Ekomenu lanceert herstelmenu voor coronapatiënten

Ekomenu heeft een nieuwe maaltijdbox aan het aanbod toegevoegd. Het gaat om de herstel maaltijdbox. Dit is een speciaal menu die bedoeld is voor mensen die herstellende zijn van een virusinfectie zoals Covid-19 of een andere ziekte / longaandoening. Op basis van wetenschappelijk onderzoek heeft Ekomenu een menu gelanceerd die bijdraagt aan het herstel van infectie door het Coronavirus (Covid-19). Het menu focust zich met name op eiwitten en bevat alles wat je nodig hebt voor 3 of meer gezonde avondmaaltijden. In deze blog vertellen we je er meer over dit bijzondere menu. Lees ook onze Corona Update voor meer info.

 • Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat herstel van corona kan worden versneld door voeding
 • Focus hierbij ligt op de inname van voldoende eiwitten
 • Ekomenu heeft een speciaal herstelmenu samengesteld die gericht is op het erstellen van luchtweginfecties zoals Covid-19
 • In dit menu vind je veel eiwitrijke voedingsmiddelen zoals noten, peulvruchten, vlees(vervangers), vis en volkorten producten
 • De box is er voor 1 t/m 4 personen en met 3 of 4 maaltijden.
 • Het herstelmenu is verkrijbaar vanaf €38,01 (1 persoon).  2 personen en 3 maaltijden kost €42,99

Herstellen van luchtweginfecties of corona met gezonde voeding

Uit verschillende wetenschappelijke publicaties blijkt dat gezonde voeding bijdraagt aan preventie én behandeling van longaandoeningen (zoals COPD) en luchtweginfecties. Uit recent onderzoek blijkt dat gezonde voeding ook bijdraagt aan het herstel van infecties zoals het coronavirus waar we op dit moment mee te maken hebben.

Focus op extra eiwitten en energie
Een virus zoals Covid-19 verzwakt ons lichaam. Een belangrijk gevolg hiervan is een afnemende spiermassa. Voor herstel is het belangrijk om deze verloren spiermassa weer op te bouwen. Dit is precies waar het herstelmenu van Ekomenu zich op focust. Door het eten van gezonde maaltijden met extra energie en eiwitten kan het lichaam sneller herstellen. Diëtisten adviseren op dit moment om 2000 – 2200 Kcal en 75 tot 100 gram eiwitten per dag te eten en 3 liter water per dag te drinken.

Speciale herstel-maaltijdbox

Ben jij zelf getroffen door het coronavirus? Of heb je te maken met een andere luchtweginfectie? We weten nu dat voeding ontzettend belangrijk is voor een snel herstel. Ekomenu kan jou hierbij helpen met een speciaal eiwitrijk menu.

 • De maaltijden in dit menu hebben altijd minimaal 25 gram eiwitten
 • Gemiddeld hebben de maaltijden 30 gram eiwitten
 • Focus op eiwitrijke ingrediënten zoals noten, peulvruchten, vlees, vleesvervangers, vis, volkoren producten
 • Het herstelmenu is er voor 2, 3 of 4 personen en bevat 3 of 4 maaltijden
 • Meer weten? Bekijk ook deze voedingstips bij herstellen van Corona van het Maxima MC.

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *