HelloFresh eerste internationale CO2-neutrale maaltijdbox

HelloFresh gaat 100% van haar directe CO-2 uitstoot compenseren. Daardoor is het bedrijf de eerste internationale CO-2 neutrale leverancier van maaltijdboxen. Indirect zorgt er dit dan ook voor dat jij als klant van HelloFresh jouw persoonlijke CO-2 uitstoot reduceert. Hoe dat precies werkt lees je in deze blog.

Wat is CO-2 neutraal?
Elk bedrijf stoot CO-2 uit. Denk maar aan alle bedrijfsprocessen zoals kantoren, bezorging van de box, productie, etc. Bedrijven kunnen ervoor kiezen om hun CO-2 uitstoot te compenseren. Dit kan een bedrijf bijvoorbeeld doen door te investeren in groene projecten. HelloFresh wordt klimaatneutraal door te investeren in groene initiatieven van haar partner Planetly. Het bedrijf Planetly rekent precies uit hoeveel CO-2 een bedrijf als HelloFresh per jaar uitstoot en selecteert groene projecten om deze CO-2 te compenseren.

Om hoeveel CO-2 gaat het?
De verwachting is dat HelloFresh op deze manier al meer dan 40.000 ton CO2 zal compenseren. Ter vergelijking: een Nederlands huishouden stoot ongeveer 7,5 ton CO2 uit door energie in huis en vervoer.

Wat heb ik er aan?
HelloFresh probeert op verschillende manieren de ecologische voetafdruk van haar klanten te verkleinen. En dat is goed nieuws voor jou als klant. Op het moment dat jouw box bij jou aan de voordeur wordt bezorgd mag je er nu vanuit gaan dat alle Co-2 die is uitgestoten reeds gecompenseerd is. Je bent dus lekker duurzaam bezig!

Groene projecten waar HelloFresh in investeert

HelloFresh investeert in verschillende lokale en internationale groene projecten om haar Co-2 uitstoot te compenseren. Op lokaal niveau steunt HelloFresh een speciaal project dat zich focust op het opvangen van methaan van boerderijen.De mest van boerderijen wordt gebruikt voor het opwekken van duurzame stroom. Op internationaal niveau investeert HelloFresh ook op verschillende fronten. Dit gaat van grootschalige projecten voor duurzame energie in Mongolië tot het slim gebruiken van methaan uit boerderijen in Turkije.  Het is sowieso goed om te weten dat HelloFresh steeds meer aan het vergroenen is. HelloFresh heeft bijvoorbeeld een 270 kw zonnesysteem geplaatst op haar distributiecentrum in Nederland. Ook worden steeds meer boxen emissievrij bezorgd met elektrische busjes.

Bekijk andere biologische boxen

HelloFresh is niet de enige aanbieder die het klimaat serieus neemt. Veel maaltijdboxen proberen de ecologische voetafdruk van klanten te verkleinen. Op onze pagina met biologische maaltijdboxen vind je verschillende aanbieders zoals Ekomenu en De Krat die heel duurzaam bezig zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *