Boerschappen Gemaksbox

Boerschappen is een van de nieuwste landelijk opererende maaltijdboxen in Nederland. In onze informatie pagina over Boerschappen vind je al veel informatie over de het bedrijf, de verschillende boxen, voor- en nadelen en prijzen. Recent heeft Boerschappen ook een nieuwe box toegevoegd: De Gemaksbox. Dit is een gemakkelijke box met daarin alle benodigdheden voor 3 kraakverse, gezonde, snelle en bovenal lekkere maaltijden. Wij hebben de Gemaksbox uitgebreid getest en onze review lees je op deze pagina.

  • De Gemaksbox is de nieuwste maaltijdbox van Boerschappen
  • De box bevat alle ingrediënten en recepten voor 3 gezonde, verse en snelle maaltijden
  • Altijd 1 gerecht met vlees, 1 met vis en 1 vegetarisch gerecht
  • De recepten staan binnen 25 minuten op tafel
  • De box is geschikt voor 2, 3, 4, 5 of 6 personen en is er vanaf €38,50 (excl. verzendkosten)
  • Eenvoudig afhalen of bij je thuisbezorgd
  • Geen abonnement of kleine lettertjes: een flexibel lidmaatschap dat je elke week kunt opzeggen

Bestellen, betalen en bezorgen

De Gemaksbox kan je eenvoudig bestellen via de website van Boerschappen.nl. Je kiest het aantal personen (2, 3, 4, 5 of 6), en voert je gegevens in. Vervolgens kies je de gewenste levermethode. Dit kan zijn ophalen (soms binnen 8 uur op te halen) of laten bezorgen. De bezorgkosten bedragen €6,75. Dit wordt niet direct bij het bestellen gemeld. Dus dat kan even schrikken zijn als je de box wilt afrekenen. Afhalen is natuurlijk gratis, maar er zijn nog geen afhaalpunten door het hele land. Verder werkt het bestelproces heel simpel. Nadat je een ophaal- of bezorgmoment hebt gekozen hoef je enkel nog je gegevens in te vullen, kan je een vouchercode invullen en kan je direct jouw eerste box met iDeal afrekenen. Vanaf dat moment ga je een flexibel lidmaatschap aan dat je op elk gewenst moment weer kunt opzeggen of pauzeren.

Mijn Boerschappen
De Gemaksbox kan je beheren in “Mijn Boerschappen”. Dit is jouw online omgeving waar je heel eenvoudig boxen kunt inplannen. Ook kan je hier een afhaal- of bezorgmoment wijzigen of een ander bezorgadres opgeven. Let op: wil je een box annuleren of overslaan? Zorg dan dat je dit uiterlijk 7 dagen voor de uitlevering doorvoert in jouw online omgeving.

Uitstekende communicatie, gekoelde bezorging
De bezorging van de Gemaksbox verliep perfect. Op de ochtend van de bezorging stuurt Boerschappen een SMS met een verwachte bezorgtijd die nog 60 minuten kan afwijken. Ongeveer een kwartier voor bezorging krijg je nogmaals een SMS dat de medewerker er bijna is. Via de tracking link van bezorger Reviva kan je de bezorger real-time in de gaten houden. Ideaal!

Review van de Gemaksbox

Wij ontvingen een 2-persoons Gemakxbox met 3 recepten: Kip cordon blue met krieltjes, Quesadilla’s met geitenkaas en de Buddha bowl met zalm. Deze box kost inclusief bezorging €45,25 per week. Dit is iets duurder dan bijvoorbeeld HelloFresh, Ekomenu of Marley Spoon. De ingrediënten zitten in een mooi vormgegeven open doos (zie foto). De producten zitten per maaltijd weer apart verpakt in een aparte stevige kartonnen zak. Op die manier heb je alles in één keer bij de hand als je gaat koken, wel zo handig! Wanneer we de zakken voorzichtig openmaken valt direct op dat alles gekoeld en vers aanvoelt.

Verrassend vers, mooie producten
Boerschappen claimt dat verse lokale producten binnen 12 uur op jouw aanrecht staan.. Maar direct opvalt is dat er prachtig mooie en vooral kraakverse producten in de box zitten. Volle tomaten, reusachtige rode uien, verse kruiden, een mooie zalm, biologische kipfilet, etcetera. Het gevoel dat alles rechtstreeks van de boer komt wordt in ieder geval heel goed overgebracht.

Prima receptenkaarten
De receptenkaarten zijn kort maar krachtig. Op de voorkant vind je een impressie van het recept met een handige tip en de benodigde ingrediënten. Op de achterkant vind je 6 eenvoudige stappen die je gemakkelijk kunt opvolgen. Helaas missen de voedingswaarden hier. De recepten uit de Gemaksbox zijn vrij eenvoudig op te volgen. Maar het is wel een verschil met bijvoorbeeld Quick&Easy van HelloFresh waar je soms maar 1 pan nodig hebt en waar meer groenten zijn voorgesneden.

Vernieuwende en verrassende recepten
Wij vonden het vooral heel leuk om met de Boerschappen Gemaksbox te koken. Het zijn stuk voor  stuk vernieuwende recepten met bijzondere ingrediënten. Ook de smaak is geweldig. Alsof het daadwerkelijk allemaal rechtstreeks van het land komt. De mix van vlees, vis en vega is ook erg fijn. Jammer genoeg kun je nog niet kiezen uit meerdere recepten maar misschien dat dit in de toekomst nog verandert!

Conclusie: hoe gemakkelijk is de Gemaksbox?

Koken met de Gemaksbox van Boerschappen was een feestje. Deze maaltijdbox onderscheidt zich duidelijk met kwalitatieve en 100% verse producten. Ook zijn de recepten vernieuwend en inspirerend. De kooktijd van 25 minuten vonden wij wel wat ambitieus. Zeker omdat er nog wel veen snijwerk en oventijd is. Ook als je bijvoorbeeld voor het eerst zelf een cordon blue gaat maken (wat heel leuk is om te doen) dan kom je al snel in de knel met de tijd. Wat wij verder misten was een houdbaarheidsdatum op de zakken (tot welke datum kan ik dit recept koken?). Bij het maken van de Buddha bowl met zalm kwamen we er bijvoorbeeld achter dat de THT-datum van de zalm al 2 dagen was verstreken. Gelukkig was het nog wel vers. Verder is het handig dat je op de buitenkant van de zak kunt zien om welk gerecht het gaat.

Voor wie is de Gemaksbox geschikt?
Kook jij graag met het seizoen met producten die rechtstreeks van het land komen? Heb jij een zwak voor kleinschalige boeren die met veel tijd en liefde de mooiste producten leveren? En vind je het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten? Dan is de Gemaksbox van Boerschappen absoluut een aanrader. Het is 100% vers, royaal en vernieuwend. Zoek je vooral een box waarmee je supersnel een maaltijd kunt klaarmaken? 25 minuten klinkt aantrekkelijk, maar in de praktijk moet je er welk iets meer tijd voor uittrekken.