Hoe kindvriendelijk is een maaltijdbox eigenlijk?

In de maaltijdbox vind je de meest gevarieerde producten en recepten. Je zult niet snel een maaltijd als boerenkool of een standaard macaroni op tafel zetten met een boodschappenpakket van bijvoorbeeld HelloFresh of Mathijs. Nu vraag jij je misschien af: Is een maaltijdbox wel geschikt als ik ook (kleine) kinderen heb die mee-eten? Het antwoord is ja! De Familiebox was de eerste aanbieder die de zogenaamde Familiebox introduceerde. Gezien het enorme succes van deze gezinsvariant volgden andere aanbieders als HelloFresh al snel. In deze blog bekijken we de kindvriendelijke maaltijdboxen, en laten we zien welke mogelijkheden er zo al zijn.

familiebox uitgelicht

Welke maaltijdboxen voor kinderen zijn er?

In Nederland zijn er inmiddels flink wat maaltijdboxen geschikt voor kids. Hieronder bespreken we in het kort de 3 meest populaire kind-maaltijdboxen: De Familiebox, HelloFresh en Ekomenu. Zij bieden alle 3 heerlijke kindvriendelijke gerechten die geschikt zijn voor jong en oud.

De Familiebox

De Familiebox  bevat eigenlijk alleen recepten die ook geschikt zijn voor kinderen. Je zult er geen ingrediënten in vinden met een heel uitgesproken smaak. Kinderen zijn nog druk met het ontwikkelen van hun smaak. Het is daarom wel leuk om je kinderen al vroeg met bijvoorbeeld nieuwe groenten kennis te laten maken. In de praktijk blijkt het dat kinderen op latere leeftijd veel meer eten lusten, wanneer ze als kind al te maken kregen met nieuwe en veelzijdige ingrediënten. De Familiebox van Mathijs is trouwens alles behalve saai. Hoewel de box toegankelijk is voor iedereen, vind je hier best uitdagende recepten zoals Tagliatelle met tonijn, tomaatjes en courgette.

HelloFresh

Daarnaast biedt ook HelloFresh een speciale “Familybox” aan. Deze speciale foodbox is geschikt voor 3 tot 6 maaltijden, en een plezier voor het hele gezin. Zelf geeft HelloFresh aan dat kinderen vanaf een leeftijd van 2 jaar al mee kunnen eten met deze box! Het belangrijkste kenmerk van de HelloFresh Familybox is dat de recepten met name erg toegankelijk zijn. Maar de recepten zijn alles behalve saai en standaard. Je vind in deze box namelijk zowel vlees, vis, maar ook vegetarische recepten.

Ekomenu

Bij Ekomenu kies je uit liefst 14 verschillende leefstijlen. Je kunt hier ook kiezen voor de Gezins Malatijdbox. Dit is een box speciaal voor gezinnen met kindvriendelijke gerechten. De box is volledig biologisch en bevat lekker veel groenten, vooral afkomstig van lokale boeren en producenten. Deze box bevat gerechten waarbij kinderen moeiteloos mee eten en op jonge leeftijd al kennismaken met verschillende groenten en ingrediënten. Hartstikke leuk om eens te proberen samen met je kinderen.  Je houd zo nog veel tijd over ook!

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *