Prijsverschil tussen Allerhande Box en losse ingrediënten afgenomen

Na de lancering van de Allerhande Box was er nogal wat kritiek op de maaltijdbox van onze grootste supermarkt. Deze kritiek ging met name over de prijs van de box. De Allerhande box voor 4 personen was aanvankelijk liefst €14 duurder dan wanneer je de ingrediënten los zou kopen. Wie vorige week of deze week de losse ingrediënten uit de box voor 4 personen zou bestellen, komt uit op een prijs van €44. Dat betekent dat het verschil nog “slechts” €5 bedraagt. De Allerhande Box voor 4 personen kost namelijk €49. Dit blijkt uit een prijscheck van Distrifood.

Er is wel een kleine kanttekening voor deze berekening. In de Allerhande Box zitten namelijk soms producten die je niet in in de winkel kunt komen. Een voorbeeld is een doosje met 4 eieren die wel in de Allerhande Box zit, terwijl in de winkel alleen een doosje met 6 eieren te koop is. De berekening is dus niet 100% sluitend. Distrifood heeft geprobeerd om voor elk product in de maaltijdbox, een zo identiek mogelijk product uit de supermarkt te kiezen. In vrijwel alle gevallen is er gekozen voor het huismerk van Albert Heijn. Op die manier blijft de prijs van de losse ingrediënten zo laag mogelijk.

Allerhande Box iets duurder, maar biedt vele voordelen

Het is ook niet raar dat de Allerhande Box iets duurder is dan wanneer je de afzonderlijke ingrediënten in de winkel zou kopen. De Maaltijdbox van Albert Heijn wordt immers gratis thuisbezorgd. Wanneer je losse boodschappen online zou bestellen betaal je minimaal €4,95 aan verzendkosten. Bovendien bevat de box precies de juiste hoeveelheid van alle producten, waardoor je praktisch nooit iets hoeft weg te gooien. Als klant van de Allerhande Box hoef je je bovendien niet druk te maken over recepten. In de box zitten inspirerende, gezonde en lekkere recepten die precies passen bij de inhoud van de box. Kortom: De Allerhande Box bespaart je een hoop tijd en moeite. Bekijk het actuele aanbod met Allerhande Box kortingscodes om op die manier jouw eerste box nóg voordeliger te bestellen.

Heb jij de Allerhande Box al geprobeerd? En vind jij het terecht dat de box iets duurder is dan de losse boodschappen? Wij horen graag jouw mening!

 

 

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *