorgen. De box is te bestellen voor 2 personen of 3-4 personen. Prijzen variëren tussen de €40 en €55. Je hebt hier helaas geen keuzevrijheid in de maaltijden. Je zult dus altijd moeten “eten wat te pot schaft”. Op deze pagina lees je meer over deze aanbieder.

Definitie: Wat is Veganisme?
De betekenis van veganisme is een op uiteenlopende motieven gebaseerde levenswijze, waarbij er naar wordt gestreefd te leven zonder enige vorm van exploitatie van dieren en, waar mogelijk, rekening te houden met andere vormen van leven. Er worden geen dierlijke producten gegeten of gedronken en voor zover praktisch haalbaar ook verder geen dierlijke producten gebruikt. Veel mensen die deze levensstijl hanteren zoeken naar biologische producten, ander broodbeleg, eivervangers, glutenvrij en/of lactosevrij, kruidenmengsels, veganistische snacks en hapjes, vleesalternatieven en zuivelalternatieven. Met een maaltijdbox hoef je niet verder te zoeken.

Maaltijdbox met veganistische recepten

Hieronder hebben we de 2 meest bestelde vegan-boxen voor je op een rijtje gezet. Deze pakketen kun je direct online bestellen. Klik daarop op een van de bestelknoppen hiernaar. Het bestellen van een vegetarisch product is natuurlijk niet voldoende. Bij HelloFresh, Marley Spoon en Albert Heijn kun je daarvoor prima terecht. Nee als je echt helemaal niks dierlijk wilt eten zul je verder moeten kijken tussen het aanbod van Ekomenu of Veganbox. Hieronder vind je meer informatie over deze aanbieders.

Vegan leefstijl bij Ekomenu
Bij Ekomenu kun je zelf je maaltijden kiezen. Let er wel op dat niet alle 20 recepten geschikt zijn voor jouw leefstijl. Door in het “mijn persoonlijke menu” de juiste optie te selecteren zie je vanzelf welke gerechten in aanmerking komen. Heerlijke stamppotten, Italiaanse keuken of oosterse gerechten? Alles is mogelijk. Wekelijks wisselt het aanbod van recepten, dus je eet nooit meer hetzelfde. De kan gratis thuisbezorgd worden, of je haalt hem zelf af bij een winkel in de buurt. Daar zijn nog veel meer veganistische producten te bestellen. De vegan maaltijdbox van Ekomenu kost je €42,99 per week (voor 3 maaltijden en 2 personen). Eventueel is dit uit te breiden naar meer personen of meer maaltijden per week.

 • Wekelijks 7 vegan recepten om uit te kiezen
 • Vanaf €36,00 p/week (1 persoon, 3 maaltijden0
 • Eenvoudig wekelijks opzegbaar

veganistische-box-ekomenu

Green Chef
Green Chef is een nieuwe leverancier met een sterke focus op vegan. Elke week kies je bij deze aanbieder uit 16 verschillende recepten. Wekelijks zijn er minimaal 6 100% vegan maaltijden die je kunt uitkiezen. Indien gewenst kan je ook kiezen voor vegetarisch, flexitarisch, pescotarisch of keto. Alle recepten zijn samengesteld door diëtisten en voldoen aan de Schijf van Vijf. Dit betekent maximaal 850 Kcal en een uitstekende mix van koolhydraten, vetten en eiwitten.

 • Geschikt voor 2 of 4 personen
 • Vanaf €52,99 per week
 • Gebruiksvriendelijk en eenvoudig

green-chef-vegan-box

Veganbox.nl
Veganbox.nl is de enige aanbieder die zich volledig focust op maaltijdboxen zonder dierlijke producten. Je kunt kiezen voor een box voor 1-2 personen, en een box voor 3-4 personen. Er is alleen een optie voor 3 gerechten per week. De box is verkrijgbaar vanaf €41,50 (1-2 personen, 3 gerechten). Elke maandag of dinsdag wordt de box bij je thuisbezorgd. Uiteraard inclusief alle benodigde ingrediënten en de recepten. De ingrediënten zijn uiteraard zoveel mogelijk gepositioneerd. Op die manier hoef je vrijwel niets weg te gooien. Ook bevat deze box weinig verpakkingsmaterialen en plastic. Een bewuste keuze dus. Tenslotte is de inhoud zoveel mogelijk van het seizoen, biologisch en afkomstig van lokale boeren. Een vegan maaltijd klaarmaken wordt zo wel heel eenvoudig!

 • Geschikt voor 1/2 of 3/4 personen
 • Vanaf €41,50 per week
 • Seizoengebonden, biologisch en lokaal

veganbox-100-procent-plantaardig

Vegan Masters
Vegan Masters wil de wereld een een stukje beter maken door het aanbieden van mooie en spraakmakende plantaardige maaltijden en snacks. Via de webshop heb je de keuze uit verschillende curries, pastas, pizza’s, poké bowls, salades, wraps, sandwiches, burgers en meer. Alles wordt dagelijks vers bereid door de eigen Master Chefs. De gerechten bewaar je 2 – 6 dagen in de koelkast en kan je (na opwarming) direct consumeren.

 • Losse vegan maaltijden en snacks bestellen
 • Vegan box al vanaf €27,50 (5 maaltijden voor 1 persoon)
 • Alles wordt vers in-house bereid

veganmasters-logo

Veganistische leefstijl steeds populairder

Veganisme is een levenshouding waarbij ernaar wordt gestreefd te leven zonder enige vorm van exploitatie van dieren en, waar mogelijk, rekening te houden met alle andere vormen van leven. Het moge duidelijk zijn na alle crisissen (B.S.E., Varkenspest en M.K.Z.) in de landbouwsector dat de houding van mensen t.o.v. het gebruik van dieren drastisch moet veranderen. Ook wij zijn van mening dat onze samenleving veganistischer moet worden om zo een einde te maken aan een maatschappij die voor een deel gebaseerd is op de uitbuiting en mishandeling van dieren in het algemeen en in de veehouderijen in het bijzonder. Veganisme is mede door toedoen van horeca, werkgroepen en influencers een steeds bekender begrip aan het worden in Nederland. Steeds meer mensen kiezen voor een veganistische levensstijl omdat ze niet langer willen bijdragen aan het dierenleed, een scheve wereldvoedselverdeling of de milieuproblemen die het houden van dieren met zich meebrengt. Stukje bij beetje komen er ook steeds meer bedrijven die veganistische producten leveren.

veganistische maaltijdbox

 • Het aantal veganisten groeit snel in Nederland
 • In 2014 waren het er 45.000, nu zo’n 120.000 (bron NVV)
 • Het aanbod voor vegan in supermarkten wordt dan ook steeds beter

Overzicht veganboxen Nederland april 2024

Nog geen keuze kunnen maken? Hieronder vind je alle plantaardige boxen die je kunt bestellen. De prijzen liggen zeer dicht bij elkaar. Alle aanbieders bieden een aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Je kunt dus eenvoudig de verschillende boxen eens uitproberen. Zo weet je al gauw welke box het beste bij jou past.

 • Het grootste voordeel van Ekomenu is de grote keuze in recepten
 • Veganbox.nl onderscheidt zich door de 100% focus op gerechten zonder dierlijke producten
 • Marley Spoon is geen 100% vegan-speler, maar biedt wel ontzettend inspirerende en bijzondere recepten. Ook ideaal als je af en toe plantaardig wilt eten.
Aanbieder Vegan recepten p/week Prijs 2 pers. 3 maaltijden Korting 1e box
Ekomenu 7 recepten €42,99 25%
Green Chef 16 recepten €52,99 50%
Veganbox.nl 3 recepten €41,50 €10%
Marley Spoon 2 – 3 recepten €41,95 €15