Leveranciers van Willem&Drees in de spotlight

In deze blog lichten we een aantal leveranciers van Willem&Drees uit. Naast hun reguliere maaltijdbox assortiment verkopen ze bij Willem&Drees ook heel veel gezonde biologische boodschappen in hun supermarkt. Deze losse boodschappen zijn toe te voegen aan je box-bestelling. Je kunt ze dus niet los kopen (altijd in combinatie met een maaltijdbox). Hieronder kun je een aantal producten bekijken en meer vinden over de leveranciers. Ben je nieuwsgierig geworden? Bestel dan direct je eerste Willem&Drees box door gebruik te maken van onze kortingsactie. Een andere leverancier waar je ook extra gezonde boodschappen kunt toevoegen aan je bestelling is Albert Heijn met de allerhande box.

vis van willem en drees

1. Vis bij Willem&Drees
De term ‘traditioneel’ zegt tegenwoordig niet veel meer. Stond het woord voorheen voor iets verrukkelijks, tot stand gekomen dankzij familierecepten en eeuwenoude bereidingstechnieken, nu prijkt de term ‘traditioneel’ op potten, kant en klare pastasaus en dertien in een dozijn koekjes. Op zoek naar nieuwe woorden dus, voor dit authentiek, ambachtelijk lekkers: gerookte makreel, haringkoninkjes en meervalfilet. Gerookt door Alwin Meij, vierde generatie visroker uit Volendam, op die echte Meij manier, met beuken- en eikenhout, zonder rookaroma en vloeibare rook.

verse kruiden

2. Heerlijke kruiden
De zomer is aangebroken, ook in de tuin van Frank en Monique Radder van Puur Aroma. Is dat even lekker. Want in de tuin van Frank en Monique groeien verrukkelijke kruiden. Munt, krulpeterselie, dille of bronskleurig venkelkruid, stuk voor stuk creëren ze een geur- kleur- én smaakexplosie op je bord. Wat is het geheim van Frank en Monique? Ze geven dit lekkers alle tijd, er wordt biologisch geteelt zonder kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of genetisch gemodificeerd materiaal. Het resultaat is geweldig.

gezonde bessen in de box

3. Gezonde bessen bij de box
Kijk ze eens fonkelen! Deze kruisbessen komen van ’t Zeeuwse fruitteeltbedrijf De Ring. Margreeth en Harald Oltheten telen daar allerhande zachtfruit waaronder bessen: zwarte, rode, witte en heel veel soorten kruisbessen. Want, ook al groeit ‘ie aan een venijnig stekelige struik, de kruisbes is hun favoriet. Aan die stekels heeft de kruisbes trouwens ook de bijnaam stekelbes te danken. Tja, zo’n struik moet natuurlijk wat doen om hongerige vogels op afstand te houden. Want heerlijk fris is deze fonkelende bes.

chips vol vezels

4. Chips vol vezels
Ja, je ziet ‘t goed. Deze chips is gemaakt van kikkererwten. Daardoor bevatten ze 30% minder vet dan aardappelchips. En dat is niet alles. Ze bevatten meer vezels en dat is iets om blij van te worden. Recent onderzoek toon ‘t aan: microbacterien zijn gek op vezels. Zij blij, wij blij. Want microbacterien beschermen ons tegen de nodige ellende. Wat te denken van: overgewicht, diabetes-2, astma, darmkanker én depressie. Dus kom maar op met die vezels! Je vindt ze in volkorengranen, noten, fruit, groenten en nu dus ook in chips!

de vleesvervangers van Willem&drees

5. Vleesvervangers
Eet je minder dierlijke producten, houd dan wel je dagelijkse portie eiwitten in de gaten. Niet alleen is eiwit krachtvoer voor je spieren, ook is het een essentieel onderdeel van elke cel in je lichaam. Met de nieuwe vleesvervangers in de webwinkel zit ‘t wel snor met die portie eiwitten. Vega burgers, seitan en tofu in allerhande vormen en smaken. En een razend gezonde vorm van eiwit, tempeh. De jongens van BUMI zorgen met hun tempeh van gefermenteerde lupine voor meer variatie op de akkers én op je bord.

Recept-tip Willem&Drees maart 2023

kindvriendelijk recept willem en drees
Ken je de kindvriendelijke orzo al? Deze pasta met een rijstkorrel look, valt zelfs bij allerkleinste fijnproevers in de smaak. Een ongekend succesnummer is orzo met gehaktbaletjes in passata, oftewel tomatensaus. Na het draaien van hun eigen gehaktballetjes worden de bordjes verbluffend gretig leeggegeten. Maak een mengsel van gehakt, een fijngesneden uitje, een handje oude kaas, peterselie, paneermeel peper en zout. Draai kleine balletjes. Braad deze goudbruin in een koekenpan. Voeg de passata en een lepel balsamico toe. Terwijl dit staat te pruttelen, kook je de orzo. Na tien minuten is alles pronto!

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *