HelloFresh gaat bezorgen met elektrische busjes

Dat HelloFresh duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staat is geen geheim. Het bedrijf zet nu ook in op emissievrije bezorging met speciale elektrische busje. Deze klimaatvriendelijke bezorgbussen worden in eerste instantie ingezet in de binnenring van Amsterdam en later ook in utrecht en in Gent (België). Het is de bedoeling dat deze elektrische bussen in steeds meer bezorgregio’s gaan rijden. Op dit moment beschikken de bussen nog niet over genoeg actieradius om overal te rijden. Het streven is dat eind 2020 al de helft van de bezorging emissievrij is.

Efficiëntere routes
Sinds eind vorig jaar optimaliseert HelloFresh de bezorgroutes al met speciale software. Op die manier worden de routes dusdanig ingedeeld dat bezorgers zo min mogelijk kilometers hoeven af te leggen waardoor de CO2-uitstoot geminimaliseerd kan worden. De elektrische bussen zijn dus een volgende stap in de verduurzaming van HelloFresh.

Wat doet HelloFresh nog meer op het gebied van duurzaamheid?

Dat HelloFresh duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan dat is eigenlijk geen geheim meer. Eerder schreven we al een blog met voorbeelden wat HelloFresh doet aan duurzaamheid. Het bedrijf werkt bijvoorbeeld veel met lokale boeren en producenten. Op die manier hoeven er dus niet allerlei groenten, vlees of andere ingrediënten uit verre landen ingevlogen te worden. Verder kan HelloFresh op een heel nauwkeurige manier inkopen. Tel daarbij op dat de ingrediënten die in precies de juiste hoeveelheid worden geleverd, en er is nog nauwelijks sprake van voedselverspilling. Ook op het gebied van verpakking heeft het bedrijf de nodige slagen gemaakt. Denk aan het gebruik van het bekende kraftpapier. Verder biedt HelloFresh elke week een ruim en gevarieerd aanbod met vegetarische recepten. Vaak hebben deze vega-recepten een kleine footprint vergeleken met gerechten met vlees.

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *