1 op 10 Nederlanders heeft weleens een maaltijdbox besteld

Dat de maaltijdbox snel aan populariteit wint, dat is geen geheim. Een recente publicatie van onderzoeksbureau Multiscope bewijst dat maar weer eens. 11% van de Nederlanders heeft al eens een maaltijdbox besteld. 20% van de Nederlanders hebben interesse, maar nog nooit een foodbox besteld. Deze groep heeft vooral interesse in een maaltijdbox vanwege de variatie in recepten en de inspiratie voor nieuwe gerechten.

Uit het onderzoek blijkt dat van deze 11% die wel eens een maaltijdbox geprobeerd heeft, liefst een derde blijft bestellen. Multiscope verwacht dat, gezien de hoge interesse en de herhaalaankopen, deze jonge markt verder gaat groeien. Een leuke insight uit het onderzoek van Multiscope is dat de maaltijdbox voor 2 of 3 dagen, voor 1 of 2 personen het meest populair is. De foodbox valt dus vooral in de smaak bij huishoudens met 1 of 2 personen. De meest populaire bezorgdag is de maandag. Vrijwel alle grote aanbieders (HelloFresh, De maaltijdbox voor families) bieden de maandag als bezorgdag. Maandag is waarschijnlijk een populaire dag omdat men op die dag de boodschappen voor de komende week in huis wil hebben.

Waarom wél een maaltijdbox?
Wat zijn de belangrijkste redenen dat Nederlanders geïnteresseerd zijn en/of een maaltijdbox geprobeerd hebben? Uit het onderzoek van Multiscope blijkt dat met name het gemak, de variatie en de inspiratie voor nieuwe gerechten redenen zijn waarom Nederlanders interesse hebben. 80% van de geïnteresseerden en gebruikers geeft aan veel waarde te hechten aan kwaliteit, 75% geeft aan prijs belangrijk te vinden.

Waarom géén maaltijdbox?
70% van de Nederlanders geeft aan geen interesse te hebben in een maaltijdbox. Wat zijn de belangrijkste argumenten van deze groep? Het onderzoek van Multiscope toont aan dat zij vooral denken dat de maaltijdbox erg duur is. Een ander nadeel voor hen is dat je niet zelf producten kunt kiezen, en kunt beoordelen op kwaliteit en versheid.

HelloFresh meest bekende maaltijdbox
Liefst 80% van de Nederlanders geeft aan dat ze HelloFresh kennen. Daarmee is HelloFresh met afstand de bekendste maaltijdbox in Nederland. Klanten van HelloFresh zijn het meest tevreden over de kwaliteit en de originaliteit van de box. Prijs en keuzevrijheid zijn zaken waar HelloFresh klanten minder tevreden over zijn. Bijna de helft van alle Nederlanders geeft aan de Allerhande Box te kennen. Mathijs Maaltijdbox (16%), Marley Spoon (12%), en Streekbox (11%) volgen op gepaste afstand. Hieronder zie je de bekendheid van de verschillende maaltijdboxen weergegeven. (Bron: Multiscope.nl)

bekendheid maaltijdboxen

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.