Willem & Drees partner van Week Zonder Vlees

Steeds meer consumenten weten dat overmatige vleesconsumptie een grote impact heeft op ons klimaat, op dieren en op onze gezondheid. Om de stap naar een eetpatroon met minder vlees makkelijker te maken, vindt dit jaar de eerste Nationale Week Zonder Vlees plaats van 5 t/m 12 maart. Willem&Drees is officieel partner van de week.

Het minderen van vleesconsumptie is de meest laagdrempelige manier om als consument iets aan een beter milieu te doen. Tegelijkertijd vinden we het vaak moeilijk om een lekker gerecht te koken zonder vlees of vis. Om consumenten hierbij een zetje in de rug te geven heeft Isabel Boerdam de Nationale Week Zonder Vlees geïnitieerd. De doelstelling van deze week sluit uitstekend aan bij de missie van Willem&Drees om eerlijkere en duurzamere voedselketens te realiseren. Isabel en Willem&Drees werkten al eerder samen voor de ontwikkeling van het volledig vegetarische kerstmenu in december 2017.

vegetarische-box-willem-drees

Vlees en duurzaamheid
De wereldwijde veeteeltsector heeft een enorme impact op ons klimaat. Uit onderzoek van Chatham House blijkt dat deze sector meer broeikasgas uitstoot dan de volledige transportsector. In Nederland heeft Babette Porcelijn onderzocht wat het klimaat effect is van de consumptie van de gemiddelde Nederlander. Vlees staat op nummer 2 in haar impact top 10. Door minder vlees te eten kun je dus een enorme bijdrage leveren aan een beter klimaat realiseren.

Nationale Week Zonder Vlees
De eerste Nationale Week Zonder Vlees vindt plaats van 5 tot en met 11 maart 2018. Tijdens de week kun je samen met tienduizenden andere Nederlanders ervaren hoe lekker en makkelijk het is om zonder vlees te eten. Wil je ook meedoen? Schrijf je dan in op www.weekzondervlees.nl en ontvang het officiële magazine boordevol inspiratie thuis op je deurmat. Wil je het echt makkelijk voor jezelf maken? Meld je dan voor 27 februari aan voor een vegetarische en biologische maaltijdbox van Willem&Drees. Onze chef Diana heeft 3 heerlijke gerechten ontwikkeld speciaal voor de Nationale Week Zonder Vlees!

Willem&Drees
Willem&Drees maakt biologisch eten van een duurzame voedselketen makkelijk voor iedereen. Samen met boeren en burgers vormt onze coöperatie een duurzame voedselbeweging die lekker, gezond en biologisch eten voor iedereen toegankelijk maakt. Onze boeren ontvangen een eerlijke prijs en jij ontvangt een box vol verse, Nederlandse én 100% biologische seizoensproducten. Je hoeft niet na te denken over lekkere recepten, dat doet onze chef Diana voor je. Van de 3 maaltijden zit er altijd 1 vegetarisch gerecht in onze boxen. En uiteraard kun je ook voor volledig vegetarisch kiezen met onze vegetarische boxen.

Een vegan maaltijdbox
Wil je enkel nog plantaardig eten? Dan zijn er ook verschillende vegan-maaltijdboxen. Eerder deze maand schreven we hier een leuke gastblog over bij Columns by Kari. In deze blog vind je onder andere de voordelen wat een vegan-box, en welke aanbieders er op dit moment allemaal zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *