Maaltijdbox-test AD: HelloFresh en Allerhande Box een 8

Regelmatig leggen Nederlandse kranten en tijdschriften de Nederlandse maaltijdboxen onder een vergrootglas. Afgelopen weekend stond er een groot maaltijdboxen onderzoek in Algemeen Dagblad. Kookgek Ronald Giphart testte liefst 6 Nederlandse foodboxen en schreef uitgebreid zijn bevindingen op. Hieronder vind je een korte samenvatting van de AD-review van Juni 2019.

Welke boxen zijn allemaal getest door het AD?
Het Algemeen Daglad heeft 6 populaire boxen meegenomen in de test. Dit zijn De Familiebox, HelloFresh, Marley Spoon, Allerhande Box, Ekomenu en Willem&Drees. Dit zijn volgens ons ook de 6 meest populaire boxen van het moment. Bij onze reviews vind je natuurlijk een uitgebreide beoordeling van de genoemde boxen. Maar het is altijd leuk om te kijken hoe een andere expert zoals Ronald Giphart naar het aanbod kijkt.

De resultaten van van het onderzoek

Het Algemeen Dagblad heeft de 6 genoemde boxen beoordeeld op 6 verschillende punten: de prijs, inhoud van de box, de kwaliteit van de producten, de kwaliteit van de recepten en de originaliteit. Kleine disclaimer: uiteraard blijft een maaltijdbox-onderzoek altijd vrij subjectief. Wat de ene lekker vindt, kan de ander niets vinden. En waar de een vindt dat een recept heel origineel en gemakkelijk op te volgen is, kan dat voor een ander weer heel anders zijn. Laat je dus niet afschrikken door een laag cijfer van jouw favoriete maaltijdbox!

  1. HelloFresh, 8+: De beste uit de test. Goed, lekker en gemakkelijk.
  2. Allerhande box, 8: Op het eerste oog niet heel lekker, maar uiteindelijk wel prima
  3. Ekomenu, 7,5: Duurzame werkwijze, maar culinair gezien niet bijzonder
  4. Willem&Drees, 7,5: Sympathieke aanbieder, maar gerechten vallen wat tegen
  5. Familiebox, 7: Degelijk maar wat saaie gerechten
  6. Marley Spoon, 6: Het uiterlijk vertoon lijkt belangrijker dan de inhoud

Kunnen wij ons vinden in deze resultaten?

Als maaltijdboxvergelijker hebben wij inmiddels al heel wat boxen uitgeprobeerd en getest. Het is dan ook altijd interessant om te zien hoe iemand anders de verschillende boxen beoordeeld. Op veel punten kunnen wij ons vinden in het eindoordeel van het AD. Zo biedt HelloFresh op dit moment het beste totaalplaatje: uitstekende ingrediënten, afwisselende recepten, een gebruiksvriendelijk account en de juiste tone of voice. Opvallend is dat ook de Allerhande Box van Albert Heijn zo goed uit deze test komt. De inhoud van de zakken is inderdaad erg goed. Maar wat de echte maaltijdbox-fan bij AH toch wel mist is een beperkte keuze in recepten en het ontbreken van een online account waar je gemakkelijk boxen kunt inplannen en overslaan.

Verrassing, laag cijfer voor Marley Spoon
Wat ons verrast is het lage cijfer voor Marley Spoon. Wij hebben deze box meerdere keren mogen proberen, en waren daarbij toch wel erg enthousiast. Ook omdat je hier inmiddels de keuze hebt uit liefst 20 recepten. Hoog tijd om deze box binnenkort opnieuw te testen en te kijken of Ronald Giphart gelijk heeft.

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *