Enjoy Fresh bezorgt gezonde magnetronmaaltijden

Wij zijn constant op zoek naar nieuwe aanbieders van maaltijdboxen, en proberen deze allemaal met jullie te delen. Deze week kwamen wij Enjoy Fresh tegen. Enjoy Fresh bezorgt “gezonde” magnetronmaaltijden bij jou thuis. Wil je dus wel profiteren van het gemak van een maaltijdbox, maar heb je geen zin of geen tijd om vervolgens 30 minuten in de keuken te staan? Dan is Enjoy Fresh misschien iets voor jou.

Het concept van Enjoy Fresh is erg helder. Op de website vind je het weekmenu waar je gerechten kunt kiezen die jou aanspreken. Het minimale bestelbedrag is €24, wat er op neerkomt dat je minimaal 3 gerechten moet kiezen. Je kunt ook speciale extra’s mee bestellen zoals een appelcake, een salade of erwtensoep. Het is ook mogelijk om passende dranken te bestellen bij Enjoy Fresh. Jouw complete bestelling wordt vervolgens netjes thuisbezorgd.

easy fresh gerechten
Enkele gerechten van Enjoy Fresh

Het grote voordeel van Enjoy Fresh is dat je de maaltijden razendsnel op tafel kunt zetten. Het enige wat je hoeft te doen is de maaltijd uit het doosje halen, en enkele gaatjes te prikken in de folie. Vervolgens zet je de maaltijd 6 tot 8 minuten in de magnetron, en voila! Jouw warme maaltijd is gereed. De maaltijden zijn altijd voor 1 persoon. De prijs van een maaltijd ligt rond de € 9,00, wat best prijzig is. De maaltijden zijn over het algemeen wel wat uitgebreider dan de magnetronmaaltijden die je van bijvoorbeeld Albert Heijn gewend bent. Zalmfilet met kruidenkost en zuurkool geitenkaas smaken ook prima als magnetronmaaltijd.

Hoe gezond zijn de Enjoy Fresh maaltijden?

Bij magnetronmaaltijden denk je misschien niet direct aan gezonde maaltijden. Toch beweert Enjoy Fresh dat hun maaltijden wel degelijk gezond zijn. Dat komt doordat ze gerechten veel groente bevatten, er weinig zout gebruikt wordt, en verzadigde vetten nauwelijks gebruikt worden. Enjoy Fresh zegt dat alle maaltijden vers gekookt worden. Alle groenten, vlees en vis worden direct bij binnenkomst bereid, zodat er geen smaken en voedingsstoffen verloren gaan. De maaltijden kun je niet erg lang bewaren. Na aflevering kun je een gerecht nog ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren. Zo gezond en vers als bijvoorbeeld Beebox zal het natuurlijk niet zijn. Maar voor een magnetronmaaltijd klinkt dit helemaal niet verkeerd.

Enjoy Fresh werkt niet met een abonnement. Je bestelt dus per week de gerechten. Bezorging vindt plaats op maandag en vrijdag, zowel overdag als ‘s avonds. Je moet wel thuis zijn om de maaltijden in ontvangst te nemen. Ben je niet thuis? Dan wordt de bestelling weer meegenomen, en krijg je jouw geld niet terug. Afhalen is (nog) niet mogelijk. Dit vinden wij wel een groot nadeel. De bezorgkosten bedragen overigens €3,50 per levering.

 

Hans Kisteman

Wil jij alles weten over maaltijdboxen? Mijn naam is Hans Kisteman, en ik vertel je graag alles over de verschillende soorten boxen. Of je nu een normale maaltijdbox wilt bestellen of een vegetarische, vegan of kindvriendelijke variant: ik zal je adviseren. Daarnaast deel ik mijn ervaringen d.m.v. testen & beoordelingen en beantwoord ik vragen via de mail (info@maaltijdbox.org). Je kunt me natuurlijk ook volgen op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *