Home Made Chefs en Boerschappen helpen boeren uit de brand

Online kookplatform Home Made Chefs en maaltijdbox aanbieder Boerschappen hebben de handen ineen geslagen om Nederlandse boeren te helpen met hun overschotten. Door het coronavirus kunnen veel boeren hun producten niet meer kwijt. Dat komt omdat veel restaurants en andere horecagelegenheden gesloten zijn. Home Made Chefs en Boerschappen hebben hier iets op bedacht: door deze verse producten in speciale boxen te stoppen kunnen mensen er thuis mee aan de slag. Consumenten hebben de keuze uit 4 boxen: De Chefs,- Prep-, Black-, en Kids Box. Op deze pagina lees je meer informatie over deze unieke maaltijdbox.

  • Door de coronacrisis hebben veel boeren het zwaar. Ze kampen met enorme overschotten
  • Home Made Chefs en Boerschappen kopen deze producten op en stoppen ze in unieke maaltijdboxen
  • Consumenten kunnen op een heel gebruiksvriendelijke manier zo’n box bestellen en laten bezorgen afhalen bij een Pick Up Point
  • De boxen bevatten kwalitatieve versproducten  plus instructies waarmee je thuis zelf aan de slag kunt
  • Ook de Rabobank ondersteunt het project en stelt haar parkeerplaatsen ter beschikking waar je de boxen kunt afhalen

Welke Home Made Chefs maaltijdboxen zijn er?

In de webshop boerschappen.homemadechefs.nl heb je op dit moment de keuze uit 4 verschillende maaltijdboxen. Elke dinsdagavond vind je op deze website de nieuwe inhoud voor de komende week. Bestellen kan tot 3 dagen voor het  bezorg- of ophaalmoment. De ophaaldag en het tijdstip verschilt per locatie. Kijk dus eerst even welke ophaallocaties en dagen er in jouw regio beschikbaar zijn. Bezorgen kan door heel Nederland op dinsdag en zondag. Hieronder vind je in het kort meer informatie over de 4 verschillende boxen waar je uit kunt kiezen.

de-boxen-van-home-made-chefs
Je kunt kiezen uit 4 verschillende maaltijdboxen

Kids Box, vanaf €67,50
De Kids Box is speciaal bedoeld voor gezinnen met jonge kinderen. De box bevat vrolijke en lekkere gerechtjes die je samen met je kids kunt klaarmaken. Je krijgt toegang tot handige filmpjes waarin precies wordt uitgelegd hoe het werkt. Een leuke bezigheid nu de kinderen thuis zijn. De box kost €67,50 en is geschikt voor kleine en grote gezinnen.

Black Box, vanaf €29,50
De Black Box is een vegetarische verrassingsbox met bijzondere producten en handige tips en instructies. In de box vind je volop inspiratie om lekker te koken met het seizoen. Leerzaam, leuk en ook nog eens ontzettend lekker. De box is er in 2 formaten: Small voor 2 personen/2 dagen (€29,50) en XL voor 2 personen /4 dagen (€49,50).

Prep Box, vanaf €29,50
De Prep Box is rijkelijk gevuld met bijzondere, verse en heel lekkere plantaardige ingrediënten. Deze box is dus direct 100% vegan. Het leuke aan deze box is dat er een aantal gave Jars – dat zijn van die Amerikaanse wekpotten – inzitten met bijzondere producten. De box met 5 “jars” en 5 bereidingen kost €29,50. De box met 10 van deze “jars” en 10 bereidingen kost €57,50

Chefs Box, vanaf €49,50
Met deze box leer je koken als een echte chef. De box bevat seizoensgebonden producten van de hoogste kwaliteit. De Chefs Box is er voor 2 (€49,50), 4 (€89,50) of 6 (€109,50) personen en bevat standaard 3 gerechten. In principe zitten alle benodigdheden in de box, al kan het zijn dat je nog naar de winkel moet voor een kleine aanvulling.

Meer info en veelgestelde vragen

Misschien ben je enthousiast en wil je deze maaltijdbox van Home Made Chefs en Boerschappen wel eens uitproberen. Hieronder vind je in een handige FAQ nog eens alle belangrijke informatie op een rijtje.

Wat is de maaltijdbox van Home Made Chefs en Boerschappen?
Deze maaltijdbox is een initiatief om boeren te helpen met hun enorme voedseloverschotten door de coronacrisis. De 100% verse producten van deze boeren worden in handige maaltijdboxen gestopt die jij eenvoudig online kunt bestellen.

Waarom is dit initiatief gestart?
Vanwege het coronavirus kunnen boeren veel van hun producten niet kwijt. Dat komt omdat restaurants en andere horecagelegenheden op dit moment gesloten zijn. Door de introductie van deze maaltijdbox komen de lekkerste en meest verse producten van het seizoen toch nog bij de mensen thuis op het bord.

Wat zijn de kosten van deze box?
Er zijn 4 verschillende boxen, elk voor een andere doelgroep. De box is al beschikbaar vanaf €29,50 (Black Box en Prep Box). De Chef Box (vanaf €49,50) en Kids Box (vanaf €67,50) zijn iets duurder.

Hoe komt deze box bij mij thuis?
Je kunt een van de 4 boxen eenvoudig online bestellen en laten bezorgen of ophalen bij een van de drive-thru’s. Bezorging kan door heel Nederland, op dinsdag en op zondag. Afhalen kan op verschillende locaties in Nederland. De ophaaldag- en het tijdstip wisselt per regio. Kijk dus even op de website wanneer je jouw box kunt afhalen.

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *