Marley Spoon ervaringen

Wil jij de laatste Marley Spoon ervaringen lezen van echte gebruikers? Op deze pagina hebben wij een aantal bruikbare Marley Spoon reviews geplaatst. Op basis van deze ervaringen kun jij wellicht beter inschatten of deze maaltijdbox iets voor jou is. Marley Spoon pronkt met verse, lekker recepten van chef-koks en een goede service. Maar ervaren de klanten van Marley Spoon dat ook zo? Speciaal voor jou hebben wij alle pluspunten en minpunten op een rijtje gezet. Over het algemeen zijn gebruikers van de Marley Spoon box het meest content met de vrijheid om zelf de inhoud van de box te kiezen. Dit is dan ook iets waar deze foodbox zich mee onderscheidt. Lees snel verder voor de andere ervaringen.

Heb jij zelf zeer positieve of juist erg negatieve Marley Spoon ervaringen? Wij horen graag jouw mening over deze maaltijdbox. Op basis daarvan kunnen wij de ervaringen weer verrijken en een nog betrouwbaarder beeld neerzetten van wat Nederland nu echt vindt van Marley Spoon.

Veel plezier bij het lezen van de Marley Spoon reviews. Wij hopen dat het je keuze voor een bepaalde maaltijdbox iets makkelijker maakt. Alle ervaringen zijn natuurlijk heel persoonlijk. Het kan best zijn dat de ene persoon de box te vol vindt en de andere de inhoud precies goed. Het is belangrijk dat je dat wel in je achterhoofd houdt bij het lezen van verschillende reviews van maaltijdboxen op deze website.

Onze ervaring met de Marley Spoon Maaltijdbox

In de tweede week van maart hebben wij de Marley Spoon Classic Box uitvoerig uitgeprobeerd. Hieronder lees je onze bevindingen met deze box.

“De Betere Box”
Marley Spoon werkt hard aan de slogan “De Betere Box”. En dat doen ze eigenlijk best wel goed. Dat begint al bij het bestellen op de website. De website oogt luxe, ietwat exclusief en het bestelproces gaat erg vloeiend. Ik had al veel gehoord over het zelf kiezen van je recepten, en ik denk dat dit gelijk het grootste pluspunt is van de Marley Spoon Box. Via de website kun je eenvoudig kiezen uit 7 voorgestelde recepten. Deze optie was niet mogelijk bij de eerdere boxen die wij uitprobeerden. Soms bereidde je dan een maaltijd (bijv. kabeljauw), waar je helemaal niet van houdt. En dat is best wel zonde! Net als andere boxen informeert Marley Spoon van tevoren welke ingrediënten je zelf moet toevoegen. Dat was in dit geval bijna niks. Maar er wordt ook vermeld welk kookgerei je nodig hebt. En dat is wel handig! Heb je bijvoorbeeld net geen keukenrasp of bakpapier in huis? Dan kun je die nog op tijd in huis halen.

Geen concrete communicatie rondom bezorging
Onze box werd bezorgd op vrijdagavond. “Tussen 18:00 en 21:30” stond er in de mail. Een behoorlijk ruime inschatting. Omdat Marley Spoon geen SMS stuurt met een wat specifiekere tijd moet je dus de hele avond wachten op de box. Dit vind ik een nadeel. Mocht je onverhoopt niet thuis zijn, dan zal Marley Spoon de box enkele dagen nog eens proberen af te leveren. Ben je dan weer niet thuis? Dan gaat de box naar de voedselbank.

Een luxe, kwalitatieve maaltijdbox
Direct bij ontvangst kreeg ik al een positief gevoel over de Classic Box van Marley Spoon. De kleine box heeft een luxe en kwalitatieve uitstraling. Wanneer we de box openmaken is het geen chaos met losse groenten en andere ingrediënten. Elk gerecht zit namelijk in een bruine papieren zak. Deze papieren wekken het gevoel op dat de producten ‘vers van de markt’ komen. Een ander voordeel: Je hoeft niet na te denken over wat wel/niet in de koelkast moet. Op de zakken staat welk gerecht het is, en een sticker met “leg mij alsjeblieft in de koelkast”. Je hebt dus nauwelijks werk met het opbergen van de producten. Lekker tijdbesparend! Leuk is ook het handgeschreven kaartje dat Marley Spoon bij alle nieuwe klanten in de box stopt. Zeer attent!

Een prima uitstraling, maar hoe zit het met de kwaliteit en de recepten?
De box oogt dus erg kwalitatief.. Maar veel belangrijker: hoe zit het met de kwaliteit van de inhoud? De producten ogen vers en er is zeker niet bespaard op de omvang van de paprika’s, courgettes en uien. Grote stukken groenten, daar houden wij wel van.

In onze maaltijdbox zaten de volgende recepten:

 • Gevulde portobello’s met sperziebonen-linzensalade
 • Rozemarijn kippetje met vijgen-geitenkaas pasta
 • Siciliaanse pasta met aubergine en paprika

De recepten worden op een lekker groot en overzichtelijk formaat weergegeven. Dus geen ingewikkelde boekjes waar alles door elkaar staat en waar je constant heen en weer hoeft te bladeren. Hieronder in het kort onze ervaringen met deze recepten.

Gevulde portobello’s met sperziebonen-linzensalade
Het eerste recept wat wij probeerden waren de gevulde portobello’s met sperziebonen-linzensalade. Een vegetarisch recept dus. Op het recept werd aangegeven dat de bereidingstijd 30 minuten bedraagt. Dit bleek iets te optimistisch te zijn. In goed 40 minuten stonden de gevulde portobello’s op tafel. De portobello’s waren prima, maar het crème fraîchemengsel met zoete chilisaus werd op een gegeven moment wel érg zoet waardoor de aardigheid er iets te snel af was. De sperziebonen-linzensalade diende natuurlijk als vleesvervanger. Van linzen moet je wel echt houden, niet mijn persoonlijke favoriet in ieder geval.

Rozemarijn kippetje met vijgen-geitenkaas pasta
Na een ietwat tegenvallend eerste kennismaking met Marley Spoon waren de volgende dag de rozemarijn kippetjes aan de beurt. Dit was werkelijk een feestmaal. Met name de kipfilet van de Blije Ilper scharrelkip was heerlijk mals. Vlees van topkwaliteit! De orecchiette pasta was nieuw, maar viel ook bijzonder goed in de smaak. In combinatie met de geitenkaas, courgette, vijgen en rozemarijn was dit een recept die we zeker nog eens gaan maken.

Siciliaanse pasta
Het laatste recept uit de Marley Spoon Classic Box was de Siciliaanse pasta. Wederom een vegetarisch recept dus. Waar de gevulde portobello’s dus iets tegenvielen, was dit vegetarische recept wel bijzonder lekker! Door deze Siciliaanse pasta, met aubergine, paprika, rozijnen, amandelen en een heerlijke tomatensaus waande ik mezelf zowaar even in Italië. De pasta leek op het eerste oog vrij simpel, maar smaakte uiteindelijk toch best bijzonder. Niet in de laatste plaats door details door de toevoeging van een citroen en de geraspte kaas en geschaafde amandelen waarmee de pasta werd gegarneerd.

Conclusie: Marley Spoon Review

Na een week testen van de Marley Spoon Classic Box heb ik een vrij goed beeld gekregen van deze maaltijdbox. Marley Spoon profileert zich als “De betere box”, en daar is eigenlijk geen woord aan gelogen. Wanneer je puur kijkt naar de inhoud, de kwaliteit van de groenten, het vlees, de kruiden, dan is er niet veel verschil met concurrerende boxen als HelloFresh en Mathijs Maaltijdbox. Maar wanneer je kijkt naar het totaalplaatje, en de manier waarop de maaltijdbox aangekleed wordt doet Marley Spoon het toch wel erg goed.

Dat begint al bij het begin. Het bestellen van de box gaat op een hele soepele manier. Het is ontzettend fijn dat je direct kunt aangeven wat je wel/niet lekker vindt, en dat je zélf gerechten kan kiezen(!).

De maaltijdbox zelf is een prachtig product. Om een aantal voorbeelden te noemen: De box oogt kwalitatief en de ingrediënten worden per recept verpakt en kunnen in een keer de koelkast in. De recepten worden op een prettige en heel duidelijke manier meegeleverd. Het handgeschreven kaartje geeft je direct een warm gevoel bij Marley Spoon.

Ook de service die Marley Spoon biedt via haar eigen App vind ik een groot pluspunt. Met de App kun je op elk moment van de dag jouw bestelling bekijken, wijzigen, gerechten toevoegen of juist verwijderen. Dit alles werkt op een dusdanige prettige en gemakkelijke manier dat ik vrijwel zeker weet dat ik binnenkort weer een Marley Spoon maaltijdbox laat thuisbezorgen.

De Marley Spoon ervaringen van Brutsellog

Allereerst vatten wij de review van Brutsellog hier samen. Zij testte de Marley Spoon box voor twee personen voor twee maaltijden. Benieuwd wat de belangrijkste conclusies zijn van deze review? Lees de hoogtepunten van haar Marley Spoon ervaringen hieronder. Voor de volledige post ga je naar de blog van Brutsellog.eu.

Positieve ervaringen

 • Bij Marley Spoon kun je zélf kiezen wat je in de box wilt. Hiermee onderscheidt Marley Spoon zich van concurrenten als HelloFresh en Mathijs Maaltijdbox
 • Marley houd je goed op de hoogte van jouw bestellingen en bezorgingen. Als er een wijziging plaatsvindt hoor je dit tijdig wat prettig is
 • De recepten zijn duidelijk en goed te volgen. Soms kun je wel merken dat de tekst uit het Duits naar het Nederlands vertaalt is
 • De gerechten met groente zijn afwisselend en inspirerend

Negatieve ervaringen

 • Het is niet mogelijk om een eenpersoons maaltijdbox te bestellen. Je moet dus sowieso met twee mensen zijn om gebruik te maken van de Marley Spoon box. HelloFresh is op dit moment het enige alternatief met een box voor 1 persoon.
 • Een opmerkelijke negatieve ervaring: De box werd bezorgd door een bus van de conurrent. Dat voelt een beetje raar.
 • De recepten zijn wat eentonig. Vlees zoal varkenshaas en biefstuk zijn veelgebruikte producten in de gerechten. Qua variatie mag het dus wel iets veelzijdiger.

Marley Spoon Review door Ninjamoeder.nl

De tweede review van Marley Spoon is die door Ninjamoeder.nl Deze blogster schreef een duidelijke review over de Maaltijdbox van Marley Spoon en komt met een aantal bruikbare conclusies die wellicht ook voor jou relevant zijn. De volledige blog van Ninjamoeder is helaas niet meer beschikbaar omdat deze blogger gestopt is.

Voordelen Marley Spoon

 • Een van de meest gebruikte voordelen in Marley Spoon reviews is het feit dat je bij deze foodbox zelf de gerechten kan kiezen
 • Het is niet noodzakelijk om een abonnement af te sluiten
 • De box van Marley is niet uitzonderlijk duur. Voor €5,80 heb je al een maaltijd per persoon
 • De box wordt volledig gratis thuisbezorgd.
 • De ingrediënten in de maaltijdbox zijn zowel vers als duurzaam
 • Ook een zeer positieve ervaring: De maaltijden zijn goed te bereiden. Je hoeft dus geen kooktalent te hebben om de gerechten op tafel te zetten
 • De review van Marley Spoon eindigt met een vaak gehoorde positieve ervaring: Doordat je de box elke week ontvangt doe je ontzettend veel inspiratie op voor nieuwe recepten en nieuwe ingrediënten. Een ware verrijking voor jouw kook-skills.

Nadelen Marley Spoon

 • De kinderen van deze schrijfster waren wat minder blij met de gerechten. Deze negatieve ervaring hoor je overigens wel vaker. Veel aanbieders van maaltijdboxen bieden een zogeheten Familiebox aan met maaltijden voor het hele gezin. Maar deze gerechten worden lang niet altijd gewaardeerd door de kinderen thuis
 • Ook de volgenden “negatieve ervaring” is van toepassing op alle maaltijdboxen: Je hebt op een bepaalde dag niet zelf de vrijheid om te koken wat je wilt. Je zit min of meer vast aan de inhoud van de box
 • In de box zit precies genoeg voor het aantal personen dat je gekozen hebt (bijv. 2 of 4 personen). Er is dan ook niets over voor een onverwachte extra mee-eter. Wanneer je in de supermarkt je boodschappen doen heb je over het algemeen vaak net iets te veel waardoor je wat flexibeler bent. Een kliekjesavond op vrijdag is bijvoorbeeld vaak ook niet aan de orde.