Boerschappen Maaltijdbox

Boerschappen is de nieuwste – 100% authentieke – landelijke maaltijdbox in Nederland. Het in Brabant gevestigde bedrijf rijdt dagelijks langs tientallen boeren en stelt speciale verse boxen samen bomvol mooie, verse en pure producten. Dat betekent geen of nauwelijks bestrijdingsmiddelen en geen geur-, kleur- en smaakstoffen of slechte E-nummers. Op dit moment biedt Boerschappen 5 verschillende boxen die je eenvoudig via de website kunt bestellen. Via “Mijn Boerschappen” kan je eenvoudig jouw abonnement beheren en boxen inplannen. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over deze verse maaltijdbox, inclusief onze eigen uitgebreide review. Meteen proberen? Bekijk dan de actuele Boerschappen kortingscodes.

boerschappen-logo

Alles wat je over Boerschappen moet weten in 1 minuut

Boerschappen in het kort:

 • 5 verschillende boxen (geen receptenkeuze)
 • Personen: 1 t/m 6
 • Vegetarisch: Ja
 • Kindvriendelijk: Nee
 • Actietarief 1e box: €22,75
 • 2 pers. 3 maaltijden: €34,00 per week

Waarom deze box proberen?
Boerschappen is een authentiek Brabants bedrijf dat heel lokaal versboxen samenstelt. Per 1 oktober is er landelijke bezorging. Op dit moment heb je de keuze uit 5 verschillende boxen met verse & pure producten van het Brabantse land. Geen ongezonde toevoegingen en voor een betaalbare prijs!

boerschappen-maaltijdbox-review

De verschillende boxen van Boerschappen

Het bedrijf is heel lokaal begonnen door boodschappen op te halen bij lokale boeren. Inmiddels is Boerschappen uitgegroeid tot een serieuze versbox die door heel Nederland bezorgt. Je kunt kiezen uit 5 verschillende boxen. Hieronder sommen we deze boxen in het kort op:

 1. Gemaksbox: De makkelijkste box met alle ingrediënten voor 3 gezonde, verse en snelle maaltijden. Voor 2 personen vanaf €38,50.
 2. Oogst Box: Een box met lekker veel verse groenten en fruit uit Brabant. Ook geschikt voor vegetariërs.  Inclusief zuivel en een extraatje zoals kaas. Ook melkvrij te bestellen. Voor 2 & personen, vanaf €21,75.
 3. Compleet Box: de meest populaire box met allerlei dagverse producten voor 3 tot 4 maaltijden. De box wordt aangevuld met lekkere extraatjes als kaas, fruit of vleeswaren. Voor 1 t/m 6 personen, vanaf €23,50.
 4. Vangst Box: zoals de naam al doet vermoeden: verse vangst (vlees en vis) in een box. Geleverd met lekkere zuivel en kaas.
 5. Vegan Box: speciaal voor veganisten: een 100% plantaardige box. Met 7-8 soorten groenten, fruit, noten en zaden. Goed voor 3 of 4 maaltijden
 6. FAIM Fruittas: Een verassende, heerlijke én verse fruittas met 5-6 soorten fruit van lokale en niet-lokale telers.

Let op: Boerschappen is geen kant-en-klare receptenbox zoals bijvoorbeeld HelloFresh
Elke vrijdag wordt je per e-mail geïnformeerd over de inhoud van de box. Hierbij ontvang je ook lekkere inspiratierecepten die matchen bij de inhoud van jouw box. Voor deze recepten moet je altijd nog wel aanvullende boodschappen doen. Update september 2020: er is nu ook een Gemaksbox met alle benodigdheden voor 3 snelle en gezonde gerechten.

Onze ervaringen met Boerschappen

Voor onze review mochten wij de Compleet Box voor 2 personen uitproberen. Dit is een box vol met dagverse groenten, fruit, vlees, vis, zuivel van goede komaf. Je kunt het zien als een ideale basis voor een week gezond en lekker koken. Je kunt er ongeveer 3 / 4 gerechten mee maken. Bij de box zitten een aantal inspiratierecepten die je eenvoudig kunt bereiden. Let op: niet alle boodschappen worden meegeleverd. Zo moesten wij bijvoorbeeld krieltjes, kookroom, peterselie, citroen, knoflook, pasta, rijst en koriander nog zelf kopen. Dit is wel even goed om in je achterhoofd te houden als je boxen als HelloFresh of Marley Spoon gewend bent waar vaak wél (bijna) alles wordt meegeleverd. Update september 2020: met de Gemaksbox heeft Boerschappen nu ook een box met daarin wél alle benodigdheden voor 3 gezonde, snelle en lekkere maaltijden.

Kiezen van een box
Via Boerschappen.nl kan je eenvoudig kiezen uit 1 van de 5 boxen. Aan de hand van de icootjes zuivel, vlees, vegan, fruit, groenten en vis kan je eenvoudig zien hoe de boxen zijn samengesteld. Veel boxen zijn voor 2 & 4 personen beschikbaar. De meest gekozen Compleet Box is er zelfs voor 1 t/m 6 personen. Het bestellen van de box gaat eenvoudig dankzij een gebruiksvriendelijke website. Toekomstige boxen kan je via je account eenvoudig aan- en uitzetten. Dit moet je wel 8 dagen voor de bezorgdag doorgeven.

De bezorging
Sinds 1 oktober bezorgt Boerschappen door heel Nederland op zondag, woensdag en vrijdag. Bezorging in de avond is ook mogelijk op woensdag en vrijdag.  De bezorging gebeurt door Reviva, een specialist in gekoelde bezorging. In de ochtend ontvang je een berichtje met het verwachte tijdstip van bezorgen. Een half uur voor bezorging krijg je ook nog een telefoontje van de bezorger. Je wordt dus prima op de hoogte gehouden. Op dit moment betaal je €6,50 bezorgkosten wat wel aan de hoge kant is. Woon je in Brabant? Dan kan je de box gratis afhalen bij een van de 13 afhaalpunten.

Koken met Boerschappen

Boerschappen is wel even een iets andere ervaring dan bijvoorbeeld Marley Spoon of HelloFresh. Wat opvalt is dat alles ontzettend vers is. Op veel producten zit een label of etiket zodat je kan zien waar het precies vandaan komt. Ook groenten zoals wortels, peultjes of tomaatjes voelen allemaal enorm vers aan. Je hebt daadwerkelijk het gevoel dat het vers van het land komt. Dit maakt Boerschappen een ontzettend leuke en plezierige box. Wat wel even wennen is, is dat er geen receptenkaart bij zit. De inspiratierecepten ontvang je per e-mail. Omdat het geen volledige receptenbox is, moet je dus eerst even puzzelen (wat ga ik precies maken) en een boodschappenlijstje maken met de “missende” producten. De één vindt het heerlijk om hier uitgebreid mee bezig te zijn, een ander heeft toch liever het gemak dat alles in één keer in de box zit. Wij gingen uiteindelijk aan de slag met de volgende 3 recepten:

 1. Romig ovenpotje met kip, venkel, aardappel en tomaat
 2. Boerschappen biefstuk met Arabische rijst en een roerbak van spitskool en paprika
 3. Linguine met tijger zeewolf, bospeen en peultjes in een balsamicosaus

Is deze box iets voor mij?

Wordt jij blij van een wekelijks box vol met kraakverse producten van echte Brabantse boeren? En vindt je het leuk om aan de slag te gaan met de inspiratierecepten, en daar zelf hier en daar nog een twist aan te geven? Dan is de Boerschappen-box beslist iets voor jou! De box is 100% authentiek, en je ruikt en proeft dat het rechtstreeks van het land komt. Houd je van boxen als Grutto, Willem&Drees en De Krat? Dan zul je ook deze box zeker waarderen!

Zoek jij vooral een box die je zonder verder na te denken in de koelkast kunt zetten, en ‘s avonds zo weer kunt pakken om te beginnen met koken? Dan is deze box minder geschikt voor jou. De ingrediënten zijn niet per recept verpakt,je moet nog best veel boodschappen zelf kopen, en er is geen fysieke receptenkaart waarop precies staat wat je moet doen. Wil jij vooral een maaltijdbox voor het gemak? Dan kun je beter kiezen voor bijvoorbeeld HelloFresh, Ekomenu, De Familiebox, Albert Heijn of Marley Spoon.

Onze Boerschappen Review samengevat:

 • Boerschappen is perfect voor iedereen die houdt van verse en pure producten die naar eer en geweten zijn geteeld door echte Hollandse boeren
 • Het is ook erg leuk als je houdt van koken, recepten bedenken, nieuwe dingen proberen enz.
 • De box is minder geschikt als je vooral een box wilt waarmee vooral snel een maaltijd op tafel zet. Doordat je nog best veel boodschappen moet doen en doordat er geen handige fysieke receptenkaart is, ben je er gewoon wat langer mee bezig.
 • Update: inmiddels heeft Boerschappen ook een Gemaksbox toegevoegd aan het assortiment. Deze box is wel een echte “recepenbox” met daarin alle benodigdheden + recepten voor 3 gevarieerde recepten. Lees onze review van de Gemaksbox.